Γιάννης Μιχαηλίδης, η χρονιά της καθιέρωσης

Από paok24.com:Οι ικανότητες και το ταλέντο του Γιάννη Μιχαηλίδη δεν αμφισβητήθηκαν ποτέ από κανέναν. Ο αρχηγός σε όλες τις ομάδες υποδομής του ΠΑΟΚ από την πρώτη στιγμή που "ανέβηκε" στην πρώτη ομάδα έδειξε ότι αργά ή γρήγορα θα πρωταγωνιστήσει.
Πηγή: paok24.com
Γιάννης Μιχαηλίδης, η χρονιά της καθιέρωσης

Παρά τις αρχικές δυσκολίες που αντιμετώπισε, ειδικά σε σχήματα με δύο κεντρικούς αμυντικούς, η ατομική του βελτίωση σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού του είναι εμφανέστατη από την αρχή της φετινής σεζόν.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου στο ξεκίνημα της χρονιάς και λόγω του τραυματισμού του Κρέσπο τον ξεκινάει βασικό στα παιχνίδια κόντρα στην Μποέμιανς. Τα διπλά ματς με τους Ιρλανδούς δεν θα αποτελέσουν τη μονιμοποίηση του Μιχαηλίδη στο αρχικό σχήμα, καθώς στη συνέχεια ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός του παίρνει τη θέση.

Φανέλα βασικού και μάλλον αναντικατάστατου ο νεαρός κεντρικός αμυντικός παίρνει από την αναμέτρηση της δεύτερης αγωνιστικής κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Από εκείνη τη στιγμή και μετά έχει αγωνιστεί βασικός σε όλα τα παιχνίδια που έχει δώσει ο Δικέφαλος, με τον Ρουμάνο τεχνικό να αλλάζει απλά τον παρτενέρ του στο κέντρο της άμυνας.

Στις τελευταίες αγωνιστικές βλέπουμε τους συμπαίκτες του να τον "σημαδεύουν" στις στημένες φάσεις. Κόντρα στον Βόλο από δική του κεφαλιά έπειτα από κόρνερ οδήγησε στο αυτογκόλ του Γκρίλο, απέναντι στον Ολυμπιακό μετά από εκτέλεση φάουλ το σουτ που επιχείρησε βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι, με τον Απόλλωνα "έσπασε" το ρόδι σκοράροντας με καρφωτή κεφαλιά, ενώ στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό είναι αυτός που κερδίζει το πέναλτι που άνοιξε το δρόμο για τη μεγάλη νίκη του Δικεφάλου. Η σωστή τοποθέτησή του στα στημένα φαίνεται πως αποτελεί ένα ατού στο παιχνίδι του, με την ομάδα να δουλεύει πάνω σε αυτό και τα αποτελέσματα να φαίνονται σιγά σιγά.

Στο καθαρά αμυντικό σκέλος ο Μιχαηλίδης στις 8 συμμετοχές που έχει στο πρωτάθλημα, είναι ο πρώτος παίκτης των "ασπρόμαυρων" σε επεμβάσεις έχοντας 26, ενώ ψηλά είναι και στα κλεψίματα μετρώντας 16 μέχρι στιγμής.

Από εκεί και πέρα με την ξεκάθαρη στόχευση του Λουτσέσκου να χτίζει η ομάδα από πίσω οργανωμένα τις επιθέσεις της, η μπάλα περνάει πάρα πολλές φορές από τα πόδια του, εκμεταλλευόμενος το πολύ καλό αριστερό πόδι που διαθέτει.

Χρονιά καθιέρωσης η φετινή για τον Γιάννη Μιχαηλίδη, με τον Ράζβαν Λουτσέσκου να είναι ξεκάθαρο πως τον θεωρεί την πρώτη του επιλογή για τη μία θέση στο κέντρο της άμυνας. Από τα 17 φετινά παιχνίδια ο Μιχαηλίδης έχει αγωνιστεί στα 14, ξεκινώντας ως βασικός στα 13 από αυτά. Η πρόσφατη ανανέωση του συμβολαίου του δείχνει ότι το κλαμπ πιστεύει πολύ στις δυνατότητές του, με τον ΠΑΟΚ να έχει στις τάξεις του ένα σύγχρονο στόπερ με σημαντική συνεισφορά σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου.

 

Διαβάστε ακόμη...