«Σημαντικό σκαλοπάτι ο ΠΑΟΚ Β»

Από thessports.gr:Για την παρουσία της νεοσύστατης ομάδας του ΠΑΟΚ Β΄ στη Super League 2, τις διαφορές με το πρωτάθλημα νέων, αλλά και τις ωφέλειες, που προκύπτουν από το συγκεκριμένο εγχείρημα μιλά στη FORZA o Πέτρος Καλουτσικίδης.
Πηγή: thessports.gr
«Σημαντικό σκαλοπάτι ο ΠΑΟΚ Β»

Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη στις 28 Μαρτίου 2001, άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο από πολύ μικρή ηλικία στους Μπέμπηδες. Και μέσα από τις εκεί εμφανίσεις του, προσέλκυσε το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ, που τελικά τον απέκτησε. Στους Μπέμπηδες αγωνίζονταν ως εξτρέμ, στη συνέχεια έπαιξε και στο κέντρο, ως 10άρι. Η αλλαγή της θέσης του σε δεξί μπακ έγινε ενάμισι χρόνο αφού είχε μεταπηδήσει στην ακαδημία του Δικεφάλου.

Ο ίδιος πρόλαβε την περσινή σεζόν να πάρει μια πρώτη γεύση από το ανδρικό ποδόσφαιρο, όταν αγωνίστηκε στο δεύτερο μισό της περιόδου, ως δανεικός, με την ομάδα της Νίκης Βόλου στη Γ΄ κατηγορία.

Φέτος έπαιξε σε 20 παιχνίδια (δώδεκα ως βασικός και σε άλλα οχτώ ως αλλαγή) με τον ΠΑΟΚ Β΄ στη SL 2, πετυχαίνοντας κι ένα γκολ.

«Ηταν μια καινούρια εμπειρία, μια περίεργη χρονιά. Μισοί από τους παίκτες δεν είχαν παραστάσεις από το ανδρικό ποδόσφαιρο, οι άλλοι μισοί είχαν τέτοιες εμπειρίες. Μας δυσκόλεψε το γεγονός ότι όλα τα παιχνίδια έπρεπε να διεξαχθούν σε διάστημα λίγων μηνών, ειδικά ο δεύτερος γύρος του πρωταθλήματος, που είχε συνεχώς εμβόλιμες αγωνιστικές στο πρόγραμμα» αναφέρει αρχικά, και συνεχίζει: «Ηταν, όμως, μια εμπειρία, που έπρεπε να τη ζήσουμε και πρέπει να τη βιώνουν οι παίκτες, που ολοκληρώνουν την παρουσία τους στην Κ-19 πριν ενταχθούν στο ανδρικό ποδόσφαιρο, για τον απλό λόγο ότι θα τους βοηθήσει στην καριέρα τους. Κάθε αγώνας ήταν διαφορετικός και προσπαθούσαμε κάθε φορά για τη νίκη. Ξέραμε, φυσικά, ότι για τις δεύτερες ομάδες δεν υπήρχε προοπτική προβιβασμού ή κίνδυνος υποβιβασμού, είχαμε ως βασικό κίνητρο να βελτιωθούμε ατομικά μέσα από αυτά τα παιχνίδια και να μας δουν και να μας προσέξουν από την πρώτη ομάδα. Μιλώντας για τον εαυτό μου, θα έλεγα ότι έμεινα ευχαριστημένος, αναλογιζόμενος το γεγονός ότι ήταν η πρώτη μου χρονιά στη Σούπερ Λιγκ 2».

ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ

Όταν η κουβέντα πηγαίνει στον Πάμπλο Γκαρσία, υπογραμμίζει: «Οι απαιτήσεις του προπονητή από εμάς ήταν οι ίδιες. Να προσπαθούμε για τη νίκη, να είμαστε σοβαροί και πειθαρχημένοι και να δίνουμε το 100% των δυνατοτήτων μας».

Και καταλήγει: «Ηταν σημαντική η παρουσία στην ομάδα έμπειρων παικτών, όπως του Αποστολόπουλου και του Φασίδη. Μας βοήθησαν εμάς τους νεαρότερους παίκτες, φάνηκε μέσα στα παιχνίδια η εμπειρία τους και το γεγονός ότι έχουν θητεύσει σε ομάδες της μεγάλης κατηγορίας. Σε κάθε παιχνίδι προσπαθούσαμε να παίζουμε σωστό ποδόσφαιρο. Και η αλήθεια είναι ότι στη Σούπερ Λιγκ 2 είναι διαφορετικό σε σχέση με το πρωτάθλημα νέων Κ-19.Υπήρχαν πολλοί αγωνιστικοί χώροι, που μας δυσκόλεψαν. Στη Σούπερ Λιγκ 2 παίζεις αντίπαλος με άνδρες, που έχουν πολλές εμπειρίες, κάποιοι από αυτούς έχουν αγωνιστεί και στη μεγάλη κατηγορία. Άλλη μια βασική διαφορά με το πρωτάθλημα νέων έχει να κάνει με το στοιχείο της δύναμης, στο οποίο εμείς οι πιο νεαροί παίκτες έπρεπε να ανταποκριθούμε».

πηγή: FORZA

Διαβάστε ακόμη...