Στην ίδια διοργάνωση ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός κυνηγώντας το όνειρο - Πού θα παίξουν οι γυναικείες ομάδες

Απο sdna.gr: Κι όμως, είναι πιθανό σε μια διεθνή διοργάνωση οι ελληνικές ομάδες να είναι τα... φαβορί για την Ευρωκούπα! Οι τρεις «μεγάλοι» του βόλεϊ ανδρών θα αγωνιστούν στην ίδια διοργάνωση (Challenge Cup). Στο CEV Cup οι γυναίκες ΟΣΦΠ και ΠΑΟΚ, στο Challenge Cup ο Παναθηναϊκός.
Πηγή: sdna.gr
Στην ίδια διοργάνωση ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός κυνηγώντας το όνειρο - Πού θα παίξουν οι γυναικείες ομάδες

Με έντονο ελληνικό στοιχείο το ευρωπαϊκό βόλεϊ την επόμενη σεζόν, αλλά και σημαντικές πιθανότητες διάκρισης.

Το SDNA σας ενημέρωσε από χθες ότι ο Παναθηναϊκός θα αγωνιστεί οριστικά στο Challenge Cup, μιας και δεν πληρούσε τα κριτήρια συμμετοχής σε μεγαλύτερη διοργάνωση παρά μόνο αν μετακόμιζε σε άλλο γήπεδο.

Οι Πράσινοι βέβαια δεν θα είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που θα αγωνιστεί στη διοργάνωση, καθώς θα συμμετάσχουν επίσης ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ, αλλά και ο Μίλων. Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα ότι θα απουσιάζει η ισχυρή Πιατσέντζα, ενώ δεν θα συμμετάσχουν ούτε ομάδες από Τουρκία, Γαλλία και Πολωνία. Με δεδομένο λοιπόν ότι οι ελληνικοί σύλλογοι (κυρίως οι τρεις "μεγάλοι") δεν θα βρουν στον δρόμο τους κάποιο μεγαθήριο του ευρωπαϊκού βόλεϊ, είναι ανοιχτός και... στρωμένος ο δρόμος για να πετύχουν κάποια διάκριση.

Πού θα παίζουν οι γυναίκες

Όσο για τις γυναίκες, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ θα έχουν σαφώς πιο δύσκολες αποστολές, από τη στιγμή που θα αγωνιστούν στο CEV Cup κι ως εκ τούτου θα βρουν στον δρόμο τους ιδιαίτερα ισχυρούς αντιπάλους.

Ο πρωταθλητής Παναθηναϊκός, και πάλι λόγω γηπέδου, θα αγωνιστεί στο Challenge Cup όπως σας ενημέρωσε από χθες το SDNA. Πέρυσι οι Πράσινες μπήκαν στην 8άδα και την ερχόμενη σεζόν θέλουν να κάνουν το βήμα παραπάνω. Το τοπίο εδώ είναι πιο θολό, καθώς τα ρόστερ των περισσότερων ομάδων είναι ακόμα υπό διαμόρφωση.

Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από τρεις ομάδες στην εν λόγω διοργάνωση, καθώς θα συμμετάσχουν επίσης ο Άρης και η Θέτις Βούλας.

Δείτε αναλυτικά τη λίστα:

Διαβάστε ακόμη...