Σνάουτσνερ: «Αυτά είναι τα κέρδη από τον ΠΑΟΚ Β»

Από paok24.com:Ο πρώην αμυντικός του ΠΑΟΚ και νυν συνεργάτης του Πάμπλο Γκαρσία στον ΠΑΟΚ Β, Μίροσλαβ Σνάουτσνερ, φιλοξενήθηκε στον City Of Primo 106,1.
Πηγή: paok24.com
Σνάουτσνερ: «Αυτά είναι τα κέρδη από τον ΠΑΟΚ Β»

Ο Μίρο αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στον απολογισμό της πρώτης χρονιάς για τον ΠΑΟΚ Β, τα σχέδια για την νέα χρονιά, αλλά και για τον ρόλο που έχει η δεύτερη ομάδα του Δικεφάλου:

Προπονήσεις έχετε μέχρι τις 20 Μαίου;

«Ναι ακριβώς. Μέχρι τις 20 του μήνα. Τα παιδιά μετά θα έχουν λίγες ημέρες ξεκούραση, μέχρι να αρχίσει η προετοιμασία για την νέα σεζόν, που ακόμα δεν ξέρουμε πότε ξεκινάει η νέα χρονιά. Ίσως να αργήσουμε να μάθουμε. Θυμάμαι και από την φετινή χρονιά. Κάναμε 13 εβδομάδες προετοιμασία ενώ είχαμε αρχικά προγραμματίσει 8 εβδομάδες.»

Πως ήταν η πρώτη χρονιά αυτού του εγχειρήματος που λέγεται ΠΑΟΚ Β';

«Ο ΠΑΟΚ το ζητούσε χρόνια αυτό, το κατάφερε φέτος και νομίζω για τα παιδιά είναι ότι καλύτερο. Αρχικά γιατί η πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ έχει πολλούς ποδοσφαιριστές και δεν χωρούσαν όλοι εκεί. Στην Β ομάδα έχουν ευκαιρία να κάνουν προπονήσεις σε καλό επίπεδο, να παίζουν. Είναι πολύ δύσκολο τα παιδιά από την Κ19 να πηγαίνουν στο αντρικό ποδόσφαιρο. Κάποιοι ποδοσφαιριστές χρειάστηκαν παραπάνω χρόνο προσαρμογής. Κάτι το οποίο το πληρώσαμε σε κάποια παιχνίδια, λόγω της έλλειψης εμπειρίας και του γεγονότος πως μπήκαν για πρώτη φορά στο ανδρικό ποδόσφαιρο, όπου τα μαρκαρίσματα, τα τζαρτζαρίσματα είναι διαφορετικά. Ήταν δύσκολα. Νομίζω ότι του χρόνου, η ομάδα ξέρει τι την περιμένει και τι πρέπει να διορθώσει για να είναι ακόμη καλύτερος ο ΠΑΟΚ Β. Όχι ότι η φετινή χρονιά δεν ήταν καλή. Μπορεί να τερματίσαμε στην μέση της βαθμολογίας, αλλά τα παιδιά απέκτησαν μεγάλη εμπειρία.»

Είναι κέρδος για τους ποδοσφαιριστές αυτής της ηλικίας που έπαιξαν σε αυτήν την κατηγορία;

«Νομίζω ναι. Γι αυτό θέλαμε να έχουμε και μερικούς έμπειρους ποδοσφαιριστές όπως είναι ο Φασίδης, ο Μπουργάνης και ο Αποστολόπουλος, προκειμένου να βοηθήσουν τους νεότερους. Αν και ο Φασίδης και ο Μπουργάνης που είναι 25 χρονών, δεν είναι μεγάλοι, αλλά έχουν εμπειρία. Ο Φασίδης για παράδειγμα έχει παίξει σε ομάδες Β εθνικής. Σίγουρα για τα παιδιά της Κ19 που κλήθηκαν να παίξουν στο ανδρικό επίπεδο, ήταν κάτι πολύ δύσκολο. Θέλει πολύ καλή φυσική κατάσταση, εξυπνάδα στις στατικές φάσεις. Πράγματα που μας έλειπαν αυτόν τον πρώτο χρόνο, αλλά τα δουλεύουμε και προχωράμε. Νομίζω ότι χρόνο με τον χρόνο θα είναι όλο και καλύτερα τα παιδιά.»

Ποιους να περιμένουμε ότι θα δούμε σύντομα στην μεγάλη ομάδα;

«Σίγουρα έχει κάποια παιδιά που μπορούν να παίξουν. Δεν θέλω να πω ονόματα. Αλλά υπάρχουν παιδιά που μπορούν να παίξουν στην πρώτη ομάδα. Επίσης η Β ομάδα βοηθάει την Α. Κάποιοι που δεν έπαιξαν στην αρχή, όπως ο Τσιγγάρας, ο Ίνγκασον, πήραν παιχνίδια και βοηθήθηκαν πολύ για να είναι πιο έτοιμοι για να μπουν στην πρώτη ομάδα. Όπως και ο Σοάρες. Βέβαια περισσότερο η δουλειά μας είναι να ετοιμάζουμε ποδοσφαιριστές για την πρώτη ομάδα. Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ των ομάδων, γι αυτό και πρέπει να δουλέψουν σκληρά οι ποδοσφαιριστές. Εμείς τους προετοιμάζουμε για το τι να περιμένουν να αντιμετωπίσουν στην πρώτη ομάδα.»

Η συνεργασία με ακαδημίες και πρώτη ομάδα πως είναι;

«Είναι καλή. Έχουμε επαφή με την Κ19 αν κάποιος ξεχωρίζει ή αν αδειάσει κάποια θέση επειδή ένας ποδοσφαιριστής πήγε στην πρώτη ομάδα και θέλουμε να καλύψουμε το κενό. Αντίστοιχα αν κάποιος ξεχωρίζει από εμάς, τον παίρνει η πρώτη ομάδα για να συμμετέχει στις προπονήσεις. Η συνεργασία είναι καλή. Το πιο σημαντικό είναι παιδιά όπως ο Τσιγγάρας, ο Λύρατζης, πιο πριν ο Τζόλης, μπαίνουν στην πρώτη ομάδα, παίζουν και αυτό είναι καλό και για τους ίδιους αλλά και για το κλαμπ. Έχουμε και άλλα παιδιά με ταλέντο που απλά χρειάζονται λίγο χρόνο. Στην ακαδημία η δουλειά φαίνεται με τα χρόνια. Οι ακαδημίες του ΠΑΟΚ δουλεύουν σε πολύ υψηλό επίπεδο.»

Σχετικά με τον Λύρατζη, παίζατε στην ίδια θέση, είναι θεαματική η εξέλιξη του σωστά;

«Δουλέψαμε 4 χρόνια με τον Λύρατζη. Αλλά όχι μόνο με αυτόν. Και με τον Μιχαηλίδη, τον Διαμαντή που παίζει στον ΟΦΗ, τον Τσιγγάρα, όλη αυτή την φουρνιά. Έχουμε πολλά παιδιά που έχουμε δουλέψει μαζί τους. Τον «Λύρα» εγώ τον περίμενα προσωπικά. Είναι πολύ καλό και ήσυχο παιδί. Στην αρχή δεν ξεκινούσε, αλλά μετά πήρε την ευκαιρία του και την άρπαξε. Είναι κάτι που λέμε και εμείς στα παιδιά. Αν σου δοθεί η φανέλα, πρέπει να την πάρεις και να πεις δεν ξαναβγαίνω. Εμείς αυτό το τονίζουμε και στα παιδιά μας. Αυτό έκανε και ο Λύρατζης και όπως είδατε κλήθηκε και στην εθνική. Δεν πρέπει να σταματήσει την δουλειά, αλλά τον συγκεκριμένο δεν τον φοβάμαι. Πάντα είχε ανεβάσματα, έβγαζε σέντρες και πετύχαινε κάποια γκολ. Το χει. Είναι πιο ολοκληρωμένος από εμένα. Εγώ αυτό δεν το είχα, αλλά το ποδόσφαιρο αλλάζει.»

Ακούμε πολύ καλά λόγια για τον γιο σας, τον Μαξιμίλιαν Σνάουτσνερ, θα ρθει στον ΠΑΟΚ;

«Είναι δύσκολο να μιλήσω για τον γιο μου. Τώρα είναι στην εθνική Πολωνίας, παίζει σε ένα τουρνουά στην Ρουμανία. Δεύτερη φορά που τον καλεί ο προπονητής του. Είναι σε καλό δρόμο. Φέτος ήταν στην Κ17, έπαιζε βασικός. Είναι καλός, έτσι πιστεύει και καλά κάνει. Το βασικό είναι ότι επειδή το πιστεύει το δείχνει και στο γήπεδο. Είναι πολύ δυνατός πνευματικά. Έχει κάποιες συζητήσεις με μάνατζερ από την Πολωνία που ενδιαφέρονται γι αυτόν. Θα δούμε τι θα γίνει.»

Για τον τελικό του Κυπέλλου ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό:

«Θέλει προσοχή. Είναι ένα ματς στο ΟΑΚΑ. Καλό το ότι γίνεται σε αυτό το γήπεδο γιατί τα τελευταία χρόνια του πάει του ΠΑΟΚ το ΟΑΚΑ. Είναι πολύ δύσκολο ματς από όλες τις πλευρές. Ξέρουμε όλοι ότι μπορεί να κριθεί στις λεπτομέρειες. Ένα λάθος μπορεί να στοιχίσει και να κρίνει ένα Κύπελλο. Ο ΠΑΟΚ έχει εμπειρία, είναι σε καλή κατάσταση και νομίζω ότι μπορεί να το κερδίσει.»

Διαβάστε ακόμη...