O κύκλος των χαμένων… τερματοφυλάκων!

Από paok24.com: Tη δεδομένη χρονική στιγμή, στο ρόστερ του ΠΑΟΚ υπάρχουν δύο ποδοσφαιριστές με συμβόλαιο και για τη νέα χρονιά, οι νεαροί Χρήστος Ταλιχμανίδης και Κωνσταντίνος Μπαλωμένος!
Πηγή: paok24.com
O κύκλος των χαμένων… τερματοφυλάκων!

Με αφορμή λοιπόν το "σαφάρι" του Δικεφάλου για δύο τερματοφύλακες, εκτός και αν παραμείνει τελικά στην Τούμπα ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς κάτι που συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες, το PAOK24 κάνει μία αναδρομή στις επιλογές των "ασπρόμαυρων" για τη θέση "1", στα δέκα χρόνια του Ιβάν Σαββίδη στο "τιμόνι" της ομάδας.

Τη σεζόν 2012-13, ο ΠΑΟΚ πραγματοποίησε δύο κινήσεις. Το καλοκαίρι απέκτησε ως ελεύθερο τον Σανθ Χακόμπο από τον Αστέρα Τρίπολης και τον Ιανουάριο έδωσε 220 χιλιάδες ευρώ στον Ατρόμητο για να κάνει δικό του τον Σαρλ Ιτάνζ. Ο πρώτος, υπερασπίστηκε την "ασπρόμαυρη" εστία σε 30 παιχνίδια και ο δεύτερος σε 40, με αμφότερους να παραχωρούνται δανεικοί σε Τενερίφη και Κόνιασπορ πριν αποχωρήσουν με προορισμό την Κόπερ και την Ρίζεσπορ, τον Ιανουάριο του 2016 και τον Αύγουστο του 2015 αντίστοιχα.

Την επόμενη περίοδο και δη τον Ιανουάριο του 2014, ο ΠΑΟΚ απέκτησε ως "ελεύθερο" τον Μίκαελ Γκσπούρνινγκ από το Σιάτλ, με τον Αυστριακό να αγωνίζεται μόλις σε ένα παιχνίδι (Λεβαδειακός – ΠΑΟΚ 3-2) πριν αποχωρήσει ως ελεύθερος λίγους μήνες αργότερα με προορισμό τον Πλατανιά!

Σε ότι αφορά τη σεζόν 2014-15, ο Δικέφαλος δεν κατέγραψε μεταγραφή τερματοφύλακα, για να φτάσουμε στη σεζόν 2015-16 στην οποία "μετακόμισαν" στην Τούμπα οι Ρόμπιν Όλσεν και Μάρκος Βελλίδης . Για τον πρώτο, ο ΠΑΟΚ έβγαλε από τα ταμεία του 650 χιλιάδες ευρώ και για τον δεύτερο 750 χιλιάδες ευρώ, με αμφότερους να μην... μακροημερεύουν!

Συνολικά, ο Σουηδός γκολκίπερ έκατσε κάτω από τα "ασπρόμαυρα" δοκάρια σε 19 αγώνες πριν ο ΠΑΟΚ τον δανείσει αρχικά στην Κοπεγχάγη με "ενοίκιο" 650 χιλιάδες ευρώ τον Ιανουάριο του 2016 και το καλοκαίρι του ίδιου έτους τον παραχωρήσει στους Δανούς έναντι 2,5 εκ. ευρώ, ενώ ο Μάρκος Βελλίδης φόρεσε τον Δικέφαλο στο στήθος σε 11 παιχνίδια, πριν αποχωρήσει ως ελεύθερος τον Ιανουάριο του 2017, έναν χρόνο δηλαδή μετά την απόκτησή του.

Σεζόν 2016-17, Ιούλιος. Ο ΠΑΟΚ φέρνει στην Τούμπα τον Σέρβο Ζέλικο Μπρκιτς από την Ουντινέζε, ο οποίος αποχώρησε από τον Δικέφαλο τον Φεβρουάριο του 2018, έχοντας αγωνιστεί σε μόλις 11 παιχνίδια και αντιμετωπίζοντας σε μόνιμη βάση προβλήματα με τη μέση του!

Κάπως έτσι, φτάνουμε στο καλοκαίρι του 2018 στο οποίο ο ΠΑΟΚ αποκτά ως ελεύθερο από τον ΠΑΣ Γιάννινα τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη αλλά και τον Ροντρίγκο Ρέι δίνοντας 1,5 εκ. ευρώ στη Γοδόι Κρουζ, με τον πρώτο να εξελίσσεται στον πιο πετυχημένο τερματοφύλακα του Δικεφάλου στη σύγχρονη ιστορία του και τον δεύτερο να... προλαβαίνει να αγωνιστεί σε 21 παιχνίδια πριν παραχωρηθεί αρχικά ως δανεικός σε Πατσούκα και Γοδόι Κρουζ και μετέπειτα ως ελεύθερος στη Χιμνάσια Λα Πλάτα!

Τη σεζόν 2018-19, ο ΠΑΟΚ δεν προχωράει στην απόκτηση τερματοφύλακα, ενώ σε αυτή που ακολουθεί αποκτά τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς από την Ξάνθη ως ελεύθερο, με τον Σέρβο να αποτελεί την τελευταία έως σήμερα επιλογή των "ασπρόμαυρων" για την... πολύπαθη θέση κάτω από τα δοκάρια!

Συμπερασματικά, στην εποχή του Ιβάν Σαββίδη ο ΠΑΟΚ πραγματοποίησε εννέα μεταγραφές για τη θέση "1", με τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη να αποτελεί τη... φωτεινή εξαίρεση σε ότι αφορά την ορθότητα των επιλογών του Δικεφάλου!

Διαβάστε ακόμη...