Το επιθετικό πρόβλημα και οι πρώτοι σκόρερ

Ο ΠΑΟΚ την σεζόν που ολοκληρώθηκε πήρε μόλις 19(!) γκολ από τους σέντερ φορ του, την ώρα που πρώτος σκόρερ βγήκε ο Γιασμίν Κούρτιτς, με 18 γκολ, παρά το γεγονός ότι μιλάμε για κεντρικό χαφ.
Πηγή: paok24.com
Το επιθετικό πρόβλημα και οι πρώτοι σκόρερ

Αν ανατρέξει κανείς στο πρόσφατο παρελθόν θα δει πως, πλην των σεζόν που ο Δικέφαλος διέθετε το Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς στο ρόστερ του, δεν είχε πολλά γκολ από τους επιθετικούς του.

Την περσινή χρονιά, πρώτος σκόρερ των ασπρόμαυρων ήταν ο Χρήστος Τζόλης με 16 γκολ ενώ ακριβώς από πίσω του βρέθηκε ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς με 14. Αμφότεροι μεσοεπιθετικοί. Σφιντέρσκι, Τσόλακ και Κρμέντσικ πέτυχαν συνολικά 21 γκολ, με τον Τσέχο βέβαια να χαίρει του ελαφρυντικού πως ήρθε μεσούσης της σεζόν.

Μια ακόμη χρονιά προς τα πίσω, τα νούμερα των επιθετικών ξεχωρίζουν, κυρίως επειδή δεν έχουν οι υπόλοιποι. Ο Κάρολ Σφιντέρσκι ήταν ο πρώτος σκόρερ του Δικεφάλου, με 14 γκολ, ενώ ακριβώς από πίσω του ο Άκπομ με 10. Αυτοί οι δύο ήταν και οι μόνοι με διψήφιο αριθμό τερμάτων για τον ΠΑΟΚ, την χρονιά 2019-20.

Το εντυπωσιακό είναι ότι στις αμέσως προηγούμενες 3(!) σεζόν, πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ είναι ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, παρά το γεγονός πως μόλις 1 από αυτές τις 3, φόρεσε στα ασπρόμαυρα σε όλη την διάρκεια της. Την χρονιά του νταμπλ πέτυχε 18 γκολ σε 27 εμφανίσεις (πουλήθηκε στην μέση της σεζόν). Την σεζόν 2017-18 πέτυχε 27 γκολ σε 39 ματς, η πιο παραγωγική του. Τέλος, την χρονιά που αποκτήθηκε από την Λέγκια (Ιανουάριος 2017), πρόλαβε να βάλει 10 γκολ στο δεύτερο εξάμηνο και ήταν και πάλι πρώτος σκόρερ.

Προ εποχής Πρίγιοβιτς, ο Ρόμπερτ Μακ ήταν αυτός που με 20 γκολ κρατούσε τα ηνία στο σκοράρισμα για τον ΠΑΟΚ, με τον Κλάους να ακολουθεί με 15. Ο Αθανασιάδης ο οποίος την σεζόν 2014-15, με 18 γκολ, ήταν ο πρώτος σκόρερ του Δικεφάλου.

Διαβάστε ακόμη...