Οκτώ οι παίκτες, μικρή η προσφορά

Από paok24.com: Αποτελεί μία σκληρή πραγματικότητα πως ο ΠΑΟΚ μετά την διακοπή βρίσκεται σε πλήρη αγωνιστικό αδιέξοδο, από το οποίο, όπως τόνισε και η ΠΑΕ, πρέπει να βγει άμεσα προκειμένου να αντιστραφεί το πολύ αρνητικό κλίμα που επικρατεί στις τάξεις του Δικεφάλου.
Πηγή: paok24.com
Οκτώ οι παίκτες, μικρή η προσφορά

Ένας από τους βασικούς λόγους της αγωνιστικής καθίζησης είναι και τα πολύ φτωχά νούμερα όχι μόνο των κεντρικών επιθετικών του, αλλά και των μεσοεπιθετικών, που από την αρχή της σεζόν, και ειδικά το τελευταίο διάστημα, έχουν πάψει να σκοράρουν στον επιθυμητό βαθμό με αποτέλεσμα οι ασπρόμαυροι να βρίσκουν δίχτυα με το... σταγονόμετρο.

Όπως είχε δηλώσει και ο Ραζβάν Λουτσέσκου μετά το παιχνίδι στην Μπρατισλάβα, η δυσκολία στο σκοράρισμα που εμφανίζει ο ΠΑΟΚ στα τελευταία παιχνίδια δεν αφορά μόνο τους Άκπομ και Σβιντέρσκι, παρά το γεγονός ότι η συγκομιδή των φορ κρούσης του Δικεφάλου δεν είναι αυτή που όλοι θα περιμέναν.

Χαρακτηριστικά είχε πει: «Δεν είναι θέμα μόνο των επιθετικών. Υπάρχουν πολλοί ποδοσφαιριστές που είχαν την ευκαιρία να σκοράρουν και δεν το έκαναν. Το ίδιο συνέβη και με τον Ατρόμητο και με την Κοπεγχάγη. Και σήμερα φτάσαμε με τους Μπίσεσβαρ, Μιτρίτσα, Ελ Καντουρί, Μουργκ, Ζίβκοβιτς, Κούρτιτς κοντά στο να σκοράρουμε αλλά δεν το κάναμε. Είναι συνολικό το πρόβλημα. Δεν με απασχολεί μόνο για τους Σφιντέρσκι και Άκπομ.»

Επειδή όμως οι αριθμοί απεικονίζουν πιστά το πρόβλημα στην παραγωγή τερμάτων, ας ρίξουμε μια ματιά στα νούμερα όλων των μεσωεπιθετικών αλλά και των «φουνταριστών» του Δικεφάλου την φετινή σεζόν:

1) Τσούμπα Άκπομ

ΓΚΟΛ: 4 Ασίστ: 1

Ο Άγγλος επιθετικός έχει αγωνιστεί μέχρι σήμερα σε 18 παιχνίδια, εκ των οποίων τα εννιά ως βασικός και τα υπόλοιπα εννιά ως αλλαγή. Σε 18 λοιπόν αναμετρήσεις ο Άκπομ μετράει 4 γκολ και μία ασίστ.

2) Κάρολ Σβιντέρσκι

ΓΚΟΛ: 3 Ασίστ: 3

Παρά τις εξαιρετικές του εμφανίσεις με την Εθνική Πολωνίας, ο «Σβαρόφσκι» δεν διανύει και τις καλύτερες μέρες του με την φανέλα του ΠΑΟΚ. Ο επιθετικός του Δικεφάλου μετράει φέτος 22 εμφανίσεις, στις οποίες ξεκίνησε ως βασικός τις 14 και τις υπόλοιπες 8 ως αλλαγή και στις οποίες σημείωσε τρία γκολ και μία ασίστ.

3) Αντρίγια Ζίβκοβιτς

ΓΚΟΛ: 4 Ασίστ: 4

Ο Σέρβος μεσοεπιθετικός διακρίνεται για την μαχητικότητα και το πάθος που βγάζει σε όλα τα παιχνίδια. Τη φετινή σεζόν έχει αγωνιστεί σε 20 αναμετρήσεις, τις 17 ήταν στις βασικές επιλογές, ενώ τις 3 μπήκε ως αλλαγή. Σε 20 παιχνίδια έχει καταγράψει 4 γκολ και 6 ασίστ. Και ο Σέρβος έχει ένα μήνα να σκοράρει!

4) Ντιέγκο Μπίσεσβαρ

ΓΚΟΛ: 2 Ασίστ: 2

Ο Σουριναμέζος μεσοεπιθετικός έχει αγωνιστεί πολύ περισσότερο απ' όσο περίμενε ακόμη και ο ίδιος όταν επέστρεψε το καλοκαίρι από τον δανεισμό του στην Κύπρο. Ο «Μπίσε» έχει αγωνιστεί σε όλα τα φετινά παιχνίδια του ΠΑΟΚ (22). Ως βασικός ξεκίνησε στα 18 και 4 πέρασε ως αλλαγή, πετυχαίνοντας δύο γκολ και μία ασίστ μέχρι τώρα.

5) Τόμας Μούργκ

ΓΚΟΛ: 3 Ασίστ: –

Ο Αυστριακός σε 20 αναμετρήσεις την φετινή σεζόν με την φανέλα του ΠΑΟΚ, τις 7 στο βασικό σχήμα και τις 13 ερχόμενος από τον πάγκο έχει σημειώσει μία ασίστ και τρία γκολ.

6) Ομάρ Ελ Καντουρί

ΓΚΟΛ: 1 Ασίστ: 2

Ο τραυματισμός του στο παιχνίδι με την Ριέκα τον κράτησε στα πιτς για έναν περίπου μήνα. Έχει αγωνιστεί σε 15 παιχνίδια από την αρχή της χρονιάς, τα δέκα από αυτά με φανέλα βασικού και πέντε ως αλλαγή. Χαμηλά νούμερα μέχρι τώρα καθώς έχει πετύχει ένα γκολ ενώ έχει δώσει και μία ασίστ.

7) Αλεξάντρου Μιτρίτσα

ΓΚΟΛ: 2 Ασίστ: 0

Ο Ρουμάνος ήρθε προς το τέλος του καλοκαιριού στην Θεσσαλονίκη. Έχει αγωνιστεί σε 12 παιχνίδια (είχε και έναν τραυματισμό), τα πέντε από αυτά ήταν βασικός, ενώ τα υπόλοιπα επτά επιλέχθηκε από τον πάγκο. Έχει καταγράψει δύο γκολ μέχρι στιγμής, ενώ προς το παρόν δεν έχει σημειώσει κάποια ασίστ.

8)Σίντζι Καγκάβα

ΓΚΟΛ: 0 Ασίστ: 1

Η μεταγραφή του Ιάπωνα ήχησε... πολύ δυνατά λόγω της μεγάλης καριέρας που έχει κάνει και την παρουσία του στο παρελθόν σε τεράστια ευρωπαϊκά κλαμπ. Φέτος μετράει μόλις 4 συμμετοχές, στις οποίες κατέγραψε μία ασίστ στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Ριέκα.

Τέλος, θα ήταν άδικο για τους Κούτσια, Κωνσταντέλια και Νέλσον Ολιβέιρα να μπουν στο ίδιο κάδρο με όλους τους παραπάνω, καθώς από τη μιά οι δύο πρώτοι έχουν πάρει ελάχιστα λεπτά συμμετοχής από το ξεκίνημα της χρονιάς μέχρι σήμερα, ενώ από την άλλη ο Πορτογάλος πρόλαβε να αγωνιστεί σε δύο μόνο επίσημα παιχνίδια σημειώνοντας ωστόσο ένα γκολ.

Διαβάστε ακόμη...