Ποιος είναι ο Ντέιβιντ Γουέμπ

Από paok24.com: Ο Ντέιβιντ Γουέμπ συνδέθηκε με τον ΠΑΟΚ από χθες το βράδυ σχετικά με θέση του αθλητικού διευθυντή.
Πηγή: paok24.com
Ποιος είναι ο Ντέιβιντ Γουέμπ

Η σύνδεση έγινε από βρετανικά δημοσιεύματα, τα οποία συμπεριέλαβαν και τους ασπρόμαυρους στη λίστα των υποψηφίων μαζί με τις Λάτσιο και Σέλτικ. Η εμπειρία του Γουέμπ είναι πολύ μεγάλη, έχοντας λάβει μέρος και φέρει εις πέρας αρκετά σημαντικές συμφωνίες στις ομάδες, που εργάστηκε. Ο Άγγλος παρά τα 44 του χρόνια έχει εργαστεί σε αρκετές ομάδες, με τους συμπατριώτες του να θεωρούν πως το ταλέντο του είναι μεγάλο κι οι ιδέες του πρωτοποριακές.

Η τελευταία του δουλειά ήταν στη Χάντερσφιλντ, η οποία αγωνίζεται πλέον στην Championship, ως γενικότερος επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος της ομάδας. Ωστόσο η ιστορία του ξεκινά από παλαιότερα. Έχει εργαστεί δύο φορές στην Τόττεναμ, στην Μπόρνμουθ, Κρίσταλ Πάλας, και στην Έστερσουντ στην οποία μάλιστα πριν αναλάβει το πόστο του είχε απορρίψει πιθανή συνεργασία τόσο με τη Χοφενχάιμ όσο και με την Μπέτις.

Από το 2002 ως το 2005 εργάστηκε στην Κρίσταλ Πάλας με το πρώτο του πόστο να έχει να κάνει με το σκάουτινγκ παιδιών με σκοπό να τους εντάξει στις ακαδημίες της ομάδας. Αναμφίβολα μεγαλύτερη του ανακάλυψη αποτέλεσε ο Βίλφρεντ Ζάχα, όταν και σε ηλικία 12 ετών τον εντόπισε και τον ενέταξε στην ομάδα του Λονδίνου. Η δικαίωση του ήρθε το 2012 όταν η Μάντσεστερ ξόδεψε 25 εκατομμύρια λίρες για να τον κάνει δικό της.

Μια άλλη ομάδα του Λονδίνου εντόπισε τις ικανότητες του Γουέμπ και τον συμπεριέλαβε στο προσωπικό της. Ο λόγος για την Τότεναμ στην οποία ο Άγγλος αθλητικός διευθυντής, δούλεψε ως προπονητής και παράλληλα σκάουτινγκ των ακαδημιών της μέχρι και το 2010. H συνεργασία των δύο πλευρών ήταν εξαιρετική και παρά το γεγονός πως ακολούθησε η Σαουθάμπτον, οι δύο πλευρές έμελλε να συναντηθούν ξανά.

Στην Μπόρνμουθ τα πράγματα ξεκίνησαν με ιδανικό τρόπο. Ως υπεύθυνος πλέον του τμήματος σκάουτινγκ με μία προτίμηση και πάλι στα wonderkids, ο Γουέμπ ήταν εκ των βασικών πρωταγωνιστών στην άνοδο της ομάδας στην Premier League το 2015. Κορυφαίες του προσθήκες στην ομάδα ο μέσος, Στάνισλας, που αγωνίστηκε εκεί από το 2014 έχοντας πλέον 150+ συμμετοχές με την ομάδας. Τουλάχιστον 20 εκατομμύρια έφερε στην ομάδα ο φορ, Γουίλσον, που μετά τις φοβερές χρονιές στην Μπόρνμουθ αποκτήθηκε από τη Νιουκάστλ.

Η σταθερή πορεία της Μπόρνμουθ κίνησε την περιέργεια της Τότεναμ, όπου αυτή τη φορά τον εμπιστεύθηκε ακόμη παραπάνω, δίνοντας του το ρόλο του να κάνει σκάουτινγκ παίκτες ελίτ κατηγορίας. Αυτό τον έφερε σε άμεση επαφή σε συνεργασία κι επικοινωνία με τον τότε προπονητή, Ποκετίνο. Οι αποστολές του Γουέμπ ήταν διαδοχικές κι οι απαιτήσεις ήταν πολύ μεγάλες. Ωστόσο η απόκτηση του Σον από τη Λεβερκούζεν ήταν ενορχηστρωμένη από τον ίδιο. Ακόμη και τώρα στην Τότεναμ απορούν πως ο ίδιος έφερε εις πέρας μια τέτοια συμφωνία με αρκετούς μεγάλους και μεγαλύτερους από την Τότεναμ συλλόγους να παλεύουν να κάνουν δικό τους τον Νοτιοκορεάτη.

Τον Οκτώβριο του 2018 η θητεία του στο λονδρέζικο σύλλογο τελείωσε. Οι προτάσεις ήταν αρκετές από μεγάλα πρωταθλήματα, ωστόσο ο ίδιος ουσιαστικά αυτοπροτάθηκε στην άσημη Έστερσουντ, η οποία ένα χρόνο νωρίτερα, αποκλείοντας τον ΠΑΟΚ είχε φτάσει μέχρι και τους "32" του Europa League, κάνοντας μάλιστα διπλό στην Άρσεναλ, κάτι που αργότερα όπως είπε ο ίδιος τον έκανε να δει σοβαρά τους Σουηδούς.

Η πορεία του στους Σουηδούς δεν ήταν η αναμενόμενη κι έτσι επέστρεψε στα γνωστά εδάφη της Αγγλίας. Σταθμός του αυτή τη φορά ήταν η Χάντερσφιλντ. Ανέλαβε την ομάδα στην Championship, προσπαθώντας να την κάνει ν' αποκτήσει υπεραξία προσπαθώντας παράλληλα να την επαναφέρει στην Premier League. Στο τέλος της θητείας του η ομάδα έφτασε να έχει μέσο όρο ηλικίας 26 ετών από τα 30, που είχε όταν ανέλαβε ο ίδιος. Στις "ανακαλύψεις' του συγκαταλέγεται ο Έμιλ Σμιθ Ρόου. Ο νεαρός της Άρσεναλ έχει φτάσει πλέον να αξίζει κοντά στα 30 εκατομμύρια, κάνοντας και ντεμπούτο με γκολ στην Άρσεναλ, ενώ παράλληλα το ίδιο έκανε και με την Εθνική Ομάδα της Αγγλίας.

Διαβάστε ακόμη...