Από πρώτος σε ευστοχία, τώρα σε… κάθετη πτώση

Μετά τη μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ μέσα στη Λεωφόρο επί του Παναθηναϊκού, είχαμε αναδείξει την ευστοχία που παρουσίαζε ο Δικέφαλος στις τελικές του προσπάθειες.
Πηγή: paok24.com
Από πρώτος σε ευστοχία, τώρα σε… κάθετη πτώση

Πιο συγκεκριμένα ο ΠΑΟΚ την ένατη αγωνιστική του πρωταθλήματος χρειαζόταν 5,1 τελικές για να σημειώσει γκολ, έχοντας μάλιστα και την καλύτερη επίθεση της κατηγορίας με 20 γκολ.

Η αφλογιστία που ακολούθησε τις επόμενες δύο αγωνιστικές, δείχνει και το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πλέον οι ασπρόμαυροι στο παιχνίδι τους. Στην αναμέτρηση κόντρα στον Ατρόμητο, δεν βρήκαν δίχτυα σε 13 τελικές που επιχείρησαν, ενώ στο ντέρμπι με τον Άρη συνέβη ακριβώς το ίδιο, έχοντας συνολικά 7 τελικές προσπάθειες.

Η δυσκολία στο γκολ είχε σαν αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να πέσει τόσο από την πρώτη θέση της καλύτερης επίθεσης, τον προσπέρασε η ΑΕΚ και τον έφτασαν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, όσο και από την πρώτη θέση με την πιο εύστοχη ομάδα, με τον Δικέφαλο να έχει πάει στις 6,1 τελικές για να πετύχει τέρμα.

Αν στα παραπάνω προσθέσουμε και τις 14 τελικές απέναντι στη Σλόβαν Μπρατισλάβας που ούτε εκεί ο ΠΑΟΚ κατάφερε να σκοράρει, διαπιστώνουμε πως η κάθετη πτώση της απόδοσης της ομάδας είναι ορατή και στα νούμερα, με τις ποιοτικές τελικές προσπάθειες να έχουν μειωθεί χωρίς καμία αμφιβολία στα τελευταία παιχνίδια. Ο Λουτσέσκου και οι παίκτες του καλούνται άμεσα να λύσουν αυτόν τον αγωνιστικό γρίφο από τη στιγμή που ακολουθούν αναμετρήσεις που θα καθορίσουν την πορεία της ομάδας σε δύο από τις τρεις διοργανώσεις που συμμετέχει.

Διαβάστε ακόμη...