Ο διαιτητής του ΠΑΟΚ-Άρης νίκησε τον καρκίνο

Από sfina.gr:Όπως έγινε γνωστό από χθες, ο Σκοτσέζος Ρόμπερτ Άνταμ Μάντεν θα διευθύνει το clasico της Θεσσαλονίκης, που θα γίνει την Κυριακή (28/11) στο γήπεδο της Τούμπας.
Πηγή: sfina.gr
Ο διαιτητής του ΠΑΟΚ-Άρης νίκησε τον καρκίνο

Τον Βρετανό ρέφερι συνοδεύει μια ιστορία-μάθημα ζωής μιας και ο ίδιος πριν από περίπου πέντε χρόνια πέρασε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας, ωστόσο κατάφερε να επιστρέψει και να συνεχίζει να σφυρίζει σε υψηλό επίπεδο, εκτός Σκοτίας.

Το 2016 επισκέφθηκε νοσοκομείο για μία μικροεπέμβαση, η οποία εξελίχθηκε σε... εφιάλτη. Όπως είπε ο ίδιος σε συνέντευξή του:

«Είχα πάει στο νοσοκομείο για να αφαιρέσω ένα εξόγκωμα στον σβέρκο μου, νόμισα ότι ήταν υπόθεση δέκα λεπτών. Μάλιστα είχα να διευθύνω παιχνίδι εκείνη την ημέρα και τελικώς ήμουν στο νοσοκομείο για τέσσερις ώρες. Μετά την αφαίρεση, ο γιατρός μου είπε ότι ήταν βέβαιος σε ποσοστό 80% ότι ήταν καρκίνος στον θυρεοειδή. Σοκαρίστηκα, δεν το είπα στην οικογένειά μου. Το έκανα μετά από τέσσερις εβδομάδες».

Και συνεχίζοντας πρόσθεσε: «Πηγαίνοντας στο παιχνίδι, καθώς οδηγούσα εκείνη τη νύχτα, σταματημένος στο αυτοκίνητο λόγω της κίνησης, συγκέντρωνα πληροφορίες για τον καρκίνου στον θυρεοειδή. Ήταν ένα τρομερά περίεργο παιχνίδι για μένα, αυτό που διαιτήτευσα εκείνη την ημέρα. Όπως ήταν φυσιολογικό, το παιχνίδι δεν κύλησε καλά για μένα διότι υπέπεσα σ' ένα λάθος. Μετά κατάλαβα ότι έπρεπε να συμβιβαστώ και να πολεμήσω το πρόβλημα».

Λίγο πριν μάθει τα άσχημα νέα είχε γίνει γνωστό που θα συμμετείχε στο Euro 2016. «Αυτά έγιναν τον Μάρτιο του 2016 και τον Απρίλιο μου επιβεβαιώθηκε ότι επρόκειτο για καρκίνο στον θυρεοειδή. Ακολούθησε το πρόγραμμα θεραπείας και τα ακύρωσα όλα για να είμαι «παρών» στο Euro 2016 στη Γαλλία. Μετά την επιστροφή μου, έδωσα προτεραιότητα στην υγεία μου αλλά και στην υποστήριξη της οικογένειάς μου, ελπίζοντας ότι θα τα καταφέρω και θα επιστρέψω στη διαιτησία. Ο γιατρός δεν ήταν βέβαιος ότι θα μπορούσε να διαιτητεύσω ξανά γιατί θα έπρεπε να πάρω ισχυρή φαρμακευτική αγωγή για να αντικαταστήσω τον θυρεοειδή».

Τελικά, ο Μάντεν επέστρεψε τον Νοέμβριο του 2016, καθώς σφύριξε στο παιχνίδι μεταξύ Μπρέχιν και Λίβινγκστον, για να ακολουθήσει ο αγώνας της Πορτογαλίας με τη Λετονία στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Διαβάστε ακόμη...