“Αγκάθι” η Τούμπα στην Ευρώπη

Από paok24.com: Ο κακός απολογισμός των τελευταίων ετών στις εντός έδρας αναμετρήσεις της Ευρώπης
Πηγή: paok24.com
“Αγκάθι” η Τούμπα στην Ευρώπη

Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε χθες από την Κοπεγχάγη με 1-2. Πρόκειται για μία ήττα που φέρνει προβληματισμό στους ασπρόμαυρους, καθώς παρά το γεγονός πως προηγήθηκαν κι άγγιξαν την πρώτη θέση, το τελικό σκορ αφήνει τα πάντα ανοικτά. Βέβαια ο προβληματισμός έχει να κάνει και με το γεγονός πως η ήττα ήρθε στην Τούμπα. Η αλήθεια είναι πως η έδρα του ΠΑΟΚ αποτελεί "αγκάθι" στην ευρωπαϊκή πορεία των ασπρόμαυρων. Χαρακτηριστικό είναι πως στα τέσσερα φετινά εντός έδρας παιχνίδια τους, έχουν μετρήσει μόλις μία νίκη κόντρα στη Μποέμιαν.

Ακολούθησαν δύο ισοπαλίες με σκορ 1-1 κόντρα σε Ριέκα και Σλόβαν και χθες ήρθε η ήττα από την Κοπεγχάγη. Την περσινή σεζόν τα πράγματα ήταν κάπως καλύτερα με τον Δικέφαλο να πετυχαίνει μεγάλες νίκες κόντρα σε Μπενφίκα, Μπεσίκτας και Αϊντόφεν, αλλά η ήττα από την Κράσνονταρ του στέρησε τη συμμετοχή στο Champions League, ενώ η ισοπαλία με την Ομόνοια ήταν γκέλα ολκής. Ισόπαλο ήταν και το παιχνίδι με τη Γρανάδα, αλλά εκεί η πρόκριση είχε κριθεί.

Τη σεζόν του double οι ασπρόμαυροι απέτυχαν να κερδίσουν βαθμό στην Τούμπα, κάτι που δεν τους επέτρεψε να διεκδικήσουν την πρόκριση. Οι τρεις ήττες σε τρία παιχνίδια ήταν κομβικές ενώ είχε προηγηθεί κι η ήττα από τη Μπενφίκα, που πάλι του στέρησε τη συμμετοχή στους ομίλους του CHL.

Είναι ενδεικτικό πως τις τέσσερις φορές, που οι ασπρόμαυροι προκρίθηκαν στην επόμενη φάση από τους ομίλους, παίρνοντας το εισιτήριο για τους "32", σε δώδεκα παιχνίδια, μέτρησε μόλις μία ήττα στην Τούμπα και έξι νίκες. Επομένως η δύναμη της έδρας έκρινε σε μεγάλο βαθμό την ευρωπαϊκή συνέχεια της ομάδας. Βέβαια όσον αφορά τη φετινή σεζόν, με δεδομένο τους τρεις βαθμούς κόντρα στη Λίνκολν, οι ασπρόμαυροι θα τα παίξουν όλα για όλα στην Μπρατισλάβα.

Διαβάστε ακόμη...