Βιεϊρίνια: «Δεν πιστεύω ότι θα υποβιβαστεί η Βόλφσμπουργκ»

Από sdna.gr:«Μάχη» επιβίωσης για τη Βόλφσμπουργκ στη Bundesliga με τον Αντελίνο Βιεϊρίνια να εξηγεί επακριβώς την κατάσταση, υπογραμμίζοντας πως μπορεί να βγει από το αδιέξοδο!
Πηγή: sdna.gr
Βιεϊρίνια: «Δεν πιστεύω ότι θα υποβιβαστεί η Βόλφσμπουργκ»

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ αποτέλεσε τον ήρωα των αγώνων μπαράζ υποβιβασμού της Βόλφσμπουργκ το 2017 κόντρα στην Μπράουνσβαϊγκ και μίλησε σε γερμανικά ΜΜΕ για τις πιθανότητες παραμονής της πρώην ομάδας του στην α΄κατηγορία! Η Βόλφσμπουργκ βρίσκεται στην 15η θέση στην βαθμολογία, με μόλις 21 βαθμούς απολογισμό, και διολισθαίνει όλο και πιο βαθιά στο βαθμολογικό πίνακα.

Ο Βιεϊρίνια βρέθηκε σε παρόμοια επισφαλή κατάσταση τη σεζόν 2016/17 και έπρεπε να δώσει δύο τελικούς για την παραμονή. Με την Μπράουνσβαϊγκ, ο Βιεϊρίνια σκόραρε και έκανε το 1-0 στη ρεβάνς που ουσιαστικά έδωσε την παραμονή στους «λύκους». Ο Πορτογάλος δεν θέλησε να συγκρίνει το τότε με το σήμερα, αλλά εμφανίστηκε σίγουρος πως η πρώην ομάδα του δεν θα χρειαστεί να πάει στην παράταση αυτή τη φορά.

«Ήταν μια ιδιαίτερη στιγμή για μένα, και για τον σύλλογο επίσης, αλλά δεν ήταν μόνο το γκολ μου που ήταν καθοριστικό, το γκολ του Μάριο Γκόμες στο πρώτο παιχνίδι ήταν εξίσου σημαντικό», θυμάται ο αρχηγός του ΠΑΟΚ σε συνέντευξή του στην γερμανική ιστοσελίδα SPORTBUZZER.

«Δεν νομίζω ότι η Βόλφσμπουργκ πρέπει να υποβιβαστεί. Είμαι σίγουρος ότι μπορεί να βγει από τη δύσκολη κατάσταση», είπε ο Βιεϊρίνια αρχικά και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Άλλωστε η Βόλφσμπουργκ έχει ακόμη χρόνο να αλλάξει τα πράγματα. Η πίεση είναι μεγάλη και η εμπιστοσύνη μπορεί να μην είναι η καλύτερη, αλλά πιστεύω ότι θα τα καταφέρει...

Το 2017 η κατάσταση δεν ήταν η καλύτερη για εμάς, ο στόχος μας δεν ήταν η παραμονή στην κατηγορία, θέλαμε να βγούμε στην Ευρώπη. Είναι έκπληξη για μένα να βλέπω τη Βόλφσμπουργκ τόσο χαμηλά στην βαθμολογία. Έπαιξε εντυπωσιακό ποδόσφαιρο τα τελευταία 2-3 χρόνια, έφτασαν πρόσφατα στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Και η αρχή της σεζόν δεν ήταν άσχημη ούτε αυτή τη φορά, αλλά μπορεί να αλλάξει γρήγορα - αλλά και πίσω προς την άλλη κατεύθυνση».

Ένα πρόβλημα για τη Βόλφσμπουργκ αυτή τη σεζόν είναι το σκοράρισμα, αφού μετράει μόλις 17 γκολ, έχοντας μαζί με την νεοφώτιστη Γκρόιτερ Φιρτ την πιο αδύναμη επίθεση στο πρωτάθλημα, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πολλές και ποιοτικές επιλογές στο ρόστερ: «Αν σκοράρεις μόνο 17 γκολ, είναι δύσκολο να είσαι σε καλύτερη θέση. Όμως ο επιθετικοί είναι οι ίδιοι με τα προηγούμενα χρόνια. Μερικές φορές είναι θέμα τύχης. Μερικές φορές είναι θέμα εμπιστοσύνης».

Τέλος, ο Αντρέ Βιεϊρίνια στάθηκε στο τι πρέπει να κάνει η Βόλφσμπουργκ για παραμείνει στην κατηγορία, λέγοντας: «Σε τέτοια κατάσταση, δεν έχει σημασία να παίζεις καλό ή επιθετικό ποδόσφαιρο. Σε μια φάση όπως αυτή, αυτό που μετράει είναι τα αποτελέσματα. Νομίζω ότι με 2-3 θετικά σερί αποτελεσμάτων, η Βόλφσμπουργκ μπορεί να αλλάξει τα πράγματα. Ελπίζω πραγματικά ότι η Βόλφσμπουργκ δεν θα είναι σε παρόμοια κατάσταση στο τέλος της σεζόν όπως ήμασταν εμείς τότε».

Διαβάστε ακόμη...