«Σε ένα χρόνο η κατασκευή της Νέας Τούμπας»

Από paok24.com : Όσα είπε ο διευθύνων σύμβουλος της SALFO, Γιάννης Φωτεινός, στον «City of Primo 106,1»
Πηγή: paok24.com
«Σε ένα χρόνο η κατασκευή της Νέας Τούμπας»

Ο Γιάννης Φωτεινός μίλησε στον «City of Primo 106,1» για το μεγάλο έργο της Νέας Τούμπας και εξέφρασε τη σιγουριά του, ούτως ώστε σε ένα χρόνο από τώρα, να έχουν ξεκινήσει τα έργα κατασκευής του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε:

Για τις εντυπώσεις που έχει αποκομίσει αυτό το διάστημα των επαφών με τον ΠΑΟΚ: «Οι εντυπώσεις μου είναι άριστες για τη θέληση, το δυναμισμό και το ενδιαφέρον της διοίκησης και των ανθρώπων που συνεργάζονται μαζί της, για την υλοποίηση ενός όμορφου και φιλόδοξου έργου. Έχει σχηματιστεί μία δυναμική ομάδα, η οποία με αγάπη, συναίσθημα, φιλοδοξίες και όνειρα προσπαθούν να φέρουν εις πέρας το όνειρο χιλιάδων ΠΑΟΚτσήδων και των Θεσσαλονικέων. Οι εντυπώσεις μου είναι εκπληκτικές από αυτά που συναντήσαμε και κουβεντιάσαμε».

Για την ευθύνη που έχει δημιουργηθεί για ένα τόσο σημαντικό έργο: «Είμαστε περήφανοι και υποχρεωμένοι απέναντι στη διοίκηση του ΠΑΟΚ για το σχήμα, με επικεφαλής τη SALFO και μια εταιρεία, όπως η Populous. Θεωρώ ότι η επιλογή τους ήταν άριστη. Έχουμε όλες τις προϋποθέσεις να υλοποιηθεί το έργο κατά τον πιο τέλειο τρόπο και στο πιο σύντομο χρονικό διάστημα. Είμαστε περήφανοι που θα συμβάλλουμε στην υλοποίηση του ονείρου των φιλάθλων του ΠΑΟΚ, που από χθες παύει να είναι όνειρο και αρχίζει η υλοποίηση του».

Για τις δυσκολίες για τις οποίες έχει γίνει λόγος: «Στη διαγωνιστική διαδικασία, μελετήσαμε το γήπεδο και τον περιβάλλοντα χώρο. Ξέρουμε τις δυσκολίες. Θεωρώ πολύ σωστή από όλες τις πλευρές, αισθητικά και επιχειρηματικά την επιλογή του ΠΑΟΚ να παραμείνει στην ιστορική έδρα. Η τάση με γήπεδα εκτός πόλεων, δεν απέδωσε και όλοι αναθεωρούν τις θέσεις τους και χτίζουν τα γήπεδα μέσα στις πόλεις. Το ίδιο το γήπεδο, πρέπει να μετατραπεί σε ένα τοπόσημο για την Τούμπα και τη Θεσσαλονίκη. Επιβαλλόταν η απόφαση να μείνει στην ιστορική του έδρα ο ΠΑΟΚ.

Δυσκολίες υπάρχουν πάντα. Υπάρχουν όμως και τρόποι πάντα να υλοποιηθούν και τα πιο δύσκολα έργα. Δεν είναι από τα πιο δύσκολα έργα. Ναι, υπάρχουν δυσκολίες. Κληθήκαμε να βρούμε λύσεις από αισθητικής πλευράς, να αγαπήσει ο φίλαθλος όπως αγάπησε το παλιό γήπεδο και παράλληλα να αναπτυχθεί ζωή γύρω από το γήπεδο. Ο επισκέπτης να έρχεται το χώρο, να κάθεται, να τρώει και να πίνει το ποτό του».

Για το συναίσθημα και τη σύνδεση με το παλιό γήπεδο και αν μπορεί να μοιραστεί κάποιες ιδέες: «Γίνεται με πολλούς τρόπους, αλλά δε μπορώ να προκαταβάλλω τις συζητήσεις. Μπορεί να αποτυπωθεί σε ένα αρχιτεκτονικό σχέδιο. Έχουμε κάποιες ιδέες, που δεν είναι τελικές. Μας το τόνισε η διοίκηση του ΠΑΟΚ από την πρώτη στιγμή, να βγαίνει το συναίσθημα και η ιστορία του ΠΑΟΚ από το αποτύπωμα ενός γηπέδου. Είναι κάτι ουσιαστικό όχι κάτι μεταφυσικό. Το ίδιο αισθάνθηκε και ο Άγγλος. Είναι το μαγνητικό πεδίο; Το χρώμα στις εξέδρες; Το σχήμα του γηπέδου; Οι μνήμες; Το αισθανθήκαμε και δεν είναι σχήμα λόγου. Μέσα από τη συζήτηση με ειδικούς, με τη διοίκηση θα καταλήξουμε στις λύσεις».

Για τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν: «Εμείς ως SALFO, θα συμμετάσχουμε στον καθορισμό όλων των σχεδίων. Ήδη από προχθές αρχίσαμε δουλειά. Η ομάδα είναι οργανωμένη και το χρονοδιάγραμμα είναι μέχρι τέλος Αυγούστου, να υποβάλλουμε στη διοίκηση τα τρία σχέδια για τα προσχέδια του γηπέδου. Είναι επαναστατική η ιδέα του ΠΑΟΚ, να καλέσει τους φιλάθλους, να εκφράσουν διαδικτυακά τις γνώμες τους για το σχέδιο που θα επιλεγεί. Το κάλεσμα αυτό είναι πάρα πολύ σωστό και είμαι σίγουρός ότι θα αποδειχθεί ελπιδοφόρο για να αγκαλιαστεί το σχέδιο από την πρώτη στιγμή. Μιλάμε για προσχέδια για το γήπεδο και τον περιβάλλοντα χώρο».

Για το πως θα αποφευχθούν καθυστερήσεις από άλλους αρμόδιους φορείς: «Είναι κάτι ιδιαίτερο εδώ. Δεν είναι Μετρό, δρόμος, κάποιο κτίριο… Είναι ένα εμβληματικό έργο. Η δουλειά μας, είναι να φτιάξουμε σύντομα, μία μελέτη τεχνικά άρτια που να τα καλύπτει όλα. Από όσο έχω δει, ο Δήμος, η Περιφέρεια, η Κυβέρνηση ακόμα και η αντιπολίτευση, έχουν αγκαλιάσει αυτό το ιστορικό εγχείρημα. Μόνο κακοπιστία, που δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει, μπορεί να καθυστερήσει ένα τόσο εμβληματικό έργο».

Για το σημείο κλειδί για να προλάβει ο ΠΑΟΚ να έχει έτοιμο το νέο γήπεδο του το 2026 που είναι και ο στόχος: «Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ είναι μία καταπληκτική ομάδα. Εμείς θα προσπαθήσουμε και θα το πετύχουμε, περίπου σε ένα χρόνο, σε 11-12-13 μήνες, να αρχίσει η κατασκευή του νέου γηπέδου. Ναι, είναι εφικτό και ρεαλιστικό».

Διαβάστε ακόμη...