Νίκη για την Ελπίδων με γκολ του Μιχαηλίδη

Από epo.gr: Μια αγχώδη αλλά σημαντική νίκη στην προσπάθειά της να προκριθεί στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της κατηγορίας πέτυχε η Εθνική Ελπίδων στο παιχνίδι με τη δυνατή Ισλανδία στο "Θ. Κολοκοτρώνης" της Τρίπολης (1-0). Σκόρερ του ελληνικού γκολ ο Γιάννης Μιχαηλίδης στο 37΄ με εύστοχο πέναλτι.
Πηγή: epo.gr
Νίκη για την Ελπίδων με γκολ του Μιχαηλίδη

Το πέναλτι κέρδισε ο Μπότος από τον Πάλμασον που τον τράβηξε και τον έριξε εντός περιοχής, ύστερα από πάσα του Μιχαϊλίδη στην πλάτη της ισλανδικής άμυνας. Η Ελλάδα αγωνίστηκε με δέκα σε ολόκληρο το β΄ ημίχρονο, λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη του Κανελλόπουλου στο 46΄. Οι Ισλανδοί έχασαν μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσουν στο 71΄, όταν ο Βίλουμσον αστόχησε (δοκάρι και άουτ) στο πέναλτι που κέρδισε ο Μπιάρκασον από τον Ζαγαρίτη.

Η Εθνική είχε δύο ακόμη κλασσικές ευκαρίες για γκολ, με τετ α τετ του Ευθύμη Χριστόπουλου στο 43΄ από κάθετη του Μπότου (έδιωξε ο Πάλμασον) και στο 75΄ όταν ο Τερεζίου πέρασε ωραία στον Ζαγαρίτη, το διαγώνιο πλασέ του οποίου έφυγε άουτ. Στο 90+2΄ ο Τζολάκης πραγματοποίησε σπουδαία απόκρουση σε πλασέ του Μάγκνουσον από τη μικρή περιοχή και κράτησε τη νίκη της Εθνικής Ελπίδων.

Ελλάδα: Τζολάκης, Διαμαντής, Ι. Χριστόπουλος, Μιχαηλίδης, Λύρατζης, Κανελλόπουλος, Τσιγγάρας (77΄ Θυμιάνης), Σουρλής (86΄ Αθανασακόπουλος), Ζαγαρίτης, Ε. Χριστόπουλος (67΄ Τερεζίου), Μπότος.

Ισλανδία: Άντρεσον, Αντράσον, Φρίντρικσον (72΄ Ίνγκασον), Πάλμασον, Μπιάρκασον, Χέιμισον (83΄ Όσκαρσον), Χάραλντσον, Χλίσον, Κ. Θόρνταρσον, Μπιάρκαρσον (83΄ Βάλγκεϊρσον), Βίλουμσον (72΄ Μάγκνουσον).

* Με την ευκαιρία της παρουσίας της Εθνικής Ελπίδων στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης Δημήτρης Μποροβήλος προσέφερε πριν από την έναρξη του αγώνα στην Ε.Π.Ο. την επετειακή φανέλα του συλλόγου από τα 200 χρόνια της επανάστασης. Την φανέλα παρέλαβε από πλευράς Ομοσπονδίας το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής Κυριάκος Φύτρας.

Διαβάστε ακόμη...