Η πρωτιά ΠΑΟΚ και Πασχαλάκη στο Conference League

Από paok24.com: Η UEFA δημοσίευσε τα στατιστικά ομάδων και παικτών στον θεσμό
Πηγή: paok24.com
Η πρωτιά ΠΑΟΚ και Πασχαλάκη στο Conference League

Στο παρθενικό Europa Conference League έχουν σημειωθεί 392 γκολ μετά 135 παιχνίδια, 2,91 ανά παιχνίδι και ένα κάθε 31′. Τα περισσότερα (64) έχουν σημειωθεί στο χρονικό διάστημα 76′-90′.

Νούμερα που αναδεικνύουν σε μεγάλο βαθμό και την κατάργηση του κανόνα για τα εκτός έδρας γκολ, από την στιγμή που οι ομάδες παίζουν χωρίς φόβο μην δεχτούν γκολ, άρα πιο «ανοιχτά» τα παιχνίδια τους.

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην κορυφή δύο κατηγοριών, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της UEFA, στα στατιστικά που δημοσίευσε μετά το τέλος των προημιτελικών. Ο Δικέφαλος, μαζί με την Μπότο Γκλιμτ έχει τις περισσότερες ανακτήσεις μπάλας (486). Παράλληλα ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης διαθέτει, μαζί με τον Πάτρικ Κάρλγκιν των Ρέιντζερς, τις περισσότερες αποκρούσεις, με τον Έλληνα τερματοφύλακα να έχει βάλει στοπ 36 φορές σε σουτ των αντιπάλων.

Σε συλλογικό επίπεδο, Μπόντο Γκιλντ, Φέγενορντ, Σλάβια Πράγας και Ρόμα, «μοιράζονται» την καλύτερη επίθεση (25 γκολ). Η Φιτέσε είναι η ομάδα με τις περισσότερες προσπάθειες (165). Η Αλκμάαρ έχει την μεγαλύτερη κατοχή (59,9%), η Μαρσέιγ τις περισσότερες σωστές μεταβιβάσεις (86,8%) και η Φίτεσε τα πιο πολλά τάκλιν (104), με τον ΠΑΟΚ εδώ να είναι 3ος (100).

Σε ατομικό επίπεδο, πρώτος σκόρερ είναι οι Ντέσερς (Φέγενορντ) και Άμπραχαμ (Ρόμα) με 7 γκολ, με τον Ντέσερς να έχει τα πιο πολλά σουτ στην εστία (15). Έρικ Μποτχάιμ (Μπόντο Γκλιμτ),Πεπ Μπιέλ (Κοπεγχάγη), Κάρσντορπ (Ρόμα) και Ντάσα (Φίτεσε) έχουν τις πιο πολλές ασίστ (4). Τέλος τα περισσότερα (21) τάκλιν έκανε ο Τρόνσταντ (Φίτεσε).

Διαβάστε ακόμη...