«Πολύ μεγάλο κλαμπ η Λέφσκι, φαβορί ο ΠΑΟΚ για την πρόκριση»

Απο sdna.gr: Την άποψή του πως η Λέφσκι Σόφιας θα βάλει δύσκολα στον ΠΑΟΚ για τις ευρωπαϊκές τους αναμετρήσεις όμως ο «Δικέφαλος» είναι το φαβορί για την πρόκριση εξέφρασε στο SDNA, ο Δημήτρης Χαντάκιας.
Πηγή: sdna.gr
«Πολύ μεγάλο κλαμπ η Λέφσκι, φαβορί ο ΠΑΟΚ για την πρόκριση»

O ταλαντούχος αμυντικός της αζέρικης Ζίρα που κατά το παρελθόν αντιμετώπισε τη Λέφσκι στο βουλγαρικό πρωτάθλημα όντας παίκτης της Τσέρνο Μόρε Βάρνα (σ.σ σεζόν 2019-20) μίλησε για την επικείμενη αντίπαλο των «ασπρόμαυρων» στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa Conference League εφιστώντας την προσοχή στην ελληνική ομάδα.

«H Λέφσκι είναι ένα πολύ μεγάλο κλαμπ με φανατικούς οπαδούς που στηρίζουν τρελά την ομάδα τους. Πιστεύω δεν θα είναι εύκολο για τον ΠΑΟΚ, θα τον αντιμετωπίσουν σκληρά ωστόσο κατ' εμέ είναι το φαβορί για την πρόκριση», ανέφερε αρχικά ο 27χρονος Αγρινιώτης στόπερ για να προσθέσει:

«Από τη γενιά του Κάργα δεν έχει μείνει κανείς παίκτης, άλλαξαν όλοι και λόγω των οικονομικών τους προβλημάτων. Έχω ακούσει τα καλύτερα για τον προπονητή τους, τον Στάνιμιρ Στοΐλοφ, ανέλαβε την ομάδα όταν ήταν κάτω από τη μέση της βαθμολογίας και κατάφερε να τη βγάλει στην Ευρώπη κατακτώντας μάλιστα και το κύπελλο».

Ακολούθως, ο πρώην άσος του Παναιτωλικού υπογράμμισε πως η Λέφσκι «θα βγάλει δύναμη, παίζει σε ένα πρωτάθλημα όπου είναι λιγότερο ποιοτικό από το ελληνικό αλλά βγάζουν σκληράδα. Είναι τυπικό στοιχείο των βουλγαρικών ομάδων αυτό, επιδιώκουν να παίζουν έτσι και με 2-3 ποιοτικές προσθήκες να βελτιώνουν το ποδόσφαιρό τους, εκτός από τη Λουντογκόρετς που από το πρώτο λεπτό προσπαθεί να υποβάλει τον ρυθμό της στο χορτάρι. Αναμένω λοιπόν οι παίκτες της να παίξουν απέναντι στον ΠΑΟΚ σκληρά και δυναμικά δίνοντας έμφαση στις αντεπιθέσεις».

Γενικότερα, για τις αναμνήσεις που κρατά έχοντας αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της βαλκανικής χώρας, ο Δημήτρης Χαντάκιας ξετυλίγει το κουβάρι για το SDNA αναφέροντας:

«Ομολογώ ότι δεν είχα ακούσει και τα καλύτερα λόγια για το πρωτάθλημα, μου έλεγαν ότι δεν θα είναι καλό και τα γήπεδα σε κακή κατάσταση. Στο παρελθόν αγωνίστηκα και στη δεύτερη κατηγορία της Ελλάδος, δανεικός για έξι μήνες στην Κέρκυρα. Όταν πήγα στην Τσέρνο Μόρε ως ελεύθερος, πίστεψέ με, δεν είδα ένα γήπεδο που να πω ότι αυτό δεν είναι για να παίξεις ποδόσφαιρο, όπως βλέπουμε εδώ στην Ελλάδα. Ακόμη και τα προπονητικά τους ήταν πολύ καλύτερα σκέψου από αυτά που δίνουν αγώνες στην Ελλάδα. Τα προσέχουν πάρα πολύ, με τον καιρό που έχουμε εδώ θα έπρεπε τα γήπεδά μας να έχουν καλύτερη κατάσταση έναντι της Βουλγαρίας που χιονίζει από πολύ νωρίς».

Εν συνεχεία πρόσθεσε: «Πίστευα ότι θα βρω τον φανατισμό που έχουμε στην Ελλάδα, που συνηθίσαμε στο ελληνικό πρωτάθλημα, δεν λέω ότι δεν υπάρχουν πράγματα όμως δεν θα πας να παίξεις ντέρμπι και θα φας μπουκάλι στο κεφάλι. Έπαιξα και εδώ μεγάλα παιχνίδια γεμάτα ένταση, κόντρα πχ σε Λουντογκόρετς και ΤΣΣΚΑ Σόφιας όμως δεν είδα τον φανατισμό που έχει ο Έλληνας φίλαθλος».

Mάλιστα τοποθετήθηκε ειδικότερα και για κάτι που του έκανε ιδιαίτερη εντύπωση αναφορικά με τη Λέφσκι:

«Η Λέφσκι είχε οικονομικό πρόβλημα, ήξερα ότι είχαν θέματα, πριν έρθω στο Αζερμπαϊτζάν άρχισαν να βγαίνουν προς τα έξω τα προβλήματα. Μου έκανε εντύπωση όταν άκουσα πως φίλαθλοι μάζευαν χρήματα για να τα δώσουν στους παίκτες ώστε να μην διαλυθεί η ομάδα. Αυτό για μένα ήταν κάτι το μοναδικό. Δύσκολα θα το έκαναν ελληνικές ομάδες. Οι φίλαθλοι συγκέντρωσαν λεφτά για να πληρωθούν οι προσφυγές, αυτοί την κράτησαν από το να μην υποβιβαστεί».

Kλείνοντας, ο Χαντάκιας δεν παραλείπει να μιλήσει και για τον ΠΑΟΚ:

«Σίγουρα είναι μία από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα, έχει ένα προπονητή που την γνωρίζει καλά και τον πιστεύω πολύ προσωπικά. Είναι το φαβορί για να προκριθεί και θέλω να πιστεύω πως εμείς, ως Έλληνες, θα πάρουμε την πρόκριση».

Διαβάστε ακόμη...