Οι σκέψεις Λουτσέσκου για το πρώτο ματς

Από paok24.com: Τα πιο σημαντικά προβλήματα και οι πιθανές λύσεις...
Πηγή: paok24.com
Οι σκέψεις Λουτσέσκου για το πρώτο ματς

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ χαρακτήρισε αυτή την περίοδο ως μία από τις δυσκολότερες που βιώνει ως προπονητής. Το πρόβλημα δεν έχει να κάνει μόνο με τους παίκτες που βρίσκονται θετικοί στον κορωνοϊό, δεν έχει να κάνει μόνο με το πως επιστρέφουν όλοι όσοι νοσούν και χάνουν έδαφος, αλλά σχετίζεται και με τις διακοπές που προηγήθηκαν, συν όλα τα άλλα προβλήματα που προστίθενται από τραυματισμούς και κάρτες. Ειδικά για τον πρώτο αγώνα του 2022 με τον Παναιτωλικό, θέμα υπάρχει και με την έλλειψη ρυθμού αγώνων, κάτι που φυσικά ισχύει και για τον αντίπαλο.

Με βάση όλα αυτά ο Λουτσέσκου έκανε πολλές δοκιμές ενόψει του σημερινού αγώνα στον οποίο δεν υπολογίζει στον πολυτιμότερο της ομάδας Αντρίγια Ζίβκοβιτς και στον πολύ φορμαρισμένο κατά το τέλος του 2021, Τσούμπα Άκπομ. Έξω είναι και ο Ελ Καντουρί, προφανώς και ο Τέιλορ και θα φανεί ποιοι άλλοι, όταν δοθεί στο διαιτητή (για το φύλλο αγώνα) η τελική 20άδα.

Το βασικό πρόβλημα για τον ΠΑΟΚ ενόψει του σημερινού αγώνα έχει να κάνει με το πως θα καλυφθεί η απουσία Ζίβκοβιτς σε μία μεσοεπιθετική γραμμή που έτσι και αλλιώς είναι προβληματική. Αν ο Μιτρίτσα είναι υγιής, ίσως παίξει βασικός μετά από μεγάλο διάστημα.

Από εκεί και πέρα πιθανή θεωρείται η παρουσία στην 20άδα και του Ζαμπά εφόσον και αυτός είναι υγιής. Υποψήφιος είναι σαφώς και ο Τσόλακ, ειδικά από τη στιγμή που λείπει ο Άκπομ.

Ένα άλλο ζήτημα έχει να κάνει με τα πλάγια μπακ. Εκεί και παρά το ότι ο Ροντρίγκο θα αποχωρήσει, είναι πιθανό, ειδικά για το σημερινό ματς των ειδικών συνθηκών, να βρεθεί και αυτός στην 20αδα και ίσως να έρθει από τον πάγκο.

Σε γενικές γραμμές ο ΠΑΟΚ είναι καλύτερα από τις περασμένες εβδομάδες, αλλά γι' αυτό το ματς το πιο βασικό πρόβλημα έχει να κάνει με τους παίκτες που επέστρεψαν από κορωνοϊό και... ναι μεν θα είναι στην 20άδα, αλλά θα μπορούν να παίξουν σε ένα κομμάτι του αγώνα.

Διαβάστε ακόμη...