Οι αδυναμίες που φάνηκαν και η συνέχεια

Από paok24.com : Ο ΠΑΟΚ Mateco δεν ξεκίνησε όπως θα ήθελε, ούτε στη Stoiximan Basket League, ούτε στο Basketball Champions League. Με το Λαύριο στο πρωτάθλημα, η ήττα με 73-89, συνδυάστηκε κι από κακή εικόνα, με την Ιγκοκέα στη Βοσνία, το 68-64, ήρθε, κυρίως λόγω του «black out» της ομάδας, στο τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα.
Πηγή: paok24.com
Οι αδυναμίες που φάνηκαν και η συνέχεια

Συμπεράσματα, τόσο νωρίς, δε μπορούν να βγουν για κανέναν, ωστόσο μια πρώτη εικόνα υπάρχει και καταγράφεται. Και στις δύο ήττες, φάνηκε ένα σημαντικό κενό στη ρακέτα…

Το Λαύριο, τελείωσε το παιχνίδι με το εκπληκτικό, 23/31 δίποντα. Οι παίκτες του Σερέλη, έφταναν στο καλάθι του ΠΑΟΚ Mateco με μεγάλη ευκολία και αυτό ήταν ένας συνδυασμός διάφορων πραγμάτων. Αθλητικότητα, περιφερειακή άμυνα, κάλυψη του καλαθιού (rim protecting).

Ανάλογη εικόνα και στη Βοσνία, στο σημείο που η Ιγκοκέα, γύρισε την κατάσταση στο τελευταίο πεντάλεπτο και πήρε τελικά τη νίκη. Οι Βόσνιοι έπαιξαν ουσιαστικά με ένα «4-5» (Ίλιτς) και ένα «5» (Τζόρτζεβιτς), πίεσαν στο επιθετικό ριμπάουντ, την ώρα που ο ΠΑΟΚ Μateco, είχε στο παρκέ ένα «5», τον Τζόουνς και δύο «3-4», τους ΝτιΛέο και Γιάνκοβιτς. Έτσι κι αλλιώς καθαρό «τεσσάρι» στο ρόστερ, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει.

Η ανετοιμότητα του Λοβ, λόγω του τραυματισμού του κόντρα στο Λαύριο και η απουσία του από τη Βοσνία, προφανώς και έπαιξαν ρόλο. Ο Αμερικανός (μαζί με τον Γκρίφιν και τον Τολιόπουλο), έχει σημαντικό βάρος στη δημιουργία και χωρίς αυτόν, ο ΠΑΟΚ Mateco, είχε 6/22 τρίποντα με το Λαύριο και το κάκιστο, 11/41 δίποντα με την Ιγκοκέα.
Στοιχείο που επίσης έχει πάντα ενδιαφέρον, είναι και η αναλογία ασίστ-λαθών. Με το Λαύριο, ο αγχωμένος ΠΑΟΚ Mateco, με την επιστροφή του κόσμου, είχε 12 ασίστ για 18 λάθη. Σαφώς καλύτερη η εικόνα του στον τομέα αυτό στη Βοσνία, με 13 τελικές πάσες για μόλις 6 λάθη. Άλλωστε, γενικά, η εικόνα του κόντρα στην Ιγκοκέα ήταν καλύτερη απ’ό,τι τρεις μέρες πριν, που σχεδόν τίποτα δε λειτούργησε σωστά.

Είναι προφανές ότι με το ρόστερ που έχει δημιουργηθεί, ο Άρης Λυκογιάννης, υπολογίζει πολλά στο μακρινό σουτ. Γι’αυτό το λόγο άλλωστε υπάρχουν και τόσοι πολλοί παίκτες που μπορούν να απειλήσουν από μακριά (Γκρίφιν, Λοβ, Κάρτερ, ΝτιΛέο, Γ. Καμπερίδης, Τολιόπουλος συν τον Γιάνκοβιτς), με την ομάδα να έχει το χαμηλό 6/22 στα τρίποντα κόντρα στο Λαύριο και το βελτιωμένο, 10/25 με την Ιγκοκέα.

Ο ΠΑΟΚ Mateco θα ταξιδέψει αύριο οδικώς για την Πάτρα για να αντιμετωπίσει το Σάββατο, τον Προμηθέα, που με τον Ισπανό, Λούις Κασιμίρο, στον πάγκο του, προσπαθεί να ανεβάσει ψηλά το τέμπο των αγώνων του και στην πρεμιέρα της Stoiximan Basket League, πέρασε από την έδρα του Περιστερίου, με 81-88. Πάρα πολύ απαιτητική αποστολή, που γίνεται ακόμα απαιτητικότερη, λόγω των συνθηκών, με τις δύο ήττες και τα δύσκολα ταξίδια.

Η συμμετοχή του Λοβ αναμένεται να ξεκαθαρίσει σήμερα, ενώ ο Καμπερίδης γύρισε με ενοχλήσεις στο πέλμα από τη Βοσνία και είναι και αυτό, ένα ζήτημα. Το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ, είναι non-stop, τα όποια κενά υπάρχουν, φάνηκαν από νωρίς και αυτό ίσως να είναι καλό για τη συνέχεια της σεζόν.

Διαβάστε ακόμη...