Ο Φελίπε Σοάρες «κουμπώνει» με όλους

Από paok24.com:Μόνο τυχαία δεν είναι η επιλογή του Ζοσέ Μπότο – Τι είδε το PAOK24 στα επαγγελματικά προγράμματα
Πηγή: paok24.com
Ο Φελίπε Σοάρες «κουμπώνει» με όλους

Ο ΠΑΟΚ έχει φέρει ήδη στην Ελλάδα τον Φελίπε Σοάρες, όμως η κακοκαιρία τον έχει κρατήσει στην Αθήνα. Παρόλα αυτά, το PAOK24 είδε τον νεαρό Πορτογάλο και διαπίστωσε πως μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως ο Ζοσέ Μπότο επέλεξε τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή.

Παρακολουθώντας λοιπόν σημαντικά κομμάτια της καριέρας του, διαπιστώσαμε κάποια κομβικά σημεία του παιχνιδιού του.

Η θέση του

Δεν είναι δεκάρι, δεν είναι εξάρι. Είναι ένας παίκτης που χρεώνεται στο 8 γιατί πατάει όλο το γήπεδο. Στη κουβέντα για το που θα μπορούσε να τον χρησιμοποιήσει καλύτερα στον σημερινό ΠΑΟΚ ο Λουτσέσκου, η απάντηση είναι εύκολη. «Κουμπώνει με όλα τα κεντρικά χαφ του ΠΑΟΚ. Δίπλα στους Κούρτιτς ή Σβαμπ φέρνει ένταση και γρήγορη αμυντική μετάβαση, δίπλα στον Τσιγγάρα μπορεί να βγει πιο ψηλά να δημιουργήσει και να πατήσει αντίπαλη περιοχή, κάτι που μπορεί να κάνει και δίπλα στον Αγκούστο.

Στην ερώτηση αν μπορεί να παίξει στο δέκα, στη λογική του τρικ που επιλέγει ο Λουτσέσκου με τον Αγκούστο, δική μας εκτίμηση είναι πως έχει πιο πολλά στοιχεία από τον Βραζιλιάνο για να το κάνει καλύτερα. Όμως δέκα δεν είναι.

Το παιχνίδι του

Βασικό του χαρακτηριστικό είναι τα αθλητικά του στοιχεία. Του αρέσει να πατάει σε όλο το γήπεδο, του αρέσει να κινείται σε θέση φορ. Σε πολλές από τις φάσεις που είδαμε, η αντίδρασή μας ήταν «πως βρέθηκε πάλι εκεί». Το γιατί δεν έχει μεγάλα νούμερα έχει να κάνει πρώτον με το ότι έπαιζε σε ομάδες που συνήθως αμύνονταν, αλλά υπάρχει και μία αδυναμία στην εκτέλεση, είτε με το κεφάλι, είτε με τα πόδια. Όμως αυτό είναι και θέμα δουλειάς και εμπειρίας.

Σε φάση άμυνας, εννοείται πως η αμυντική του μετάβαση είναι καλή και η έντασή του σε τοπ επίπεδο. Πρέπει όμως να βελτιωθεί στο πως θα την τιθασεύσει αυτή, γιατί απέναντι σε καλούς αντιπάλους, με μία απλή προσποίηση βγαίνει από τη φάση. Και εδώ είναι θέμα εμπειρίας και κατεύθυνσης.

Πάει στη μπάλα δυνατά, δεν φοβάται και δείχνει ποδοσφαιριστής με αυτοπεποίθηση.

Κρατάει την μπάλα με ασφάλεια ακόμη και σε πίεση, οι περιστροφές του είναι εξαιρετικές και δεν είναι κακός στο συνδυαστικό ποδόσφαιρο.

Το πόρισμα

Ουσιαστικά ο Φελίπε Σοάρες, είναι ένας ποδοσφαιριστής με εκπληκτική βάση σύγχρονων χαρακτηριστικών και κάνει πράγματα μέσα στο γήπεδο από αυτά που χρειάζεται ο ΠΑΟΚ γιατί δεν τα διαθέτει.

Προφανώς έχει αδυναμίες, διαχείριση έντασης, τελειώματα κυρίως, όμως όλα αυτά δουλεύονται. Αν καταφέρει ο ΠΑΟΚ να τον βελτιώσει και να τον μπολιάσει σε μία ομάδα που παίζει κυριαρχικά, τότε και ποδοσφαιρικά θα κερδίσει αλλά και οικονομικά στο μέλλον.

Διαβάστε ακόμη...