«Στοπ» από την Επιτροπή στην αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα

Απο sdna.gr: Οι λοιμωξιολόγοι έβαλαν... φρένο στη χαλάρωση των μέτρων στα γήπεδα λόγω της μη υποχώρησης της «Όμικρον» και του αριθμού των θανάτων στη χώρα.
Πηγή: sdna.gr
«Στοπ» από την Επιτροπή στην αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα

Μέχρι την Τρίτη το πρωί θεωρούνταν σχεδόν δεδομένο ότι πάμε για μερική χαλάρωση των μέτρων στα γήπεδα. Γινόταν λόγος, ακριβώς για ο νούμερο που ακουγόταν την περασμένη εβδομάδα 40% με 50% με πλαφόν, διαδιδόταν για 20.000 σε ανοικτά γήπεδα, όμως... «δεν».

Ωστόσο, τα κρούσματα των τελευταίων ημερών σε συνδυασμό με τον αυξημένο αριθμό θανάτων δεν επέτρεψε στην Επιτροπή να ανάψει... το πράσινο φως για τη χαλάρωση του περιβόητου 10% σε ανοικτά και κλειστά γήπεδα. Ως εκ τούτου, στα γήπεδα, βάσει της εισήγησης, θα ισχύσουν για το επόμενο διάστημα όσα ισχύουν και σήμερα, δηλαδή παρουσία φιλάθλων στο 10% της χωρητικότητας του εκάστοτε γηπέδου, με ανώτερο αριθμό σε κάθε περίπτωση τους 1.000 φιλάθλους.

Υπενθυμίζεται εδώ πως από την Δευτέρα, 31.01.2022, τα μέτρα κατά του κορωνοϊού χαλάρωσαν σε ό, τι αφορά την εστίαση, όπου πλέον δεν υπάρχει ωράριο, ενώ έχει επιτραπεί ξανά και η μουσική.

Μένει να φανεί τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες. Πότε θα έρθει μεγαλύτερη αποκλιμάκωση της επιδημιολογικής κατάστασης στη χώρα μας, ούτως ώστε να δοθεί και το «πράσινο φως» για νέα χαλάρωση των μέτρων.

«Το έχουμε ξαναπεί, με τον κορωνοϊό τα δεδομένα αλλάζουν μέρα με τη μέρα. Τα κρούσματα της «Όμικρον» είναι πολλά, έχουμε υψηλό αριθμό θανάτων, τα νοσοκομεία παραμένουν γεμάτα», έλεγαν, μάλιστα, μέλη της Επιτροπής στους δημοσιογράφους.

Τώρα το θέμα είναι πώς θα μπορέσουν οι ομάδες να διαχειριστούν αυτή την κατάσταση. Διότι ενώ αρχικά είχαν πάρει εγγυήσεις πως το μέτρο θα είναι μέχρι τα μέσα Γενάρη, «τρώμε» αισίως την πρώτη εβδομάδα του Φλεβάρη

Διαβάστε ακόμη...