Κοπεγχάγη εμπιστευτικό: Θα κάνει το χατίρι στον ΠΑΟΚ ή όχι;

Απο sdna.gr: Η πρόκριση του ΠΑΟΚ εξαρτάται άμεσα από το αποτέλεσμα της Κοπεγχάγης απέναντι στην Σλόβαν Μπρατισλάβας. Οι Δανοί μοιάζουν πνευματικά και σωματικά σε χειμερινές διακοπές, αλλά υπάρχει κάτι που δίνει ελπίδα στον Δικέφαλο του Βορρά...
Πηγή: sdna.gr
Κοπεγχάγη εμπιστευτικό: Θα κάνει το χατίρι στον ΠΑΟΚ ή όχι;

Ο ΠΑΟΚ τα κατάφερε έτσι που το ευρωπαϊκό του μέλλον δεν εξαρτάται αποκλειστικά από τον ίδιο. Για να προκριθεί στην επόμενη φάση ο Δικέφαλος θέλει καλύτερο αποτέλεσμα από την Σλόβαν Μπρατισλάβας την τελευταία αγωνιστική ή να καλύψει διαφορά δύο τερμάτων σε περίπτωση που οι δύο ομάδες κερδίσουν τους αντιπάλους τους ή αμφότεροι φέρουν ισοπαλίες.

Με άλλα λόγια, ο ΠΑΟΚ δεν εξαρτάται τόσο πολύ από το τι θα κάνει στην Τούμπα απέναντι στην Λίνκολν, αλλά από την όρεξη, το κέφι, την διάθεση της Κοπεγχάγης που φιλοξενεί στο Πάρκεν την Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Αν οι Δανοί επιβεβαιώσουν την αγωνιστική τους ανωτερότητα απέναντι στην Σλόβαν κάτι που έδειξαν σε όλη την διάρκεια του ομίλου και την κερδίσουν για δεύτερη φορά (επικράτησαν με 1-3 στην Μπρατισλάβα), τότε στην ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου θα χρειάζεται απλώς έναν βαθμό απέναντι στην ομάδα του Γιβραλτάρ για να προκριθεί στα νοκ-άουτ του Conference League.

Πόσο απλό ή εύκολο όμως είναι αυτό;

Η Κοπεγχάγη είναι αδιάφορη βαθμολογικά, ότι κι αν γίνει έχει εξασφαλίσει την πρωτιά του ομίλου και μία θέση στους 16 της διοργάνωσης, την ώρα που οι Σλοβάκοι «καίγονται» και θα παίξουν για την ζωή τους.

Οι παίκτες της Κοπεγχάγης νοητικά ενδεχομένως να βρίσκονται ήδη σε χειμερινές διακοπές, αφού το πρωτάθλημα Δανίας διεκόπη την Κυριακή για την τρίμηνη χειμερινή ανάπαυση, κάτι που σημαίνει οι παίκτες της ομάδες του Γενς Θόρουπ, πιθανώς να βρίσκονται ήδη... αλλού!

Με σύνθεση... ανάγκης

Με την βοήθεια του Δανού δημοσιογράφου Μόρτεν Κίενσγκααρντ Έσπερσεν της Ekstra Bladet θα δούμε ότι το κλίμα στην Κοπεγχάγη είναι αρκετά... περίπλοκο, κάτι όχι και τόσο θετικό για τον ΠΑΟΚ.

Το ιατρικό δελτίο είναι γεμάτο. Ο Κάρλος Ζέκα αναρρώνει από την ρήξη χιαστού και ο παρτενέρ του στην μεσαία γραμμή Ράσμους Φαλκ, ο οποίος επέστρεψε από μακρόχρονη απουσία, ίσως πάρει μόνο μερικά λεπτά συμμετοχής. Ο πολυσύνθετος Ολλανδός δεξιός χαφ Κέβιν Ντάικς πιθανότατα θα μείνει κι αυτός εκτός για να προφυλαχθεί, κάτι που είναι πολύ πιθανό να γίνει και με το βαρύ πυροβολικό της ομάδας τον Γιόνας Βιντ, ο οποίος αισθάνεται ενοχλήσεις, απόρροια της μεγάλης αγωνιστικής επιβάρυνσης.

Δύο ακόμα βασικά στελέχη της Κοπεγχάγης, ο στόπερ Νικολάι Μπόιλεσεν και ο δεξιός μπακ Πίτερ Άνκερσεν πήραν άδεια να κάνουν μικροεπεμβάσεις, ώστε να είναι πανέτοιμοι στο δεύτερο μισό της σεζόν, ενώ υπάρχει η σκέψη να προφυλαχθούν και οι μέσοι Γενς Στάγκε και Ίσακ Μπέργκμαν Γιοχάνεσον, οι οποίοι αν δεχθούν κάρτα, θα χάσουν το πρώτο νοκ-άουτ παιχνίδι!

Κάπως έτσι, η ενδεκάδα της Κοπεγχάγης ενδέχεται να θυμίζει ομάδα νέων! Στο δεξί άκρο της άμυνας θα παίξει ο 19χρονος Ματίας Έλερτ, ο οποίος πιθανότατα θα κάνει ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα. Το περιβραχιόνιο είναι πολύ πιθανό να πάει στο μπράτσο του 18χρονου Βίκτορ Κρίστιανσεν, το next best thing του συλλόγο!

Αν ο 16χρονος Σουηδός Ρούνι Μπάργκτζι τον οποίο τσεκάρει η Τσέλσι είχε δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρώπη (έχει πάρει ήδη τις πρώτες συμμετοχές στο πρωτάθλημα), τότε θα έπαιζε και αυτός!

Είπαμε, είναι ένα ματς ευκαριών για την Κοπεγχάγη.

Εκεί ελπίζει ο ΠΑΟΚ

Μέσα σε όλα αυτά υπάρχει και ένα καλό για τον ΠΑΟΚ. Οι Δανοί δεν είναι εντελώς αδιάφοροι. Υπάρχει διακύβευμα και μάλιστα σημαντικό και δεν είναι οι 500.000 ευρώ που είναι το πριμ της ΟΥΕΦΑ για κάθε νίκη.

Η Δανία -όπως και η Ελλάδα- βρίσκεται στο κυνήγι της 15ης θέσης στην βαθμολογία χωρών, που θα δώσει δεύτερο εισιτήριο στα προκριματικά του Champions League της μεθεπόμενης περιόδου.

Κάθε βαθμός είναι σημαντικός (η Δανία προς το παρόν έχει τέσσερις εκπροσώπους: Κοπεγχάγη, Μίντιλαντ, Ράντερς, Μπρόντμπι), κάτι που σημαίνει ότι οι γηπεδούχοι θα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να βοηθήσουν τόσο την χώρα τους, όσο και την ομάδα τους, αφού τα τελευταία χρόνια αποτελούν την δεύτερη δύναμη της χώρας πίσω από την Μίντιλαντ (πέρσι πάντως το πήρε η Μπρόντμπι).

Συν τοις άλλοις, η Κοπεγχάγη θέλει την νίκη και για το δικό της συλλογικό ranking, αφού την επόμενη σεζόν χάνει την συγκομιδή της συγκλονιστικής σεζόν 2016-17 (16.000 βαθμοί), κάτι που σημαίνει ότι θέλει όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς για να βελτιώσει το πενταετές της ranking κι ως εκ τούτου να έχει καλύτερες κληρώσεις στο μέλλον.

Το σίγουρο είναι πως ο κόσμος θα βρίσκεται και πάλι στο πλευρό της. Παρά την αναζωπύρωση στα κρούσματα Covid-19, δεν θα υπάρξει ο παραμικρός περιορισμός, κάτι που σημαίνει ότι στο γήπεδο αναμένονται πάνω από 20.000 οπαδοί, που δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν «εκπτώσεις», αφού η Κοπεγχάγη που είναι δεύτερη στο πρωτάθλημα και έχει γνωρίσει έναν αποκλεισμό - σοκ στο κύπελλο, θέλει να κλείσει με ευχάριστο τρόπο το 2021, μετά από δύο πολύ προβληματικές σεζόν, χωρίς τίτλους και με αρκετή εσωστρέφεια.

Διαβάστε ακόμη...