Ο ΝτιΛέο ισοφάρισε ρεκόρ 21 χρόνων για τον ΠΑΟΚ

Από esake.gr: Χωρίς να βρεθεί σε καλή, επιθετικά βραδιά, ο Ντέιβιντ ΝτιΛέο έκανε πολύτιμη δουλειά για τον ΠΑΟΚ στη νίκη επί του Ηρακλή που ήταν και η πρώτη του στη φετινή Stoiximan Basket League.
Πηγή: esake.gr
Ο ΝτιΛέο ισοφάρισε ρεκόρ 21 χρόνων για τον ΠΑΟΚ

Ο Αμερικανός έγινε ο πρώτος παίκτης του Δικεφάλου που έφτασε φέτος σε double-double και το συνδύασε με μία ξεχωριστή επίδοση ριμπάουντ.

Ο ΝτιΛέο ισοφάρισε το ρεκόρ 21 χρόνων για τον ΠΑΟΚ με τα 13 ριμπάουντ που μάζεψε στην άμυνα. Για να βρούμε ανάλογη επίδοση από παίκτη του Δικεφάλου θα πρέπει να γυρίσουμε 8,5 χρόνια πίσω, στις 20 Απριλίου 2013 όταν ο Λάζαρος Παπαδόπουλος είχε επίσης 13 στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Πανιώνιο (59-66) και θα πρέπει να γυρίσουμε σχεδόν 21 χρόνια πίσω προκειμένου να βρούμε παίκτη του ΠΑΟΚ με περισσότερα αμυντικά ριμπάουντ από τον Αμερικανό. Ήταν ο Γιάννης Γιαννούλης που μάζεψε 15 στις 13 Ιανουαρίου 2001 και στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Μίλωνα (86-101).

Πριν τον Λάζαρο Παπαδόπουλο και τον Ντέιβιντ ΝτιΛέο, 13 αμυντικά ριμπάουντ είχαν ο Αμίτ Ταμίρ στο εντός έδρας ματς με την ΑΕΚ της σεζόν 2004-05 και δύο φορές ο Ντέγιαν Τομάσεβιτς στην περίοδο 2008-09 και στα ματς με Άρη εντός και Αιγάλεω εκτός έδρας.

Ο ΝτιΛέο είχε συνολικά 14 ριμπάουντ ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της τελευταίας τετραετίας για τον ΠΑΟΚ στη Stoiximan Basket League. 14 ριμπάουντ είχε και ο Γιανίκ Μορέιρα στο εντός έδρας ματς με το Ρέθυμνο Cretan Kings της περιόδου 2018-19. Οι προηγούμενες καλύτερες επιδόσεις από παίκτες του Δικεφάλου ήταν εκείνες που είχαν ο Ουσμάν Κρουμπάλι και ο Λάκι Τζόουνς στη σεζόν 2017-18, μαζεύοντας 16 και 15 ριμπάουντ αντίστοιχα στα ματς με Κολοσσό H Hotels εντός και Κύμη εκτός έδρας.

Ο Αμερικανός του ΠΑΟΚ ισοφάρισε τις κορυφαίες φετινές επιδόσεις με τα 13 αμυντικά και τα 14 συνολικά ριμπάουντ του, αφού τις ίδιες σημείωσε πριν μία εβδομάδα ο Κιμ Τιλί με τον Κολοσσό H Hotels.

Παράλληλα με τα 14 ριμπάουντ του, ο ΝτιΛέο είχε 12 πόντους και έτσι έγινε ο δεύτερος παίκτης του ΠΑΟΚ που έφτασε σε double-double στη φετινή Stoiximan Basket League μετά τον Μάρβιν Τζόουνς στην πρεμιέρα με τον Προμηθέα (14π, 10ρ.) και ο ΠΑΟΚ η πρώτη ομάδα με δύο τέτοιες επιδόσεις.

Κατά τα άλλα...

*Ο Βλάντο Γιάνκοβιτς έφτασε σε διπλό, ατομικό επίτευγμα μέσα από το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. Έφτασε τα 300 επιθετικά ριμπάουντ και τα 200 κλεψίματα σε 278 αγώνες καριέρας στη Stoiximan Basket League.

*Ο Ανδρέας Χριστοδούλου είχε σημαντική συμβολή στη νίκη του ΠΑΟΚ, ειδικά με τους οχτώ πόντους που σημείωσε στην τρίτη περίοδο για να τελειώσει το ματς με 10. Στην περσινή σεζόν είχε μόνο μία διψήφια επίδοση στα 32 παιχνίδια του με τον Προμηθέα και ήταν και πάλι κόντρα στον Ηρακλή. Είχε 10 στο ματς του Ιβανωφείου.

*Ο Μάλκολμ Γκρίφιν με τις πέντε ασίστ που μοίρασε, ξεπέρασε τις 300 σε 77 αγώνες στη Stoiximan Basket League. Ο Αμερικανός παράλληλα, με το μοναδικό εύστοχο τρίποντο στις έξι προσπάθειες που επιχείρησε μπήκε στην πρώτη 20άδα των ξένων του ΠΑΟΚ. Έφτασε τα 40 τρίποντα και ξεπέρασε τον Ούρος Ντούβνιακ.

*Αυτή ήταν η 8η διαδοχική εντός έδρας νίκη του ΠΑΟΚ επί του Ηρακλή και συνολικά η 22η σε 25 ματς των δύο ομάδων στην έδρα του Δικεφάλου από καταβολής επαγγελματικού Πρωταθλήματος (από το 1992-93).

*Ο Δικέφαλος πήρε 24 από τους 72 πόντους του από τη γραμμή του φάουλ, στη μεγαλύτερη επίδοση εύστοχων βολών των πρώτων αγωνιστικών. Από 23 είχαν χθες ο Κολοσσός H Hotels και ο ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα.

*Η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη έγινε η τρίτη που παρουσίασε πέντε παίκτες με διψήφια επίδοση πόντων, μετά τον Ολυμπιακό στην 1η και στη 2η αγωνιστική αλλά και τον Ιωνικό HNC Revolution στη 2η αγωνιστική.

Διαβάστε ακόμη...