Κουλιεράκης: «Να αποδείξω την αξία μου»

Απο paok24.com: Το όνειρο του Χανιώτη στόπερ, ο Πάμπλο Γκαρσία και ο Ραζβάν Λουτσέσκου...
Πηγή: paok24.com
Κουλιεράκης: «Να αποδείξω την αξία μου»

Συνέντευξη στην ιστοσελίδα "sportcaster.gr" παραχώρησε ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης, ο οποίος ετοιμάζει... βαλίτσες για Ολλανδία καθώς θα πάρει μέρος στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας του ΠΑΟΚ!

Ο 18χρονος Χανιώτης στόπερ, εκ των βασικών στελεχών του ΠΑΟΚ Β στο πρωτάθλημα της Super League 2, έχει ήδη πάρει μία... πρώτη γεύση από την "πρώτη" ομάδα με τη συμμετοχή του στις προπονήσεις μετά τον τραυματισμό του Γιάννη Μιχαηλίδη αλλά και την παρουσία του στον πάγκο τόσο στον εκτός έδρας αγώνα με τη Μίντιλαντ όσο και σε αυτόν με τη Γάνδη στο Βέλγιο, ενώ ήταν και στην 20άδα του τελικού Κυπέλλου!

Αναλυτικά, ο ταλαντούχος κεντρικός αμυντικός είπε:

Για την παρουσία του στην "πρώτη" ομάδα: «Είμαι πολύ χαρούμενος. Αυτή είναι η πρώτη φορά που θα ενσωματωθώ στην προετοιμασία αντρικής ομάδας. Είναι ένα σημαντικό βήμα για μένα. Θέλω να διεκδικήσω ό,τι μπορώ και να αποδείξω ότι αξίζω την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπο μου οι άνθρωποι της ομάδας του ΠΑΟΚ».

Για το τι έχει μάθει από τους Πάμπλο Γκαρσία και Ραζβάν Λουτσέσκου: «Σίγουρα για να βρίσκομαι εκεί κάποια εμπιστοσύνη θα υπάρχει. Από πλευράς μου προσπαθώ κάθε μέρα και πιο πολύ αυτή η εμπιστοσύνη να γίνει ακόμα μεγαλύτερη ώστε κάποια στιγμή να πάρω παιχνίδια στα πόδια μου, όχι μόνο να βρίσκομαι στην αποστολή της πρώτης ομάδας. Εννοείται ότι έχω μάθει πολλά και από τον κ. Πάμπλο Γκαρσία και από τον κ. Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ο καθένας είναι ξεχωριστός χαρακτήρας, ξεχωριστός προπονητής. Επίσης έχω μάθει πολλά και από τους ίδιους τους παίκτες, οι οποίοι με έχουν δυναμώσει. Ένα από τα "αγαθά" που έχει η αντρική ομάδα είναι ότι σου δίνει τη δυνατότητα να συναναστρέφεσαι με πολλούς και διαφορετικούς χαρακτήρες, εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι μεγαλύτεροι από μένα ηλικιακά και σίγουρα με αυτά που μου λένε καθημερινά με έχουν βοηθήσει στο να κάνω αυτό το βήμα και να "ανέβω" αυτό το σκαλοπάτι».

Για την περσινή σεζόν σε προσωπικό επίπεδο: «Φέτος ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά για μένα που από την Κ19 βρεθήκαμε στις δεύτερες ομάδες που δημιουργήθηκαν. Σε αυτό το πρωτάθλημα όλοι παίξαμε πιο δυνατό ποδόσφαιρο. Κάνοντας λοιπόν τον απολογισμό μου παρατήρησα ότι έχω βελτιωθεί σε πολλά κομμάτια και ότι έχω "μεγαλώσει" ποδοσφαιρικά γεγονός που με βοήθησε όσον αφορά την προσαρμογή μου στην πρώτη ομάδα. Βρισκόμουν κοντά στον ρυθμό και τη δύναμη της πρώτης ομάδας. Νομίζω ήταν μια πολύ καλή χρονιά».

Για την πορεία του ΠΑΟΚ Β στο πρωτάθλημα της Super League 2: «Θεωρώ ότι τα πήγαμε αρκετά καλά για φέτος που ήταν μια χρονιά προσαρμογής για όλους μας. Ανταπεξήλθαμε στις όποιες δυσκολίες και πιστεύω ότι του χρόνου τα πράγματα θα είναι ακόμα καλύτερα για τον ΠΑΟΚ Β'. Η ομάδα θα έχει τον χρόνο να μάθει καλύτερα το πρωτάθλημα όπως επίσης οι παίκτες θα είναι πιο έτοιμοι».

Για το πως νιώθει που το όνομά του συζητιέται πιο έντονα το τελευταίο διάστημα: «Είναι πολύ όμορφο αλλά και πρωτόγνωρο να ακούγεται το όνομα μου και με τον καιρό να μαθαίνουν περισσότεροι άνθρωποι. Ωστόσο όλο αυτό έχει δημιουργηθεί μέσα από την δουλειά. η οποία θα πρέπει να συνεχιστεί».

Για την παρουσία του στην αποστολή του αγώνα με τη Γάνδη στο Βέλγιο: «Ήταν μια φοβερή εμπειρία γιατί εκτός του ότι ήμουν στην αποστολή γεγονός που με έκανε πολύ χαρούμενο, η πρώτη μου συμμετοχή σε ευρωπαϊκό παιχνίδι συνδυάστηκε με την πρόκριση του ΠΑΟΚ. Πρόκειται για ένα ιστορικό κατόρθωμα αφού ήταν η πρώτη φορά που η ομάδα έφτασε τόσο ψηλά σε μια ευρωπαϊκή διοργάνωση. Ήταν διπλή η χαρά μου και εύχομαι να την ξανά ζήσω πολλές φορές ακόμα με τον ΠΑΟΚ».

Για την παρουσία του στην αποστολή του τελικού με τον Παναθηναϊκό: «Μια εξίσου αξέχαστη εμπειρία αν και για εμάς δεν ήταν καλό το αποτέλεσμα. Ευχάριστο ήταν που είδαμε μετά από πολύ καιρό ένα γεμάτο γήπεδο».

Για την συμβουλή που θα έδινε σε έναν που ξεκινάει να παίζει ποδόσφαιρο: «Θα ήθελα να τους πω ότι ακριβώς μου είπαν και εμένα, απλές συμβουλές. Θα πρέπει αρχικά να θέλουν πολύ να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο ή και με οποιοδήποτε άλλο άθλημα, να "δουλεύουν" πολύ. Να μην σταματούν ποτέ να σκέφτονται το όνειρο τους και κάθε μέρα να ανυπομονούν να πάνε στο γήπεδο για προπόνηση. Μόνο έτσι θα ανταμειφθούν οι κόποι τους».

Για το αν έχει φανταστεί τον εαυτό του να αγωνίζεται εκτός ελληνικών συνόρων: «Κάθε παιδί πιστεύω έχει όνειρο να αγωνισθεί σε μια μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα. Αυτό που προέχει για μένα αυτή την στιγμή είναι να πάρω παιχνίδια στα πόδια μου με τον ΠΑΟΚ ώστε να καταφέρω να εδραιωθώ σε αυτό τον μεγάλο σύλλογο. Από εκεί και πέρα αν με το καλό όλα πάνε καλά θα ήθελα να ζήσω το όνειρο να παίξω και στο εξωτερικό».

Για την παρουσία του στις "μικρές" εθνικές ομάδες: «Μέχρι στιγμής έχω παίξει με την Κ17 και Κ19 της Εθνικής Ομάδας και σίγουρα η τιμή που ένιωσα ήταν μεγάλη. Σίγουρα αποτελεί ένα μεγάλο όνειρο για μένα να φορέσω το εθνόσημο της αντρικής ομάδας».

Για τους στόχους του: «Θέλω να κάνω μια καλή προετοιμασία με τον ΠΑΟΚ, δίνοντας τον καλύτερο μου εαυτό. Έχω στόχο να παραμείνω στο ρόστερ της πρώτης ομάδας και να διεκδικήσω ό,τι μπορώ. Από εκεί και πέρα βήμα βήμα θα δώσω τα πάντα για το ποδοσφαιρικό μου μέλλον».

Διαβάστε ακόμη...