«Σπάει» το Lockdown στη Μπρατισλάβα και μένει Ευρώπη!

Από sdna.gr: Αποστολή... Μπρατισλάβα για τον ΠΑΟΚ που καλείται να «σπάσει» το Lockdown της Σλοβακίας και να πάρει το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού, επικρατώντας της Σλόβαν σε ένα do or die παιχνίδι!
Πηγή: sdna.gr
«Σπάει» το Lockdown στη Μπρατισλάβα και μένει Ευρώπη!

Έχοντας το τρίτο χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση με μόνο το 45% του πληθυσμού να έχει ανοσοποιηθεί, η αύξηση κρουσμάτων ασκεί έντονες πιέσεις στα νοσοκομεία. Η Σλοβακία, μια χώρα 5.5 εκατ. κατοίκων, παρουσιάζει την υψηλότερη κατά κεφαλήν αύξηση κρουσμάτων στον κόσμο, με το νούμερο να αγγίζει την Τετάρτη (24/11) «μαύρο» ρεκόρ 12.000 κρουσμάτων.

Με τη γειτονική Αυστρία να έχει ήδη επιβάλει lockdown αυτή την εβδομάδα, η απόφαση της Σλοβακίας αποδείχθηκε μονόδρομος, με την άφιξη του ΠΑΟΚ στη Μπρατισλάβα να συνοδεύεται με τα... νεότερα της Κυβέρνησης. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως η Σλόβαν αναγκάστηκε να ακυρώσει ακόμη και τα... 128 εισιτήρια που διέθεσε καθώς στο γήπεδο θα βρίσκονται αυστηρά και μόνο οι αποστολές των δύο ομάδων καθώς και οι αξιωματούχοι του αγώνα!

Στο πλαίσιο των σερί αγώνων σε Ευρώπη και πρωτάθλημα, ο Δικέφαλος προτίμησε να διεκπεραιώσει όλες του τις υποχρεώσεις στη Θεσσαλονίκη, ολοκληρώνοντας την προετοιμασία του στη Μεσημβρία ενώ ακόμη και η συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο της Τούμπας...

Και μπορεί το ενδιαφέρον από την τοποθέτηση του Ραζβάν Λουτσέσκου να επικεντρώθηκε γύρω από τα δημοσιεύματα της Ρουμανίας, προκαλώντας και την «έκρηξη» του προπονητή του ΠΑΟΚ, ωστόσο, τίποτα από αυτά δεν έχει καμία σημασία δεδομένου του χαρακτήρα που έχει η αναμέτρηση με τη Σλόβαν.

Και στη Μπρατισλάβα ο ΠΑΟΚ δίνει έναν ακόμη τελικό. Για την ακρίβεια ένα do or die παιχνίδι, ακόμη κι αν μαθηματικά η ισοπαλία δεν είναι ένα... καταστροφικό αποτέλεσμα για τους Θεσσαλονικείς. Αντίθετα, σε περίπτωση ήττας του ΠΑΟΚ, αυτό θα σημάνει και τον πρόωρο αποκλεισμό του από εκεί που είχε πιθανότητες ακόμα και για την πρωτιά στον όμιλό του. Απίστευτο κι όμως αληθινό!

Μετά το «διπλό» στην Τούμπα, η Κοπεγχάγη προσπέρασε τον ΠΑΟΚ, ο οποίος ισοβαθμεί με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας, αλλά είναι τρίτος λόγω διαφοράς τερμάτων και ως εκ τούτου παίζει τα ρέστα του στη Σλοβακία. Αντιλαμβάνεται κανείς πως με τρίποντο στο «Tehelné pole», κάνει τέραστιο βήμα πρόκρισης έναντι του συνδιεκδικητή του για τα νοκ άουτ του Conference League.
Μέσα ο Μιτρίτσα, στη Μπρατισλάβα και ο αρχηγός!

Οι απουσίες για τον ΠΑΟΚ είναι συγκεκριμένες καθώς δεν υπολογίζει τον τιμωρημένο Μιχαηλίδη, τον Ροντρίγκο που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρώπη και φυσικά τους τραυματίες Αουγκούστο και Ολιβέιρα. Από εκεί και πέρα, αγωνιστικά ανέτοιμος είναι και ο Αντελίνο Βιεϊρίνια, με τον αρχηγό του Δικεφάλου να ταξιδεύει μαζί με την αποστολή, παρά το γεγονός ότι δεν θα αγωνιστεί καθώς η παρουσία του έχει ιδιαίτερη σημασία για τον Λουτσέσκου και το γκρουπ.

Στους «εκλεκτούς» συμπεριλήφθηκε ο Μιτρίτσα, ωστόσο, είναι αρκετά δύσκολο να πάρει φανέλα βασικού καθώς προέρχεται από τραυματισμό. Το μεγαλύτερο ερωτηματικό βρίσκεται στον άξονα καθώς τρεις ποδοσφαιριστές διεκδικούν δύο θέσεις, την ώρα που οι υπόλοιπες δείχνουν -βάσει των διαθέσιμων επιλογών- να έχουν κλειδώσει, με τον Σίντκλεϊ να επανέρχεται ως βασικός στο αριστερό άκρο της άμυνας και ο Σφιντέρσκι να προηγείται στην κούρσα των φορ έναντι του Άκπομ. Από την πλευρά του, ο Ράζβαν Λουτσέσκου έχει επισημάνει πολλάκις το πόσο κομβικό είναι το ματς στη Μπρατισλάβα, ρίχνοντας το βάρος περισσότερο στην ψυχολογία των παικτών του, ειδικά μετά τη «γκέλα» στον Ατρόμητο!

Εμμονή για Σλόβαν!

Μιλώντας για τους γηπεδούχους, η αίσθηση που δίνουν οι Σλοβάκοι είναι ξεκάθαρη: Το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ είναι το ματς της χρονιάς. Έχουν αναγάγει την αναμέτρηση στο... απόλυτο παιχνίδι της σεζόν και δεν κρύβουν την αγανάκτηση αλλά και τον εκνευρισμό τους για το λουκέτο της Κυβέρνησης. Από εκεί και πέρα, ο Βάις χαρακτήρισε τον ΠΑΟΚ φαβορί για την πρόκριση, παρά το γεγονός πως η Σλόβαν βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση με ένα σερί που την έχει φέρει στο +5 εντός συνόρων και στη δεύτερη θέση του ομίλου.

Απώλεια κομβική για τους Σλοβάκους συνιστά η απουσία του Γιάμπα Κανκάβα, ο οποίος θα απουσιάσει λόγω ενός προσωπικού προβλήματος. Ο Γεωργιανός χαφ έχει λείψει σε μόλις δύο από τα 26 φετινά επίσημα παιχνίδια της αντιπάλου του ΠΑΟΚ και το φαβορί για να πάρει την θέση του 35χρονου μέσου είναι ο Ούτσε Άγκμπο, με τον Ντε Καμπς να αποτελεί τον παρτενέρ του στα χαφ.

Αξίζει να σημειώσει κανείς πως δεν αποκλείεται ο Βάιτς να αλλάξει και τερματοφύλακα, μετά το λάθος του Χόβαν στο παιχνίδι της προηγούμενης Κυριακής, με τον Σούλα να διεκδικεί θέση κάτω από τα δοκάρια...

Διαβάστε ακόμη...