Ήττα μετά από μεγάλο αήττητο σερί (1958)

Από aspromavresistories.blogspot.com: Σαν σήμερα στις 14/12/1958, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε τον Ηρακλή σε παιχνίδι της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Θεσσαλονίκης της περιόδου 1958-1959 ...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Ήττα μετά από μεγάλο αήττητο σερί (1958)

Ο Δικέφαλος με τον Διονύση Μινάρδο στον πάγκο του, σε ένα κατάμεστο γήπεδο, απογοήτευσε με την εμφάνισή του και γνώρισε τελικά την ήττα με 0-1.

Μια ήττα που έμελλε να είναι καθοριστική για την εξέλιξη του πρωταθλήματος, καθώς μετά τη νίκη του Άρη με 2-1 επί του Θερμαϊκού, μας έφερε ισόβαθμους με τους συμπολίτες με 22 βαθμούς, ενώ ακολουθούσε μεταξύ μας παιχνίδι!

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημειώθηκε στο 56' με καρφωτή κεφαλιά του Τουμπέλη, μετά από κόρνερ που εκτέλεσε ο Λιάρος.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει στο τελευταίο μισάωρο, είχε την εδαφική υπεροχή, αλλά δεν κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση.

Και κάτι πολύ ενδιαφέρον! Η ήττα αυτή του ΠΑΟΚ ήταν η πρώτη της ομάδας από τον Μάιο του 1958, όταν είχε χάσει για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα με 3-2 από τον Απόλλωνα Σμύρνης!

Από τότε ο ΠΑΟΚ σε όλα τα παιχνίδια του 2ου γύρου του Πανελληνίου πρωταθλήματος της προηγούμενης σεζόν 1957-1958, σε όλους τους φιλικούς αγώνες, αλλά και στα οκτώ ματς του πρωταθλήματος Θεσσαλονίκης της περιόδου 1958-1959, δηλαδή σε 25 παιχνίδια, παρέμενε αήττητος!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Πρόγιος, Χασιώτης, Κεμανίδης, Πετρίδης, Γιεντζής, Ραπτόπουλος, Νικολαΐδης, Χαβανίδης, Κουιρουκίδης, Γιαννέλος, Κιουρτζής

Ηρακλής: Καραπατής, Λεμονής, Μπερεδήμας, Παπαθανασίου, Ράμμος, Ιωαννίδης, Λιάρος, Χατζηγιαννίδης, Τουμπέλης, Χασεκίδης, Τσίγκος

* Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα 1958–59 ήταν το τελευταίο που διεξήχθη με το σύστημα των ανά τοπική ένωση προκριματικών γύρων, καθώς από την επόμενη χρονιά άλλαξε η δομή του ελληνικού ποδοσφαίρου με την καθιέρωση της Α' εθνικής, καθώς και των υπόλοιπων κατηγοριών που ακολούθησαν στη συνέχεια.

* Οι ομάδες που μετείχαν στην τελική φάση του πρωταθλήματος μειώθηκαν κατά 2 (10 από 12) και προέκυψαν ως εξής:

Πρωτάθλημα ΕΠΣ Αθήνας: Οι 3 πρώτες ομάδες της κατάταξης.
Πρωτάθλημα ΕΠΣ Πειραιά: Οι 2 πρώτες ομάδες της κατάταξης.
Πρωτάθλημα ΕΠΣ Μακεδονίας: Οι 2 πρώτες ομάδες της κατάταξης.
Περιφερειακό πρωτάθλημα: Οι 2 νικήτριες (Βορείου και Νοτίου ομίλου).

Μία επιπλέον θέση εξασφάλιζε μετά από μπαράζ μία από τις τρίτες ομάδες ΕΠΣ Πειραιά και ΕΠΣ Μακεδονίας.

* Οι αγώνες της προκριματικής φάσης διεξήχθησαν από τις 7 Σεπτεμβρίου 1958 μέχρι τις 14 Ιανουαρίου 1959, ενώ της τελικής φάσης από τις 21 Ιανουαρίου μέχρι τις 21 Ιουνίου 1959. Το σύστημα βαθμολογίας ήταν: Νίκη: 3 βαθμοί - Ισοπαλία: 2 βαθμοί - Ήττα: 1 βαθμός.

* Ο Δικέφαλος τερμάτισε στην 7η θέση ισόβαθμος του Εθνικού με 32 βαθμούς, με τέρματα 14-34, έχοντας 5 νίκες, 4 ισοπαλίες και 9 ήττες. Στο τοπικό πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης είχε τερματίσει δεύτερος, εξασφαλίζοντας έτσι τη συμμετοχή του στην τελική φάση της διοργάνωσης.

* Τα 14 γκολ του ΠΑΟΚ τα σημείωσαν οι: Λέανδρος 3, Κιουρτζής 3, Ραπρόπουλος 2, Κουιρουκίδης 2 και από 1 οι Νικολαΐδης, Κατηκαρίδης, Καλογιάννης, Καραγιαννίδης

Διαβάστε ακόμη...