Το κύπελλο άνοιξε την όρεξη

Από paok24.com:Αύριο (09/10), Σάββατο, ανοίγει η αυλαία για τη Volley League Γυναικών, με τον ΠΑΟΚ να υποδέχεται στο Ε.Γ. Μίκρας, τον ΑΟ Θήρας. Αυτή θα είναι η τρίτη χρονιά των ασπρόμαυρων στην πρώτη κατηγορία κι ήδη από την αρχή έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους.
Πηγή: paok24.com
Το κύπελλο άνοιξε την όρεξη

Μάλιστα οι συνθήκες ήταν ιδιαίτερες, καθώς κανένα από τα δύο προηγούμενα πρωταθλήματα δεν ολοκληρώθηκε λόγω της πανδημίας. Το σύνολο του Τάκη Φλώρου, που παρέμεινε στην τεχνική ηγεσία, ρίχνεται στη μάχη του τίτλου, με το περσινό κύπελλο να είναι ο πρώτος επαγγελματικός τίτλος της ομάδας και ν' ανοίγει την όρεξη για νέες επιτυχίες.

Τα δύο πρωταθλήματα που δεν ολοκληρώθηκαν, στέρησαν την προοπτική διάκρισης για τον ΠΑΟΚ, που ιδιαίτερα την περσινή χρονιά βρισκόταν στην πρώτη θέση του ομίλου. Φυσικά η πολύμηνη διακοπή είχε τις επιπτώσεις της. Ο Μίχαλ Μάσεκ, τότε προπονητής της ομάδας, επέστρεψε στη χώρα του για ν' αναλάβει την πρώην ομάδα του, καθώς η κατάσταση στην Ελλάδα παρέμενε ρευστή, χωρίς να είναι γνωστό αν τελικά η ομάδα θ' αγωνιστεί. Ο ίδιος προπονητής ήταν και στην πρώτη χρονιά στην πρώτη κατηγορία, όταν πάλι λόγω Covid-19, αναβλήθηκε το F-4 του Κυπέλλου, όπου συμμετείχε κανονικά ο ΠΑΟΚ.

Οι φετινές προσθήκες κι ο στόχος της ομάδας

Ένα βασικό πλεονέκτημα του ΠΑΟΚ σε σχέση με την περσινή ομάδα, είναι πως το βασικό ελληνικό στοιχείο, παρέμεινε αναλλοίωτο. Μοναδική απώλεια αποτέλεσε η Όλγα Βεργίδου, που η αλήθεια είναι πως είχε κομβικό ρόλο στην περσινή επιτυχία. Ωστόσο η απόκτηση ποιοτικών ξένων παικτριών κάλυψε τα κενά, που άφησαν κι οι Κούμπουρα με την Πότοκαρ. Η διαγώνια Μάγια Κολάρ (Ισπανία) κι η ακραία Ζουλιέ Φιντόν (Γαλλία), αποτελούν σπουδαίες κινήσεις, που ήταν επιτακτικές για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι το γεγονός πως σε μια προσπάθεια του Ολυμπιακού να επανέλθει στην κορυφή, οι μεταγραφικές του κινήσεις ήταν αξιόλογες, κάτι που ισχύει και για τις υπόλοιπες ομάδες, με το επίπεδο να είναι ακόμη καλύτερο. Από την άλλη η ομάδα φέτος θ' αγωνιστεί και στην Ευρώπη, κάτι που ανεβάζει και τις υποχρεώσεις όσο και τις προσδοκίες.

Η ευρωπαϊκή συμμετοχή

Το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ μεγαλώνει χρόνο με το χρόνο αποδεικνύεται πέρα από τους τίτλους κι από το γεγονός πως έχει όλα τα τμήματα του (ανδρικά, γυναικεία) στα πέντε βασικά αθλήματα στην πρώτη κατηγορία. Ωστόσο ένας ακόμη λόγος είναι πως φέτος, οι ασπρόμαυροι συμμετείχαν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις σε οκτώ διαφορετικά τμήματα. Το γυναικείο βόλεϊ ανήκει σ' αυτά που έκαναν το ντεμπούτο του. Στο CEV Women's Cup οι κυπελλούχες Ελλάδος περιμένουν την Αστερίξ Μπέβερεν από το Βέλγιο, στην πρώτη ευρωπαϊκή συμμετοχή στην ιστορία του τμήματος. Οι αναμετρήσεις θα είναι διπλές κι είναι προγραμματισμένες για τις 16-18/11 και τις 23-25/11, με την πρεμιέρα του ΠΑΟΚ να γίνεται εκτός έδρας.

Το σίριαλ Λι

Με χαρακτηριστική καθυστέρηση η κορεατική ομοσπονδία άνοιξε τον δρόμο προκειμένου ο ΠΑΟΚ να ολοκληρώσει το μεγάλο «μπαμ» της μεταγραφικής περιόδου. Οι δίδυμες αδερφές, Λι, από την Κορέα, κατάφεραν να πάρουν την πολυπόθητη μεταγραφή στη Θεσσαλονίκη. Μια μεταγραφή, την οποία, οι ιθύνοντες του τμήματος, κυνήγησαν μέχρι τέλους για μεγάλο διάστημα, έχοντας ως στόχο την ποιοτική εκτόξευση του ρόστερ. Τα δελτία των παικτριών εγκρίθηκαν, δηλώθηκαν κανονικά στη λίστα της ομάδας κι αναμένεται να βοηθήσουν τα μέγιστα τόσο σε Ελλάδα όσο κι Ευρώπη. Η διεθνής πασαδόρος Λι Ντα Γιανγκ κι ακραία Λι Γιάε, είναι διεθνείς με την Εθνική ομάδα της χώρας τους κι αποτελούν παίκτριες, ικανές ν' ανατρέψουν τις ισορροπίες στο πρωτάθλημα. Βεβαίως θα χρειαστούν χρόνο προσαρμογής, καθώς η καθυστέρηση της ομοσπονδίας τους, τις έφερε στη Θεσσαλονίκη, μόλις πριν λίγες ημέρες, κάτι που τις θέτει εκτός από την αυριανή αναμέτρηση.

Το περσινό κύπελλο

Στις 16 Απριλίου, στο κλειστό Δημοτικό γυμναστήριο Α' Ηλιούπολης, οι ασπρόμαυρες τέθηκαν αντιμέτωπες με τις αυριανές τους αντιπάλους με φόντο την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδος, που αντικατέστησε ως θεσμός το πρωτάθλημα Ελλάδος. Άπαντες στον ΠΑΟΚ ήταν έτοιμοι γι' αυτή την ιστορική πρόκληση και το 3-0 χάρισε στο Δικέφαλο τον πρώτο του τίτλο. Η εμφάνιση της ομάδας δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης κι απέδειξε πως αν δεν είχε υπάρξει η διακοπή, το σύνολο των ασπρόμαυρων θα διεκδικούσε επί ίσοις όροις το πρωτάθλημα, όπου άλλωστε βρισκόταν ήδη στην πρώτη θέση του ομίλου.

Διαβάστε ακόμη...