ΠΑΟΚ: Βγες εσύ, μπες εσύ

Από sdna.gr:Δεν έλειψαν τα προβλήματα τραυματισμού και στο Φάληρο, με τον ΠΑΟΚ να μοιάζει πως βρίσκεται μόνιμα σε μια διαδικασία... αλχημείας προκειμένου να... μπαλώσει τρύπες και να καλύψει απουσίες.
Πηγή: sdna.gr
ΠΑΟΚ: Βγες εσύ, μπες εσύ

Ξεκινώντας από τα βασικά, είναι εξαιρετικά εύκολο και βολικό να σταθεί κανείς στην παρουσία Εσίτι και να αποδώσει στα δύο κομβικά κλεψίματα της μπάλας από τον Νιγηριανό την ήττα από τον Ολυμπιακό και κάπου εκεί να κλείσει η συζήτηση... Ακούγοντας, ωστόσο, τις δηλώσεις του Λουτσέσκου και των παικτών, θα πρέπει να δει κανείς τη γενικότερη εικόνα του ΠΑΟΚ στο Φάληρο: Ενός ΠΑΟΚ εκτός κλίματος ντέρμπι στο α΄ημίχρονο, με εξαίρεση το πρώτο 15λεπτο που φάνταζε ισορροπημένο ως και φοβικό ματς για τις δύο ομάδες.

Το «παρήγορο» για τον Δικέφαλο είναι πως το αντιλήφθηκε στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, προχώρησε σε μαζικές αλλαγές, δεν θύμιζε σε τίποτα τον ΠΑΟΚ του α΄ημιχρόνου αλλά με το 2-0 να βαραίνει τα πόδια των ποδοσφαιριστών και το χρόνο να μετράει αντίστροφα, δεν αποφεύχθηκε μια ήττα που προκαλεί δυσφορία και ενδεχομένως και παράπλευρες απώλειες.

Και εκεί ακριβώς στις απώλειες εντοπίζεται η μεγαλύτερη «πληγή» και αδυναμία του φετινού ΠΑΟΚ που μοιάζει μόνιμα να βρίσκεται σε μια διαδικασία «μπαλώματος» με λύσεις εκ των έσω και αλχημειών από πλευράς προπονητή. Όπως αποκάλυψε ο Λουτσέσκου, ο Βιεϊρίνια ήταν να μην ταξιδεύσει στην Αθήνα αλλά πίεσε τον εαυτό του και αγωνίστηκε ως αλλαγή ακόμη και με ένεση, ο Καντουρί δεν ήταν έτοιμος για βασικός και φάνταζε με ρίσκο η χρησιμοποίησή του ενώ ο Σίντκλεϊ πιθανότατα να υπέστη υποτροπή.

Σε αυτά θα πρέπει να προσθέσει κανείς και τον Μιτρίτσα που έγινε αλλαγή στην αλλαγή λόγω προβλήματος τραυματισμού, με υποψία θλάσης στον προσαγωγό. Ο Ρουμάνος μαζί με τον Σίντκλεϊ θα κάνουν σήμερα τις απαραίτητες εξετάσεις για να αποσαφηνιστεί η κατάστασή τους και το πότε θα είναι εκ νέου στη διάθεση του Λουτσέσκου... Και πέρα όλων των άλλων, έλειψε και -μάλιστα- πολύ σε μια κρίσιμη περίοδο ο Γιάσμιν Κούρτιτς που απουσιάζει εδώ και δέκα ημέρες από τις υποχρεώσεις του ΠΑΟΚ.

Είναι δικαιολογία οι απουσίες; Θεωρητικά δεν θα έπρεπε να είναι αλλά δεν μπορεί να παραβλέψει κανείς πως αποτελεί μια σημαντική παράμετρο στην ανάγνωση του ΠΑΟΚ και τον χαρακτηρίζουν σε κάθε παιχνίδι του. Με αυτό το υλικό, όσους άσους κι αν βγάζει από τα μανίκια του ο Λουτσέσκου, μαγικά δεν μπορεί να κάνει σε Ελλάδα και Ευρώπη. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως οι επιλογές του ίδιου θα βγαίνουν εκτός κάδρου συζήτησης αλλά πρώτα ας εξετάσουμε ποιες είναι αυτές...

Διαβάστε ακόμη...