Football Insider: Ο Ζίβκοβιτς και οι άλλοι δέκα «Ελληνες» του Μουντιάλ

Η σεζόν 2022-23 έχει πολλές ιδιαιτερότητες, με σημαντικότερη αυτή που αφορά τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ, που για πρώτη φορά δε θα πραγματοποιηθεί καλοκαίρι, αλλά θα ξεκινήσει στις 21 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 18 Δεκεμβρίου, ακριβώς μια εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα. Στο φετινό Μουντιάλ δεν υπάρχει παρουσία της Εθνικής ομάδας, καθώς για δεύτερο διαδοχικό Παγκόσμιο Kύπελλο θα απουσιάσει από τη μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου, θα υπάρχει όμως έντονο «ελληνικό» στοιχείο με την παρουσία 11 ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται σε ομάδες της Super League και τον χειμώνα αναμένεται να βρεθούν στα γήπεδα του Κατάρ και να αγωνιστούν με το εθνόσημο τους. Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς είναι ο μοναδικός παίκτης από ομάδες της Βορείου Ελλάδας και της Θεσσαλονίκης, που θα βρεθεί στο Κατάρ. Ο 25χρονος ακραίος μεσοεπιθετικός, που κόντρα στη Σλοβενία πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της εθνικής Σερβίας, έχει κερδίσει μόνιμη θέση στην αποστολή των Σερβών. Ο άσος του ΠΑΟΚ είναι ένα πολυεργαλείο για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του, καθώς έχει αγωνιστεί ως εξτρέμ, δεκάρι και δεξιός μπακ-χαφ. Με τη φανέλα των «Αετών» έχει 26 συμμετοχές, εκ των οποίων η μία ως αλλαγή στο Μουντιάλ του 2018 στο ματς των ομίλων με τη Βραζιλία, έχει ένα γκολ και έχει μοιράσει οκτώ ασίστ. Aπό skgsports.gr: Πάμε να δούμε και τους υπόλοιπους δέκα «Έλληνες» που αναμένεται να βρίσκονται στις αποστολές των εθνικών ομάδων των χωρών τους.
Πηγή: skgsports.gr
Football Insider: Ο Ζίβκοβιτς και οι άλλοι δέκα «Ελληνες» του Μουντιάλ

Η ΑΕΚ έχει πενταπλή εκπροσώπηση, εκτός αν υπάρξει κάποια αποχώρηση το καλοκαίρι. Μιλάμε για τους τρεις Ιρανούς, Εχσάν Χατζισαφί, Καρίμ Ανσαριφάρντ (έχει συμβόλαιο για ακόμα μια σεζόν, όμως είναι αμφίβολο αν θα το εξαντλήσει), Μιλάντ Μοχαμαντί, τον Ελβετό Στίβεν Τσούμπερ, βασικό και αναπόσπαστο μέλος της εθνικής ομάδας της χώρας του, αλλά και τον Πολωνό Νταμιάν Σιμάνσκι, ο οποίος μπορεί να μην έχει ρόλο βασικού, όμως βρίσκεται σε αποστολές και παίρνει χρόνο συμμετοχής, κυρίως ως αλλαγή.

Από τον Ολυμπιακό αυτή την στιγμή υπάρχουν στο ρόστερ δύο ποδοσφαιριστές υποψήφιοι να βρεθούν στα γήπεδα του Κατάρ. Ο πρώτος είναι ο Παπέ Αμπού Σισέ, κεντρικός αμυντικός στην Εθνική Σενεγάλης, ο δεύτερος είναι ο Καμερουνέζος Πιέρ Κούντε.

Με το Καμερούν, ενδεχομένως, να βρίσκεται και ο Κέβιν Σόνι που με τις εμφανίσεις του στο ελληνικό πρωτάθλημα ως βασικός του Αστέρα Τρίπολης έχει κερδίσει την παρουσία του στις αποστολές της εθνικής ομάδας της χώρας του.

Εκείνος που είναι σταθερό στέλεχος της εθνικής Καμερούν δεν είναι άλλος από τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ, Ντεβίς Επασί, ο οποίος εδώ και ένα χρόνο βρίσκεται συνέχεια στις κλήσεις και τις αποστολές.

Τέλος υπάρχει και ο Ντέρεκ Κορνέλιους, που φιλοδοξεί να βρεθεί στο Μουντιάλ με την ομάδα του Καναδά. Ο 24χρονος αμυντικός ανήκει στη Βανκούβερ και αγωνίζεται στον Παναιτωλικό ως δανεικός μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2022.

Διαβάστε ακόμη...