Αθώωση της Άρσεναλ από το CAS για Άκπομ και Κάμπελ!

Από paok24.com: Αθωωτική ήταν η απόφαση του CAS για το πρόστιμο ύψους 34 χιλιάδων ευρώ που επέβαλλε η FIFA στην Άρσεναλ, για τη "διπλή" ρήτρα που έβαλε στους Τσούμπα Άκπομ και Τζόελ Κάμπελ, όταν τους παραχώρησε σε ΠΑΟΚ και Φροζινόνε αντίστοιχα.
Πηγή: paok24.com
Αθώωση της Άρσεναλ από το CAS για Άκπομ και Κάμπελ!

Το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο έκρινε πως οι "Κανονιέρηδες" δεν είχαν επιρροή σε ΠΑΟΚ και Φροζινόνε όταν οι δύο ομάδες παραχώρησαν τους δύο ποδοσφαιριστές σε Μίντλεσμπρο και Κλαμπ Λεόν, σε αντίθεση με την Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία που είχε κρίνει το αντίθετο.

Υπενθυμίζεται πως η Άρσεναλ είχε βάλει ρήτρα 30% στον Άκπομ και 25% στον Κάμπελ, ποσοστό όμως που θα αυξανόταν σε 40% και 30% αντίστοιχα εφόσον οι δύο παίκτες παραχωρούνταν σε αγγλική ομάδα, όπως συνέβη στην περίπτωση του πρώτου.

«Συνολικά, και με βάση τη διατύπωση των ρητρών πώλησης και τις συνθήκες αυτών των συγκεκριμένων μεταγραφών, η επιτροπή δεν είναι πεπεισμένη ότι η Άρσεναλ απέκτησε τη δυνατότητα να επηρεάσει ουσιαστικά τους άλλους συλλόγους (σ.σ. ΠΑΟΚ και Φροζινόνε) σε θέματα απασχόλησης και μεταγραφών, τις πολιτικές τους ή την απόδοση των ομάδων τους" αναφέρει μεταξύ άλλων η απόφαση του CAS.

Διαβάστε ακόμη...