Μπάτσι: «Θέλαμε τον Τζιοβίνκο στον ΠΑΟΚ αλλά...»

Από sdna.gr: Για τον Σεμπάστιαν Τζιοβίνκο μίλησε ο βοηθός προπονητή του Ραζβάν Λουτσέσκου, Κριστιάνο Μπάτσι, με αφορμή το επικείμενο ντεμπούτο του κόντρα στην Ουντινέζε - Η αποκάλυψη για το «φλερτ» με τον ΠΑΟΚ.
Πηγή: sdna.gr
Μπάτσι: «Θέλαμε τον Τζιοβίνκο στον ΠΑΟΚ αλλά...»

 Όπως τόνισε ο Ιταλός σε ΜΜΕ της πατρίδας του, «θα θέλαμε να έχουμε τον Τζιοβίνκο στον ΠΑΟΚ, αλλά προτίμησε να επιστρέψει στη Serie A», εστιάζοντας στα όσα μπορεί να προσφέρει ο έμπειρος επιθετικός στη Σαμπντόρια με φόντο το επικείμενο ντεμπούτο του κόντρα στην Ουντινέζε.

Οι δύο άνδρες συνυπήρχαν στην Αλ Χιλάλ, με τον Μπάτσι να σκιαγραφεί το προφίλ του: «Σε μια ομάδα οργανωμένη, όπως η Σαμπντόρια, ο Τζιοβίνκο μπορεί να τα πάει καλά. Σίγουρα πρέπει να μπορείς να κουβαλάς την μπάλα στα τελευταία εικοσιπέντε μέτρα και αυτό μπορεί να το κάνει. Το δύσκολο κομμάτι είναι να παίξεις πολλά συνεχόμενα παιχνίδια, αλλά στο τελευταίο εικοσάλεπτο μπορεί να κάνει τη διαφορά. Δεν έχω καμία αμφιβολία, ο Σέμπα είναι εξαιρετικός, με δύο ενέργειες του, δυο πάσες του μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι.

Ο Τζιοβίνκο πρέπει να μείνει όσο πιο κοντά γίνεται στην αντίπαλη εστία. Έχει μεγάλη ποδοσφαιρική ευφυΐα, ένα στοιχείο που κανένας προπονητής δεν μπορεί να διδάξει και αυτό τον βοηθά να βρει τη σωστή θέση μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Μπορεί να κινηθεί ως δεύτερος επιθετικός, πίσω από κεντρικό επιθετικό και ενδεχομένως και στο 4-3-3.

Έχει ακόμα τη φωτιά μέσα του. Θέλει να δείξει ότι μπορεί ακόμα να παίξει στην Serie A. Με την Αλ Χιλάλ, το 2019 παίξαμε στα ίσα για τουλάχιστον εβδομήντα λεπτά, στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου συλλόγων κόντρα στη Φλαμένγκο. Το πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα».

Διαβάστε ακόμη...