Λυκογιάννης: Το φετινό… δεν τόχω ξαναδεί

Από basketplus.gr: Ο Άρης Λυκογιάννης είπε πολλά στην συνέντευξη τύπου, δεν περιορίστηκε μόνο στην ήττα αποκλεισμό.
Πηγή: basketplus.gr
Λυκογιάννης: Το φετινό… δεν τόχω ξαναδεί

Είπε ο κόουτς του ΠΑΟΚ...

-"Σε όλη τη διαδρομή αντιμετωπίσαμε πολλές αντίξοες καταστάσεις. Ακόμα και σήμερα είχαμε παίκτη για 17 λεπτά χωρίς να είναι εδώ, μιλώ για τον Μάντζαρη που είχε πρόβλημα λόγω 3ης δόσης και δεν έκανε δύο προπονήσεις. Η ομάδα με εξαίρεση τα ματς με Νίμπουρκ, Γαλατά δεν εμφανίστηκε πλήρης, αλλά δεν ζητάμε δικαιολογίες, συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε αυτή την κατάσταση".

-"Στο ματς δεν αρχίσαμε καλά, αντιδράσαμε πολύ καλά σε 2η και 3η περίοδο, αλλά στην 4η ένας σημαντικός παίκτης της Στρασμπούργκ πέτυχε 14 πόντους με σημαντικά τρίποντα. Υπήρχαν και διαιτητικές αποφάσεις που έχω άλλη άποψη, αλλά και πάλι μπορούσαμε να πάρουμε το ματς με τις βολές και το σουτ για το δικό του επίπεδο. Έχασε όμως και το τρίποντο και τις βολές και το ταξίδι τελείωσε".

-"Προσπαθούμε να δούμε τις λεπτομέρειες, τι κάνουμε λάθος. Λόγου χάρη στο ματς με το Περιστέρι κάναμε λάθος στην άμυνα στο τέλος, με τη Νίμπουρκ κάναμε πολύ καλή άμυνα στο ίδιο σημείο. Σήμερα ο παίκτης με το υψηλότερο ποσοστό βολών είχε 1/3. Αυτό είναι το μπάσκετ".

-"Με όλα αυτά που έχουν γίνει, δεν οφείλονται στην κούραση., Οι τραυματισμοί έχουνε σκέση με κτυπήματα, Το μόνο που θέλω είναι να μαζευτεί η ομάδα πλήρης στο γήπεδο. Για τρεις μήνες κάνουμε αλχημείες, Οι ίδιοι οι παίκτες δεν βρίσκουν ρυθμό. Τόσα χρόνια δεν τοχω ξαναδεί. Μας επηρεάζει. Πάμε να παίξομε πλεονέκτημα με Ιγκοκέα και 12 παίκτες προέρχονται από κόβιντ, λίγα άτομα κάνουν δύο προπονήσεις. Δεν λέω τι έχει γίνει με Λοβ, Γκρίφιν πάνω στον οποίο στηρίξαμε τον σχεδιασμό. Χάσαμε σημαντικό παίκτη στο 3. Η σεζόν όμως είναι διδακτική, είναι όλα αυτά κομμάτια στη ζωή μιας ομάδας. Μείναμε πίσω, έχουμε δύσκολο πρόγραμμα, παίζουμε με μια πολύ καλή ομάδα με δύο μέρες προετοιμασία, να δούμε ποιοί είναι υγιείς, πρέπει να ασχοληθούμε και με το ψυχολογικό κομμάτι. Και ο αντίπαλος 15 μέρες προετοιμάζεται για μας. Αυτή είναι η Ευρώπη. Δίνει ρυθμό, στερεί κάτι άλλο".

-"Για τον Γκρίφιν πιστεύω θα είναι μαζί μας από την Δευτέρα, ενώ ο Ρίβερς είναι προσαρμοστικός, ήταν καλύτερος σήμερα, θα ταιριάξει, ο Λι είναι με μια προπόνηση, θα προσπαθήσουμε να τον ενσωματώσουμε. Υπάρχει και ο Καμαριανός που έκανε στεπ απ..."

-"Οι επιλογές δεν βγαίνουν πάντα, για αυτό υπάρχουν οι αλλαγές. Πέρσι μια αλλαγή μας άλλαξε την εικόνα και οδήγησε την ομάδα ψηλά, αν και ήταν 8 μήνες έξω".

-"Δεν ψάχνουμε για δικαιολογίες, συνέβησαν όλα αυτά, είμαστε αυστηροί προς τους παίκτες και τους εαυτούς μας, υπάρχει έντονη αυτοκριτική γιατί υπηρετούμε ένα κλαμπ με μεγάλη φανέλα και θέλουμε να υπηρετούμε σωστά και να σεβόμαστε την ομάδα. Άλλα πράγματα επηρεάζεις, άλλα όχι... Και δεν μιλώ μόνο για τραυματισμούς. Ένας σφύριγμα για παράδειγμα...".

-"Και η χρονική στιγμή με την πανδημία. Το πρωτόκολλο άλλαξε και από τις 10 μέρες που είχαμε εμείς, πήγε στις πέντε. Είδατε πως έχασε η Μπαρτσελόνα που είχε κρούσματα από την Μανρέσα, τον Ολυμπιακό. Ο Μάρβιν Τζόουνς το πέρασε χειρότερα απόλους, έχασε 7 κιλά και στην 5η του προπόνηση ήταν σαν να έπαιζε χωρίς πρόβλημα. Άλλα παιδιά το πέρασαν χωρίς συμπτώματα και δεν έχουν συνέλθει ακόμα. Ο Μάντζαρης έκανε 3η δόση την Δευτέρα, την Τρίτη είχε πυρετό, πήγε σήμερα για προπόνηση, ζαλιζόταν, ο Ντι Λέο στα τελευταία λεπτά είχε κράμπες".

Διαβάστε ακόμη...