Τι κάνει ο ΠΑΟΚ πριν από τους… τελικούς;

Από paok24.com:Η συνήθεια μοιάζει να γίνεται...λατρεία για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος το βράδυ της 21ης Μαΐου θα βρεθεί σε τελικό Κυπέλλου για πέμπτη φορά τα έξι τελευταία χρόνια. Πριν από το παιχνίδι εκείνο όμως σειρά έχει η σημερινή εντός έδρας αναμέτρηση κόντρα στον Παναθηναϊκό.
Πηγή: paok24.com
Τι κάνει ο ΠΑΟΚ πριν από τους… τελικούς;

Θα μπορούσε κανείς να το χαρακτηρίσει παιχνίδι «παγίδα» πριν από έναν πολύ μεγάλο παιχνίδι, όπως είναι αυτό του ερχόμενου Σαββάτου, για τον ΠΑΟΚ. Τι κάνει όμως ο «Δικέφαλος του Βορρά» στις αναμετρήσεις που προηγούνται των τελικών; Πάμε να δούμε...

Στις 12 Μαΐου 2001 ο ΠΑΟΚ κατέκτησε την πέμπτη κούπα της ιστορίας του νικώντας με 4-2 τον Ολυμπιακό στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, σε μια βραδιά που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη των ΠΑΟΚτσήδων. Λίγες μέρες νωρίτερα, στις 6 Μαΐου, ο ΠΑΟΚ υποδεχόταν τον Ιωνικό στην Τούμπα, με τους «ασπρόμαυρους» να έχουν το μυαλό τους στον επικείμενο τελικό Κυπέλλου γνωρίζοντας την ήττα με 1-2 από την ομάδα της Νίκαιας.

Δύο χρόνια αργότερα (17 Μαΐου 2003) ο «Δικέφαλος του Βορρά» κατέκτησε και πάλι το Κύπελλο Ελλάδας παίζοντας μέσα στο σπίτι του, κόντρα στον Άρη και επικρατώντας με 1-0, χάρη στο μοναδικής έμπνευσης, δημιουργίας και εκτέλεσης γκολ από τον Γιώργο Γεωργιάδη. Έξι μέρες νωρίτερα οι «ασπρόμαυροι» φιλοξενούνταν στο Αιγάλεω από την ομώνυμη ομάδα με την ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη να περνάει «δια πυρός και σιδήρου» επικρατώντας με 2-3.

Το 2014 ο ΠΑΟΚ επέστρεψε σε τελικό κυπέλλου, εκεί όπου αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό γνωρίζοντας βαριά ήττα με 4-1. Λίγες μέρες πριν ο ΠΑΟΚ είχε αποκλείσει τον Ολυμπιακό χάρη σε ένα φανταστικό γκολ του Στέφανου Αθανασιάδη. Ανάμεσα στα δύο παιχνίδια δεν μεσολάβησε παιχνίδι πρωταθλήματος.

Στις 6 Μαΐου 2017 ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στους τίτλους μετά από δεκατέσσερα χρόνια, επικρατώντας με 2-1 της ΑΕΚ, στον... αξέχαστο τελικό του Πανθεσσαλικού σταδίου. Λίγες μέρες πριν είχε φιλοδωρήσει με πέντε γκολ την Κέρκυρα (5-1) αποδεικνύοντας την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρισκόταν εκείνη την περίοδο.

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ πράξη δεύτερη με τις δύο ομάδες να συναντιούνται ξανά στον τελικό, αυτή τη φορά στο ΟΑΚΑ. Μια εβδομάδα νωρίτερα οι «ασπρόμαυροι» είχαν ξεπεράσει εύκολα το εμπόδιο του Πλατανιά με σκορ 3-0.

Στις 11 Μαΐου 2019 ο ΠΑΟΚ πανυγήρισε το πρώτο νταμπλ της ιστορίας του, καθώς μετά την αήττητη κατάκτηση του πρωταθλήματος επικράτησε και πάλι στον τελικό απέναντι στην «Ένωση» σηκώνοντας την κούπα στον ουρανό του ΟΑΚΑ. Είχε προηγηθεί το παιχνίδι στα Ιωάννινα απέναντι στον ΠΑΣ, εκεί όπου ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη με 0-2 γράφοντας ιστορία κατακτώντας αήττητος το πρωτάθλημα.

Στις 22 Μαΐου 2021 ο ΠΑΟΚ αναδείχθηκε για τέταρτη φορά σε πέντε χρόνια κυπελλούχος Ελλάδος καθώς επικράτησε 2-1 του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ με γκολ στο τελευταίο λεπτό. Η πρόβα τελικού δεν είχε στεφθεί με επιτυχία καθώς λίγες μέρες πριν ο Αστέρας Τρίπολης πέρασε νικηφόρα από την Τούμπα με 0-1, με τον ΠΑΟΚ να έχει ξεκάθαρα στο μυαλό του τον μεγάλο τελικό κόντρα στους «Ερυθρόλευκους».

Διαβάστε ακόμη...