«Πολύ ποιοτική η Μίντιλαντ, να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις ο ΠΑΟΚ»

Απο sdna.gr: Ο ταλαντούχος εξτρέμ της δανέζικης Βέιλε αποκρυπτογραφεί την αντίπαλο του «Δικεφάλου» στα νοκ άουτ της νεοσύστατης ευρωπαϊκής διοργάνωσης.
Πηγή: sdna.gr
«Πολύ ποιοτική η Μίντιλαντ, να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις ο ΠΑΟΚ»

Φαβορί τη Μίντιλαντ έχρισε ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης, μιλώντας στο SDNA, σχετικά με την ευρωπαϊκή κλήρωση του ΠΑΟΚ για τα play-off της νοκ άουτ του Europa Conference League.

O 21χρονος εξτρέμ, τον οποίο και αγόρασε το καλοκαίρι η Βέιλε από τον Παναθηναϊκό, έχει έως τώρα απολογισμό 15 συμμετοχών (12 για το πρωτάθλημα και 3 για το κύπελλο) με τρία γκολ (2 στο πρωτάθλημα και 1 στο κύπελλο) και μία ασίστ, την οποία σημειολογικά έβγαλε στην ήττα με 4-1 της ομάδας του από τους «Λύκους» στην «MCH Arena».

Ο νεαρός άσος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την πρωτοπόρο της δανέζικης Superliga εξαίροντας την ποιότητα και την οργάνωση της και ξεχώρισε τον στόπερ της, Έρικ Σβιατσένκο ενώ διαφωνεί με όλους όσοι πιστεύουν πως η κλήρωση για τον «Δικέφαλο» είναι ευνοϊκή.

Αρχικά, για την ταυτότητα της Μίντιλαντ και τα δυνατά της στοιχεία, ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης απάντησε πως «η Μίντιλαντ είναι μία πάρα πολύ καλή και ποιοτική ομάδα με οργάνωση στο παιχνίδι της που δίνει βάση στην κατοχή και στις στημένες φάσεις. Όλοι οι παίκτες της, ιδίως στην επίθεση, έχουν ποιότητα» ενώ αναφορικά με τον ποιον παίκτη της ξεχωρίζει «πιστεύω πως ξεχωρίζει ο στόπερ της, Έρικ Σβιατσένκο. Είναι αμυντικός με τρομερή ηρεμία και οι στημένες φάσεις είναι σαν πέναλτι γι' αυτόν καθώς έχει πολύ καλό άλμα και αρκετά γκολ για αμυντικό στο πρωτάθλημα μέχρι στιγμής (σ.σ έχει πετύχει 4 τέρματα).

Κάθε ομάδα όπως είναι λογικό έχει και αδύνατα σημεία πέραν από δυνατά και ο Εμμανουηλίδης τα καταγράφει: «O ΠΑΟΚ θα μπορούσε να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις γιατί η Μίντιλαντ, όταν έχει κατοχή, ανεβάζει πολύ τους φουλ μπακ. Αν είναι συγκεντρωμένος και κλέψει μπάλες, μπορεί να τους βρει ευάλωτους χτυπώντας στην αντεπίθεση».

Έπειτα, σε ερώτηση σχετικά με τις ομοιότητες και της διαφορές που υπάρχουν μεταξύ Μίντιλαντ και Κοπεγχάγης, με την οποία και τέθηκαν αντιμέτωποι οι «ασπρόμαυροι» στους ομίλους του Europa Conference League, ο ταλαντούχος παίκτης της Βέιλε απάντησε στο SDNA πως «είναι παρόμοιες ομάδες αν και πιστεύω πως η Μίντιλαντ είναι λίγο καλύτερη. Και οι δύο ομάδες κρατάνε πολύ καλά τη μπάλα παίζοντας με συγκέντρωση όμως θεωρώ ότι η Μίντιλαντ είναι υπερτερεί στις στημένες φάσεις απ' ότι η Κοπεγχάγη αλλά δεν είναι και τόσο μεγάλη η διαφορά ανάμεσά τους».

Συνεχίζοντας, αναφορικά με το φαβορί του ζευγαριού, ο διεθνής με την Εθνική Ελπίδων απάντησε πως «αν έπρεπε να διαλέξω φαβορί θα έλεγα ότι αυτό είναι η Μίντιλαντ. Έχω ακούσει πολλούς να λένε πως ο ΠΑΟΚ είχε καλή κλήρωση αλλά θα διαφωνήσω γιατί θεωρώ πως η Μίντιλαντ είναι πολύ καλή ομάδα. Τώρα αν μπορεί να την αποκλείσει, αυτό είναι πιθανό καθώς στο ποδόσφαιρο όλα μπορούν να συμβούν και σίγουρα ο ΠΑΟΚ είναι ικανός γι' αυτό στην καλή του μέρα».

Τέλος σε ερώτηση σχετικά με το από που εκπορεύεται η άνοδος και ο ανταγωνισμός μεταξύ των ομάδων στις κορυφαίες θέσεις του πρωταθλήματος Δανίας αλλά και η αντίστοιχη εκτόξευση της Εθνικής τους ομάδας, κάτι που αποτυπώθηκε και με το πλασάρισμα στο πρόσφατο Euro, ο πρώην ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού υπογράμμισε: «Γενικά η Δανία, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, έχει πάει το θέμα της οργάνωσης σε άλλο επίπεδο και πιστεύω πως αυτό είναι ένα από τα στοιχεία που ευθύνεται για την άνοδο αυτή. Έχουν ένα πρωτάθλημα καλύτερο του δικού μας, όλες οι ομάδες είναι ανταγωνιστικές και έχουν αξιόλογους ποδοσφαιριστές».

 

Διαβάστε ακόμη...