Όλα και όλοι λάθος στο πέναλτι Βιεϊρίνια (pic & vid)

Στην ανάλυση των επίμαχων φάσεων της αγωνιστικής, ο Άγγλος αρχιδιαιτητής, Μαρκ Κλάτενμπεργκ, σχολίασε τις φάσεις, που απασχόλησαν την αγωνιστική, που μας πέρασε. Στη φάση που απασχόλησε VAR και διαιτητή στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με το ΝΠΣ Βόλος η προσέγγιση του Κλάτενμπεργκ, δημιουργεί πολλά ερωτηματικά.
Πηγή: paok24.com
Όλα και όλοι λάθος στο πέναλτι Βιεϊρίνια (pic & vid)

Για την ακρίβεια η φάση έχει να κάνει με το αν έπρεπε να δοθεί επανάληψη στην εκτέλεση του πέναλτι του Αντελίνο Βιεϊρίνια, καθώς όπως φαίνεται στο replay, ο γκλοκίπερ των φιλοξενούμενων, Κλέιμαν, πατούσε εκτός γραμμής όταν ο Πορτογάλος σούταρε.

Η ετυμολογία του Κλάτενμπεργκ είναι πως ” Η ΚΕΔ εκτιμά από τα διαθέσιμα στοιχεία, ότι το πόδι του τερματοφύλακα αγγίζει τη γραμμή”, καταλήγοντας πως δεν έπρεπε να δοθεί επανάληψη. Ωστόσο όπως θα δούμε παρακάτω όλα τα “διαθέσιμα στοιχεία” της ΚΕΔ αποδεικνύουν πως και τα δύο πόδια του Κλέιμαν είναι εκτός γραμμής, όταν ο Βιεϊρίνια εκτελεί το πέναλτι. Πρόκειται για φάση που είδαν στο VAR, που είδε κι ο Κλάτενμπεργκ και παρόλα αυτά επιμένουν να διαστρεβλώνουν την αλήθεια.

Το πλάνο μάλιστα πίσω από την εστία, που είναι αυτό στο οποίο βασίζει την εξήγηση του ο Άγγλος αρχιδιαιτητής, δείχνει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, πως ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων πατάει με τα δύο πόδια εκτός γραμμής.

 

Διαβάστε ακόμη...