Ευκαιρία ευρωπαϊκής… εκτόξευσης!

Από thessports.gr: Ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται για το νέο ευρωπαϊκό του «ταξίδι» που ξεκινά από τη Βουλγαρία, κόντρα στη Λέφσκι Σόφιας και θέλει να «πατήσει» πάνω στην εξαιρετική περσινή του πορεία, στην παρθενική χρονιά του Conference League, για να θέσει ακόμα πιο στέρεες βάσεις στην ευρωπαϊκή παρουσία των επόμενων ετών.
Πηγή: thessports.gr
Ευκαιρία ευρωπαϊκής… εκτόξευσης!

Η πορεία του Δικεφάλου στη νεοσύστατη διοργάνωση σταμάτησε στους «8», μετά από δύο μάχες στα... ίσια με τη Μαρσέιγ, και άφησε προίκα 13.000 βαθμών στην ειδική βαθμολογία της UEFA, για την ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου.

Άπαντες στο «ασπρόμαυρο» στρατόπεδο θέλουν και η επόμενη σεζόν να είναι γεμάτη με ευρωπαϊκά παιχνίδια, και να έχει υποχρεώσεις και μετά τον Γενάρη.

Η περσινή πορεία ανέβασε τον ΠΑΟΚ στους 25.000 βαθμούς και στη θέση νούμερο 63 του πίνακα της UEFA, βοηθώντας τον Δικέφαλο να βρίσκεται στους ισχυρούς της κλήρωσης για τις προκριματικές φάσεις, και να έχει ελπίδες να βρεθεί και στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας, σε περίπτωση που διανύσει ολόκληρο τον δρόμο και βρεθεί στους ομίλους.

Οι «ασπρόμαυροι» ΄ήταν αυτοί που ανέβασαν και κράτησαν την Ελλάδα στη 15η θέση, «χαρίζοντας» της ακόμα ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο για τη σεζόν 2023-24.

Η πορεία της περασμένης σεζόν μπορεί να αποδειχθεί εφαλτήριο για κάτι ακόμα καλύτερο! Αυτό γιατί ο ΠΑΟΚ βγάζει από τον συντελεστή του την πιο «φτωχή» σεζόν των τελευταίων ετών, αναφορικά με τη συγκομιδή, τη 2017-18.

Τότε ο Δικέφαλος συγκέντρωσε μόλις 1.500 βαθμούς. Συνοπτικά, την επόμενη μάζεψε 3.000, το 2019-20, 2.500 και το 2020-21, 5.000, πριν έρθει η τρομερή περσινή σεζόν που του χάρισε 13.000 πόντους!

Έτσι, αν τη νέα σεζόν βρεθεί έστω στους ομίλους και μετέπειτα στα νοκ- άουτ, είναι δεδομένο ότι θα ξεπεράσει τις 25.000, θέτοντας παράλληλα σε νέες βάσεις το ευρωπαϊκό του μέλλον.

Σημαντική παράμετρος: Την επόμενη χρονιά οι δύο πρώτοι του πρωταθλήματος θα δοκιμάσουν τη τύχη τους στα προκριματικά του Champions League!

Διαβάστε ακόμη...