Τα δικά του παιδιά

Από paok24.com: Το «χτίσιμο» του ΠΑΟΚ ενόψει της νέας σεζόν συνεχίζεται στην Ολλανδία χωρίς να λείπουν φυσικά οι ειδήσεις γύρω από τη στελέχωση του ρόστερ με τις κινήσεις ενίσχυσης, αλλά και τις συζητήσεις με ποδοσφαιριστές που υπάρχουν ήδη στο «ασπρόμαυρο» δυναμικό.
Πηγή: paok24.com
Τα δικά του παιδιά

Στην δεύτερη κατηγορία βρίσκονται και οι Λευτέρης Λύρατζης και Χάρης Τσιγγάρας, δύο ποδοσφαιριστές που αποδείχτηκαν υπερπολύτιμοι την περασμένη σεζόν για τον Λουτσέσκου και τον Δικέφαλο.

Δύο παίκτες οι οποίοι αναμένεται να υπογράψουν νέα συμβόλαια το προσεχές διάστημα, σε μια κίνηση επιβράβευσης για την αγωνιστική τους παρουσία.

Ο Ζοσέ Μπότο από τα παιχνίδια με την Μαρσείγ είχε αρχίσει να αναφέρεται στις κινήσεις που θα γίνουν για τους δύο ποδοσφαιριστές, ώστε να αλλάξουν τα οικονομικά δεδομένα των συμβολαίων τους, που λήγουν το 2024 (Τσιγγάρας) και 2025 (Λύρατζης) αντίστοιχα.

Για τον Λύρατζη η περασμένη σεζόν ήταν αυτή της «εκτόξευσης». Ξεκίνησε δυναμικά στην περσινή προετοιμασία, όμως η συνέχεια τον βρήκε στο περιθώριο, με τον Λουτσέσκου όμως να μην παύει να εκφράζει την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του.

Και όταν χρειάστηκε να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ το έκανε και με το παραπάνω. Από παιχνίδι σε παιχνίδι ανέβαζε διαρκώς την απόδοσή του και έγινε αναπόσπαστο μέλος του «ασπρόμαυρου» συνόλου.

Φυσικά, και η ατομική του βελτίωση είναι εμφανής και τα περιθώρια βελτίωσης είναι ακόμα μεγαλύτερα.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που ο Λύρατζης «μονομάχησε» με τον Κούρτιτς για το βραβείο του MVP της σεζόν μέσω της ψηφοφορίας των φίλων του ΠΑΟΚ.

Κάτι ανάλογο συνέβη και με την περίπτωση του Τσιγγάρα ο οποίος δεν βρήκε θέση αρχικά στο ροτέισον του ΠΑΟΚ, ενώ κλήθηκε να ενισχύσει και την προσπάθεια του ΠΑΟΚ Β'.

Το κλίμα για εκείνον άλλαξε από τον Δεκέμβριο με τον Λουτσέσκου να δίνει χρόνο συμμετοχής στον Τσιγγάρα και εκείνος να τον δικαιώνει με την επιλογή του προσφέροντας ενέργεια και τρεξίματα που έλειπαν από τη μεσαία γραμμή.

Ολοκλήρωσε τη σεζόν με 30 συμμετοχές και ο Λουτσέσκου δείχνει να ποντάρει πολλά σε αυτόν και τη νέα σεζόν.

Ο Ρουμάνος τεχνικός έχει αποθεώσει μάλιστα τους δύο ποδοσφαιριστές του, όταν σε δηλώσεις του μετά το ματς με τη Γάνδη είχε πει:

«Τι να σας πω για τον Τσιγγάρα και τον Λύρατζη; Είμαι πολύ ευχαριστημένος! Βοήθησαν πολύ την ομάδα και τους εαυτούς τους. Όταν χρειάστηκε παρουσιάστηκαν σοβαροί. Μας υποστηρίζουν, μπαίνουν στο γήπεδο και κάνουν τα σωστά πράγματα. Είναι κομμάτι του κέρδους μας, όπως προανέφερα με το απαιτητικό πρόγραμμα».

Διαβάστε ακόμη...