Ο διευρυμένος ρόλος του Ζοσέ Μπότο – Αναλαμβάνει δράση και στις ακαδημίες!

Από sfina.gr : Ο κύβος ερρίφθη και ο Ζοσέ Μπότο θα είναι ο νέος τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, σε μια κίνηση… Τσάμπιονς Λιγκ από την οικογένεια Σαββίδη που δείχνει τις προθέσεις της για την “επόμενη μέρα” στο αγωνιστικό τμήμα.
Πηγή: sfina.gr
Ο διευρυμένος ρόλος του Ζοσέ Μπότο – Αναλαμβάνει δράση και στις ακαδημίες!

Ο Πορτογάλος επικεφαλής σκάουτινγκ και αθλητικός διευθυντής της Σαχτάρ Ντόνετσκ, έρχεται στην Θεσσαλονίκη τις επόμενες μέρες για να αναλάβει καθήκοντα, ωστόσο δεν θα έρθει απροετοίμαστος. Οι επαφές του με τον ΠΑΟΚ είναι εδώ και αρκετές μέρες σε εξέλιξη και έχει λάβει στα χέρια του ήδη όλα τα απαραίτητα στοιχεία για το έμψυχο δυναμικό του Ράζβαν Λουτσέσκου.

Ούτως ή άλλως μια από τις προτεραιότητες του Ζοσέ Μπότο μετά την άφιξη του είναι μια πρώτη – δια ζώσης – συζήτηση με τον Ρουμάνο κόουτς, αφού σύμφωνα με τις πληροφορίες του SFINA.GR έχει ανοίξει ήδη ο δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα τους.

Ο Μπότο έχει ήδη κάνει μια προεργασία, καθώς έχει ξεκινήσει τη μελέτη του ρόστερ του ΠΑΟΚ προκειμένου να αρχίσει τις… επεμβάσεις του, σε συνεργασία με τους ανθρώπους που θα βρει στον Δικέφαλο, ενώ ταυτόχρονα έχει ξεκινήσει την αναζήτηση που θα τον πλαισιώσουν γιατί δεδομένα δεν θα έρθει… μόνος.

Ο στόχος της μείωσης του μέσου όρου ηλικίας της ομάδας υπήρχε και πριν την πρόσληψη του Ζοσέ Μπότο, ωστόσο η προσθήκη του φέρνει στον Δικέφαλο την ατζέντα ενός ανθρώπου που έχει ασχοληθεί με το σκάουτινγκ της Μπενφίκα και της Σαχτάρ, δυο ομάδων που είναι στη λίστα εκείνων που ξέρουν να αγοράζουν παίκτες σε μικρές ηλικίες και συνάμα να πουλάνε.

Για να φτάσει ο ΠΑΟΚ να πείσει τον Μπότο να δεχθεί την πρόταση που του έγινε, καταγράφηκαν μια σειρά από συζητήσεις ανάμεσα στον Πορτογάλο και τον Ιβάν Σαββίδη, και πλέον μπαίνει σε εφαρμογή το κομμάτι της σύνδεσής του με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, με τους οποίους θα συνεργαστεί, υπό την επίβλεψη του Ιβάν Σαββίδη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του SFINA.GR ο Ζοσέ Μπότο πέραν των προφανών που περιλαμβάνει ο ρόλος του τεχνικού διευθυντή, θα έχει έναν πιο διευρυμένο ρόλο που θα αφορά και τις “ασπρόμαυρες” ακαδημίες.

Ο Πορτογάλος είναι ένας άνθρωπος που κινείται πάνω από 10 χρόνια στην ποδοσφαιρική πιάτσα και γνωρίζει πολύ καλά την ποιότητα και την δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ. Έχει εικόνα για το ταλέντο που υπάρχει τα τμήματα υποδομής του Δικέφαλου και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του SFINA.GR κατά την διάρκεια των συζητήσεων με την οικογένεια Σαββίδη ζήτησε την πλήρη εποπτεία και διαχείριση των ακαδημιών.

Το αίτημα του έγινε δεκτό από τον πρόεδρο της “ασπρόμαυρης” ΠΑΕ και ο νέος τεχνικός διευθυντής αναμένεται να είναι ο άνθρωπος που εκτός των μεταγραφών και των πωλήσεων, θα έχει τον πρώτο (και τον τελευταίο) λόγο για τις αποφάσεις που αφορούν τις ακαδημίες του Δικεφάλου.

Διαβάστε ακόμη...