Αφιέρωμα στο κύπελλο: Το τετ-α-τετ των αριθμών

ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός ολοκλήρωσαν τη σεζόν με τον «Δικέφαλο του Βορρά» να συγκεντρώνει τρεις βαθμούς περισσότερους, αυτούς που πήρε την τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ.
Πηγή: paok24.com
Αφιέρωμα στο κύπελλο: Το τετ-α-τετ των αριθμών

Στη διαδικασία των 10 αγώνων που έκριναν και τα Ευρωπαϊκά εισιτήρια, και συγκεκριμένα στις 9 πρώτες αγωνιστικές, οι «πράσινοι» κατάφεραν να εξανεμίσουν τη διαφορά εννιά βαθμών που είχε ο ΠΑΟΚ με την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας, αξιοποιώντας τις δικές τους θετικές εμφανίσεις και αποτελέσματα, σε συνδυασμό με το εκτεταμένο ροτέισον του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ο ΠΑΟΚ, συνολικά, μέτρησε έξι γκολ περισσότερα, ενώ οι δυο ομάδες είδαν τις μισές τους τελικές να πηγαίνουν εντός εστίας.



Ο ρόλος της άμυνας του Παναθηναϊκού

Στο τετ-α-τετ που αφορά τους αριθμούς στην άμυνα, ο Παναθηναϊκός είχε καλύτερη εικόνα. Στην κανονική διάρκεια, ο ΠΑΟΚ είχε 5 ήττες και ο Παναθηναϊκός 10, με τον Παναθηναϊκό να έχει δεχθεί τρία γκολ λιγότερα από τον ΠΑΟΚ. Το φινάλε της σεζόν βρήκε αυτή τη διαφορά στα επτά τέρματα, με τον Παναθηναϊκό να έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία του σε έξι ματς περισσότερα από όσα ο Δικέφαλος.



Οι πιο εύστοχες ομάδες στις πάσες

Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ ήταν οι δυο πιο εύστοχες ομάδες σε πάσες στο φετινό πρωτάθλημα, με 84,1% και 83,8% αντίστοιχα. Στις σέντρες ο ΠΑΟΚ είναι πιο εύστοχος ενώ σημαντική είναι η διαφορά στις ντρίμπλες που έκαναν οι παίκτες κάθε ομάδας, με τον Παναθηναϊκό να έχει 27 περισσότερες.



Τα φάουλ και οι κάρτες

Η δεύτερη διαφορά σε επίπεδο στατιστικής, είναι τα κερδισμένα φάουλ, με τον Παναθηναϊκό να έχει 77 κερδισμένα φάουλ περισσότερα. Η διαφορά είναι μεγάλη αλλά έχει πολλές αναγνώσεις. Αν το δει κανείς σε μέσους όσους, αυτά τα 77 φάουλ μεταφράζονται σε δυο περισσότερα κερδισμένα φάουλ ανά αγώνα.

Διαβάστε ακόμη...