ΠΑΟΚ: Κίνητρο, θέληση, προσπάθεια, οτιδήποτε για να κερδίσει

Από paok24.com: Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό για 5η φορά την φετινή σεζόν. Από την κανονική διάρκεια, στο κύπελλο, και τώρα στα Play-Off της Superleague Interwetten.
Πηγή: paok24.com
ΠΑΟΚ: Κίνητρο, θέληση, προσπάθεια, οτιδήποτε για να κερδίσει

Είναι σημαντικό το γεγονός πως ο Δικέφαλος δεν έχει κερδίσει σε κανένα από τα τέσσερα προηγούμενα ματς, στην τρέχουσα ποδοσφαιρική περίοδο.

Άλλο τόσο σημαντικό είναι πως παρά το γεγονός του 0/4, ο ΠΑΟΚ έχει θέσει εκτός τελικού Κυπέλλου Ελλάδος, τον Ολυμπιακό στα ημιτελικά.

Για να μείνουμε ωστόσο στα ματς του πρωταθλήματος, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, θα έμπαινε από εντελώς διαφορετικό παρανομαστή στο σημερινό(4/5) παιχνίδι, αν είχε κερδίσει τα δυο προηγούμενα με τους ερυθρόλευκους.

Με την διαφορά στο -4, ο ΠΑΟΚ θα κέρδιζε σήμερα και θα έφτανε σε απόσταση αναπνοής με τον Ολυμπιακό, έχοντας ακόμη ένα μεταξύ τους παιχνίδι.

Και τι θα γινόταν αν αυτός ο Ολυμπιακός, έπρεπε για πρώτη φορά στην χρονιά, να διαχειριστεί μια κατάσταση πίεσης από τον ανταγωνιστή;

Όλα αυτά βέβαια, στο εντελώς θεωρητικό κομμάτι των «αν» και των «θα». Η ουσία παραμένει η ίδια. Ο Δικέφαλος μετρά 4 παιχνίδια χωρίς να έχει κερδίσει την ομάδα που και του χρόνου θα έχει ως βασική αντίπαλο για τον τίτλο του πρωταθλητή.

Σήμερα, στο ενδεχόμενο νίκης, δεν θα αλλάξει την μοίρα του σχετικά με την διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Ούτε καν θα εξασφαλίσει μαθηματικά την δεύτερη θέση. Ωστόσο θα δείξει με έναν ηχηρό τρόπο στον Ολυμπιακό ότι έχει αντίπαλο, ότι ο ΠΑΟΚ είναι εκεί.

Πρέπει να πάμε πίσω 7 χρόνια για να βρούμε 4 ματς των δύο όπου οι ασπρόμαυροι δεν κερδίζουν. Στο καθαρά ποδοσφαιρικό κομμάτι βέβαια. Όχι εκεί που διαιτητές όπως ο Παππάς μπορούν να καθορίσουν την μοίρα του αγώνα.

Από τις 8/02/2015 μέχρι τις 23/10/2016 ο ΠΑΟΚ σε έξι ματς αγνοούσε την νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό. Τα δύο από αυτά κατοχυρώθηκαν στα χαρτιά με την περίφημη πλέον φάση του Μακ όπου αντί να πάρει πέναλτι από τον Καπίνο, πήρε κόκκινη κάρτα! Με τον Δικέφαλο να μην κατεβαίνει στον επαναληπτικό, ο οποίος επίσης κατοχυρώθηκε με 3-0 άνευ αγώνα υπέρ των Πειραιωτών.

Υπάρχει ο κίνδυνος για τον ΠΑΟΚ να μείνει χωρίς νίκη, για έξι παιχνίδια, και φέτος. Αυτό δεν πρέπει να συμβεί. Δεν διαγράφεται ούτε υποτιμάται η πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Δεν αφήνεται στην άκρη ο τρόπος που αυτή ήρθε. Αλλά η νίκη έχει άλλη αίγλη, άλλο κύρος, άλλη αίσθηση...

Διαβάστε ακόμη...