Το ΟΑΚΑ και η απόφαση για το Προεδρικό Διάταγμα

Από sfina.gr:Υπό την επίβλεψη του Ιβάν Σαββίδη πραγματοποιήθηκε η εβδομαδιαία καθιερωμένη σύσκεψη της ομάδας εργασίας για την Νέα Τούμπα.
Πηγή: sfina.gr
Το ΟΑΚΑ και η απόφαση για το Προεδρικό Διάταγμα

Σε αυτή συμμετείχε ως εκπρόσωπος του Α.Σ. ΠΑΟΚ ο Δημοκράτης Παπαδόπουλος και κυρίως συζητήθηκαν οι προτάσεις των νομικών συμβούλων σχετικά με τις μετατροπές που επιβάλλεται να γίνουν στο υπό ψήφιση Προεδρικό Διάταγμα, προκειμένου αυτό να ανοίγει χωρίς αμφιβολία και αμφισημίες, το δρόμο για την ανέγερση ενός σύγχρονου, βιώσιμου γηπέδου στη θέση του υπάρχοντος.

Με την μορφή που εξετάστηκε πρόσφατα σε συνεργασία με τους υπεύθυνους υπουργούς και φορείς, αυτό δεν συμβαίνει και αποφασίστηκε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ να ζητήσει την διακοπή της διαδικασίας έκδοσης έως ότου ενσωματωθούν σε αυτό όλες οι απαραίτητες αλλαγές, που θα ξεκαθαρίζουν αφενός την ευθύνη του κάθε φορέα στην χρηματοδότηση των έργων, τόσο του γηπέδου, όσο και του περιβάλλοντα χώρου και αφετέρου στις διευρυμένες δυνατότητες χρήσης γης του εν γένει χώρου.

Για το λόγο αυτό και για να αλλάξουν σημεία που είναι σε αντίθεση με τις έως τώρα συμφωνίες με τον Δήμο και την Περιφέρεια, αποφασίστηκε να ζητηθούν επιστολές από τους δυο φορείς που θα συνομολογούν τις απαιτούμενες αλλαγές στο Προεδρικό Διάταγμα.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης δόθηκε εντολή από πλευράς Σαββίδη να προχωρήσουν οι συζητήσεις τόσο με τη διοίκηση του ΟΑΚΑ, όσο και με τις διοικήσεις των υποψήφιων γηπέδων για μετεγκατάσταση.

Η προοπτική του ΟΑΚΑ αποτελεί απόρροια της πολιτικής Αυγενάκη, στον οποίο στην «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ χρεώνουν το αδιέξοδο που προκλήθηκε. Μάλιστα, επί του θέματος είχε τοποθετηθεί ανοιχτά και ο επίσημος ΠΑΟΚ αλλά και ο Κυριάκος Κυριάκος, κάνοντας λόγο για οσμή σαμποτάζ

Όσο η διοίκηση του Καυτανζογλείου, και ο πολιτικός της προϊστάμενος Λευτέρης Αυγενάκης, δείχνουν ξεκάθαρα την απροθυμία τους να δώσουν τις απαραίτητες λύσεις, η πολιτική ηγεσία της Θεσσαλονίκης παρακολουθεί χωρίς καμία διάθεση παρέμβασης έστω... τυπικής για το τί συμβαίνει για το συγκεκριμένο θέμα.

Τα παραπάνω αρκούν για να αντιληφθεί κανείς το πλαίσιο πάνω στο οποίο κινείται ο ΠΑΟΚ για το νέο γήπεδο, αντιμετωπίζοντας διαρκώς εμπόδια και αδιέξοδα. Οι ασπρόμαυροι, ωστόσο, εμφανίζονται αποφασισμένοι, κινούμενοι και σε άλλες λύσεις, ακόμη κι αν φαντάζουν... ακραίες.

Η ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ Η... ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΣΤΑ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ

Σύμφωνα με τη SFINA.GR οι άνθρωποι της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακάλυψαν ότι στα... ψιλά γράμματα του Προεδρικού Διατάγματος υπήρχαν κάποιες «ανορθογραφίες» που αφορούσαν κυρίως την υπογειοποίηση. Συγκεκριμένα στο κείμενο του ΠΔ που ετοίμαζαν, προέβλεπαν μεταξύ άλλων και το ότι οι υπογειοποιήσεις θα αποπληρωθούν από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Κι όλα αυτά ενώ ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας είχε αναλάβει τόσο δημόσια, όσο και ιδιωτικά την αυτονόητη ευθύνη του συγκεκριμένου έργου. Η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ ζήτησε διακοπή στη διαδικασία έκδοσης του Προεδρικού Διατάγματος έτσι ώστε να ξεκαθαρίσει και επισήμως – εγγράφως ποιος αναλαμβάνει και ποια ευθύνη για τα έργα γύρω από την Νέα Τούμπα.

Από την πλευρά του ο Δικέφαλος θέλει πλέον να ξεκαθαρίσει η ευθύνη του κάθε φορέα για την χρηματοδότηση των έργων, τόσο του γηπέδου, όσο και του περιβάλλοντα χώρου και αφετέρου στις διευρυμένες δυνατότητες χρήσης γης του εν γένει χώρου. Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ, όταν θέλησαν να δουν ακόμα και τα ψιλά γράμματα του ΠΔ που είχε τεθεί προς συζήτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας διαπίστωσαν πως σε αυτό προβλέπεται η χρηματοδότηση των έργων που αφορούν και του περιβάλλοντα χώρου, όπως για παράδειγμα το έργο της υπογειοποίησης, από τον επενδυτή που θα αναλάβει τη χρηματοδότηση και του γηπέδου.

Στον ΠΑΟΚ είναι ξεκάθαρο ότι θέλουν αφενός να μην υπάρχουν αστερίσκοι και να είναι ξεκάθαρα όλα τα θέματα χρηματοδότησης. Αρχικά για να μην βαρύνουν όλα τον Ιβάν Σαββίδη στη συγκεκριμένη περίπτωση. Το έργο της υπογειοποίησης είναι από αυτά που αρχικά είχε γνωστοποιηθεί πως θα αναλάβει η Περιφέρεια, με βάση και τη συζήτηση που είχε προηγηθεί ανάμεσα στους ανθρώπους της ΠΑΕ και της Περιφέρειας.

Το γεγονός ότι άλλα πράγματα συμφωνήθηκαν και άλλα έχουν περάσει στον φάκελο του ΠΔ ήταν κάτι που οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ σαφέστατα δεν το περίμεναν. Για αυτό τον λόγο αναγκάστηκαν να φρενάρουν τη διαδικασία έκδοσής του με άλλους όρους από αυτούς που είχαν συμφωνηθεί.

Διαβάστε ακόμη...