ΠΑΟΚ 2018-19 vs ΠΑΟΚ 2021-22

Από paok24.com:Η αναμέτρηση με τον Απόλλωνα Σμύρνης ήταν το δέκατο πέμπτο παιχνίδι που έδωσε ο Δικέφαλος για φέτος. Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου μετά τα δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα με Βόλο και Ολυμπιακό επανήλθε στις νίκες φτάνοντας τις πέντε σε οχτώ αγωνιστικές.
Πηγή: paok24.com
ΠΑΟΚ 2018-19 vs ΠΑΟΚ 2021-22

Τόσο ο Ρουμάνος τεχνικός όσο και οι παίκτες του αναγνωρίζουν ότι τα παιδικά λάθη που έχουν γίνει μέχρι τώρα σε πολλά παιχνίδια της ομάδας στην άμυνα έχουν στοιχίσει σε βαθμούς, αλλά και σε παιχνίδια όπως αυτό του Σαββάτου, που δεν υπήρξε τελικά βαθμολογικό κόστος, έβαλαν τον Δικέφαλο σε περιπέτειες μέχρι να φτάσει στη νίκη. Ας ρίξουμε λοιπόν μια ματιά στο τι είχε καταφέρει ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου σε άμυνα και επίθεση τη χρονιά του αήττητου πρωταθλήματος στα 15 πρώτα παιχνίδια και τι έχει κάνει μέχρι τώρα στη χρονιά στο ίδιο διάστημα.

Τη σεζόν 2018-19 ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του για τα προκριματικά του Champions League απέναντι στη Βασιλεία, ενώ αντιμετώπισε ομάδες όπως η Σπάρτακ Μόσχας και η Μπενφίκα. Για το πρωτάθλημα είχε περάσει από έδρες όπως του ΟΦΗ, του Πανιωνίου, ενώ είχε επικρατήσει στα δύο πρώτα ντέρμπι της χρονιάς απέναντι στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό στον Πειραιά.

Οι "ασπρόμαυροι" σε 15 παιχνίδια είχαν πετύχει 25 γκολ, ενώ είχαν δεχθεί μόλις 12, κρατώντας το μηδέν στην άμυνα σε 7 αναμετρήσεις. Ο απολογισμός ήταν 10 νίκες, 3 ισοπαλίες και 2 ήττες από Μπενφίκα και Τσέλσι στην Ευρώπη.

Φέτος η ομάδα του ΠΑΟΚ στον ίδιο αριθμό επίσημων αγώνων έχει σημειώσει 28 τέρματα, ενώ στο παθητικό του έχει 15, ενώ σε 5 ματς δεν έχει παραβιαστεί η εστία του. Συνολικά ο Δικέφαλος έχει 9 νίκες, 3 ισοπαλίες και 3 ήττες, με τις δύο από αυτές να έρχονται στο πρωτάθλημα.

Η σύγκριση σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι απόλυτη, τόσο η ομάδα του ΠΑΟΚ τη σεζόν 2018-19 όσο και το επίπεδο των ομάδων που είχε αντιμετωπίσει ήταν πολύ διαφορετικό, αλλά η φετινή εικόνα της άμυνας που διαρκώς "φλερτάρει" με το λάθος προσφέροντας εύκολα γκολ στους αντιπάλους της είναι κάτι που σίγουρα δεν αρέσει στον Λουτσέσκου, ένα πρόβλημα που απαιτεί άμεση και δραστική λύση, για να μην το πληρώσει ο Δικέφαλος και με νέες απώλειες βαθμών.

Διαβάστε ακόμη...