O Ζαμπά και το πρόβλημα των ξένων

Από paok24.com:Το πρόβλημα του ΠΑΟΚ με τις θέσεις των ξένων στο ρόστερ και στην αποστολή συνεχίζεται και μάλλον θα συνεχιστεί έως το καλοκαίρι του 2022, εάν δεν αλλάξουν άρδην τα δεδομένα στο ρόστερ της ομάδας.
Πηγή: paok24.com
O Ζαμπά και το πρόβλημα των ξένων

Εξ αρχής να θυμίσουμε ότι η αλλαγή του κανονισμού για τη Superleague 1 και Superleague 2 έχει δώσει στον ΠΑΟΚ το δικαίωμα να έχει έως και 12 μη κοινοτικούς παίκτες που μπορούν να είναι διαθέσιμοι για την πρώτη και τη δεύτερη ομάδα, με σκοπό όμως στην αποστολή για κάθε αγώνα να υπάρχουν έως 5 μη κοινοτικοί ποδοσφαιριστές.

Η αποχώρηση του Καγκάβα πριν το τέλος του 2021 έφερε μία χαλάρωση στην εν λόγω λίστα, αλλά η επιστροφή του Λέο Ζαμπά, φέρνει και πάλι δυσκολίες στον καταρτισμό της αποστολής για κάθε αγώνα του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο. Έτσι και πάλι οι μη κοινοτικοί παίκτες του ΠΑΟΚ είναι 8, με τον έναν από αυτούς να είναι ο Ισμαϊλα Ουντρεαόγκο που αγωνίζεται αποκλειστικά με τον ΠΑΟΚ Β και έτσι αφήνει τη λίστα με 7 ποδοσφαιριστές. Οι πλάγιοι αμυντικοί Σίντκλεϊ, Τέιλορ και Ροντρίγκο, οι μέσοι Εσίτι και Ντόουγκλας, αλλά και οι Ζαμπά και Άκπομ κλείνουν την εν λόγω λίστα με τον Ροντρίγκο Σοάρες να είναι προς αποχώρηση, αλλά κανένας να μην βάζει το χέρι του στη φωτιά ότι ο άλλοτε αμυντικός της Άβες θα αποχωρήσει άμεσα από τον ΠΑΟΚ ή το καλοκαίρι του 2022.

Αυτό σημαίνει ότι ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα πρέπει σε κάθε αγώνα να διαλέξει 5 από τους 7 ξένους της ομάδας για την αποστολή. Αν αυτό είναι εύκολο για τον αγώνα με τον Παναιτωλικό που ο Άκπομ είναι τιμωρημένος και ο Ροντρίγκο Σοάρες ακόμα εκτός με τραυματισμό, το δύσκολο κομμάτι θα έρθει για τον ΠΑΟΚ στον αγώνα με την ΑΕΚ και έπειτα, ειδικότερα εάν δεν βρεθεί λύση για τις άλλες θέσεις του ρόστερ στον άξονα και στα πλάγια μπακ της ομάδας. Η παρουσία στο δεξί άκρο του Λύρατζη είναι η πρώτη λύση που βρέθηκε έστω και τυχαία, αλλά και πάλι ο Λύρατζης όπως και ο Τσιγγάρας δεν μπορούν να παίζουν σε κάθε 90λεπτο, καθώς και πάλι θα υπάρχει ο κίνδυνος ενός τραυματισμού, όπως και τους άλλους παίκτες του ρόστερ που έπαιξαν συνεχόμενα παιχνίδια, από μακρά απραξία.

Διαβάστε ακόμη...