Rival analysis: Το προφίλ του Ατρόμητου

Από paokfc.gr: Επόμενη δοκιμασία: Ατρόμητος. Το paokfc.gr, όπως συνηθίζει, βάζει στο μικροσκόπιο το προφίλ της ομάδας του Περιστερίου και κάνει focus σε όλα εκείνα τα στοιχεία που άλλαξαν τα δεδομένα καθώς και το αγωνιστικό προφίλ της.
Πηγή: paokfc.gr
Rival analysis: Το προφίλ του Ατρόμητου

Η περασμένη σεζόν δεν ήταν ακριβώς αυτή που φαντάζονταν οι άνθρωποι του Ατρομήτου. Από τις ελπίδες για έξοδο στην Ευρώπη, βρέθηκαν στα Play Out και σχετικά νωρίς εκτός Κυπέλλου Ελλάδας.

Αυτός ήταν ο λόγος πίσω από την απόφαση για restart με δόσεις reload καθώς στο Περιστέρι επέστρεψαν γνώριμα πρόσωπα. Παίκτες… πρώτης γραμμής που αναπτέρωσαν τα όνειρα για επιστροφή στα ψηλά στρώματα της βαθμολογίας. Όνειρα πως ως σήμερα έχουν μετατραπεί σε προβληματισμό λόγω του άσχημου ξεκινήματος του συλλόγου στο πρωτάθλημα.

Αλλαγή ηγετικής φιγούρας

Την ευθύνη να «χτίσει» τον νέο Ατρόμητο αρχικά ανέλαβε ο Ισπανός τεχνικός Μιγκέλ Άνχελ Λόπεζ, ένας προπονητής που έγινε γνωστός στο ελληνικό κοινό μέσα από την θητεία του στον ΝΠΣ Βόλο και αντιπροσώπευε το επιθετικό ποδόσφαιρο. Ο Λόπεζ δεν πρόλαβε να δείξει έργο, καθώς παρά την ισοπαλία στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη και η διοίκηση αποφάσισε την απομάκρυνσή του.

Τη φρεσκάδα του Λόπεζ διαδέχτηκε η εμπειρία του Γιώργου Παράσχου. Προπονητής με παρελθόν για την ομάδα του Ατρόμητου, καθώς είχε καθίσει στο τιμόνι άλλες δύο φόρες (2005-2007) και (2013-2014). Στην δεύτερη θητεία του μάλιστα πέτυχε ένα ιστορικό ρεκόρ, καταλαμβάνοντας την 3η θέση στο πρωτάθλημα με συμμετοχή στα τότε Play Offs, παραμένοντας για 17 αγώνες αήττητος στην έδρα του!

Ο ερχομός του Παράσχου, όμως, δεν στάθηκε – ως τώρα – ικανός – να μεταμορφώσει την ομάδα προς το καλύτερο. Ο Ατρόμητος παραμένει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με τρεις βαθμούς και χωρίς νίκη.

Ηχηρές αφίξεις

Τ’ αποτελέσματα δεν συνάδουν με την ποιότητα που υπάρχει στο ρόστερ της ομάδας. Οι μεταγραφές που ξεχώρισαν ήταν οι επαναπατρισμοί των Ευθύμη Κουλούρη, Κυριάκου Παπαδόπουλου, Δημήτρη Χατζηισαία. Αποκτήθηκαν επίσης, ο Αλέξανδρος Καρτάλης από τον ΠΑΣ, ο έμπειρος μέσος Τόμας Μπεντινέλι (Απόλλων Σμύρνης), ο Βασιλαντωνόπουλος (ΑΕΚ) κι ο Τζαβίδας (Παναθηναϊκός).

New entries κι ο Αργεντινός εξτρέμ, Ματίας Πισάνο (Αρχεντίνος Τζούνιορς), ο Βόσνιος τερματοφύλακας της Μάριμπορ Κέναν Πίριτς, ο Ισπανός αριστερός μπακ, Ντάνι Καστεγιάνο από την Λας Πάλμας, ο άλλοτε παίκτης του Πανιωνίου Σρνταν Σπιριντόνοβιτς κι ο Βίκτωρ Κλωναρίδης (ΑΠΟΕΛ).

Με προβλήματα

Ο Γιώργος Κορακάκης που θα κοουτσάρει τον Ατρόμητο στην σημερινή αναμέτρηση λόγω απουσίας του Γιώργου Παράσχου, ο οποίος διαγνώστηκε με Covid19, δεν μπορεί να υπολογίζει στον μακροχρόνια απόντα Κωτσόπουλο -που χειρουργήθηκε στο γόνατο την Δευτέρα-, στον Καρτάλη, ενώ αμφίβολος είναι κι ο Τόμας Μπεντινέλι.

Διαβάστε ακόμη...