ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός για 10η συνεχόμενη φορά χωρίς κόσμο

Από paok24.com: Τα ντέρμπι στα χρόνια του κορονοϊού
Πηγή: paok24.com
ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός για 10η συνεχόμενη φορά χωρίς κόσμο

Τα δεδομένα που έχει φέρει ο κορονοϊός εδώ και σχεδόν πλέον δυο χρόνια στον αθλητισμό έχουν καθιερώσει την διεξαγωγή αθλητικών δραστηριοτήτων σε συνθήκες κεκλεισμένων των θυρών. Βέβαια κάτι τέτοιο άλλαξε το φετινό καλοκαίρι ωστόσο η έξαρση σε κρούσματα κι η μετάλλαξη όμικρον το έφεραν ξανά στο προσκήνιο.

Η απόφαση της κυβέρνησης

Η ελληνική κυβέρνηση αψήφησε σήμερα τις εισηγήσεις των ειδικών για αύξηση σε 30% ή 50% του ισχύοντος 10% στα ελληνικά γήπεδα κι έτσι το ντέρμπι της Κυριακής (30/01) μεταξύ ΠΑΟΚ κι Ολυμπιακού στην Τούμπα θα διεξαχθεί με πλαφόν τους 1000 θεατές. Το γιατί λειτούργησε έτσι η κυβέρνηση, μπορείτε να σκεφτείτε και μόνοι σας. Όπως και να έχει αυτό θα είναι το 10ο συνεχόμενο ΠΑΟΚ Ολυμπιακός ανεξαρτήτως έδρας που θα διεξαχθεί σε συνθήκες κεκλεισμένων των θυρών. Το νούμερο αποτελεί ρεκόρ στα ελληνικά γήπεδα από την έναρξη του κορονοϊού, καθώς δεν υπάρχει κανένα άλλο ντέρμπι που να μην έχει διεξαχθεί έστω και μια φορά με κόσμο.

Το σημαντικότερο όλων

Στην Τούμπα υπό αυτά τα δεδομένα ο ΠΑΟΚ μετρά μια νίκη μια ήττα και μια ισοπαλία ενώ στο Καραϊσκάκη αποκλείστηκε στον ημιτελικό του Κυπέλλου του 2020 αλλά λίγες εβδομάδες αργότερα με τον Μιχάι να σκοράρει και να γράφει το 0-1 στέρησε από τον Ολυμπιακό το αήττητο πρωτάθλημα. Βέβαια η σημαντικότερη κεκλεισμένων των θυρών πράξη, ανάμεσα στις δύο ομάδες πραγματοποιήθηκε στις 22 Μαΐου του 2021 στον τελικό του Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ. Εκεί οι παίκτες του Γκαρσία κέρδισαν 2-1 και κατέκτησαν το Κύπελλο Ελλάδος για τέταρτη φορά στα τελευταία πέντε χρόνια.

Διαβάστε ακόμη...