Ο ΠΑΟΚ με τα μάτια του BCL… σε εκτενές αφιέρωμα

Απο basketplus.gr: Ήταν η σειρά του ΠΑΟΚ... Το BCL έκανε εκτενή αναφορά στην φετινή παρουσία του Δικεφάλου στην διοργάνωση και μεταξύ άλλων τονίστηκε στο αφιέρωμα...
Πηγή: basketplus.gr
Ο ΠΑΟΚ με τα μάτια του BCL… σε εκτενές αφιέρωμα

"Ο ΠΑΟΚ επιστρέφει στη διεθνή σκηνή αφού έλλειψε πέρσι. Οι πρώην νικητές του Σαπόρτα και του Κόρατς θέλουν να επιστρέψουν στις μέρες δόξας των αρχών του 1990 και το Basketball Champions League δείχνει να είναι μια καλή βάση για αυτό.
Σε μια περίεργη τρέλα της μοίρας οι φίλοι του ΠΑΟΚ δείχνουν αγάπη στον... Άρη. Όχι τον αιώνιο εχθρό τους στην Θεσσαλονίκη, αλλά στον κόουτς Άρη Λυκογιάννη, που ανέλαβε το 2020, αφού έκανε αίσθηση με τον Κολοσσό από το 2014 ως το 2020.

Ο Λυκογιάννης έχει στην λίστα του στο ρόστερ τον Ζερμέν Λοβ, τον Μάλκολμ Γκρίφιν, τον Τζοςε Κάρτερ, τον Αντώνη Καραγιαννίδη, τον Απόστολο Ρούμογλου και τον Γιώργο Καμπερίδη, άπαντες μέλη της περσινής ομάδας. Η πιο σημαντική άφιξη ήταν ο Μάρβιν Τζόουνς, Ο 27χρονος σέντερ μπορεί να πετάξει όπως έδειξε στα χρόνια του στην Ολύμπια Λιουμπλιάνας και στο Περιστέρι. Ο Τζόουνς άλλαξε τρία κολέγια σε 5 χρόνια στο NCAA και βρήκε το σπίτι του στην Ελλάδα με τον ΠΑΟΚ να είναι η 4η του ομάδα στην χώρα, αφού έπαιξε σε Περιστέρι, Προμηθέα και Κολοσσό, όπου δούλεψε με τον Λυκογιάννη.

Ο Τζόουνς θα έχει δίπλα του έναν πολύ δυνατό παίκτη, τον Ντέρεκ Ογκμπέιντε. Ο Νιγηριανός σέντερ στα 24 του έρχεται από μια σεζόν στην Κύπρο όπου αναδείχθηκε MVP, βοηθώντας την ΑEK Λάρνακας στο νταμπλ. Ακόμα έπαιξε και στην Χάποελ Ειλάτ, ενώ στο κολέγιο συμμετείχε στους Georgia Bulldogs από το 2015 μέχρι το 2019.
Το μεγαλύτερο όνομα από την Ελλάδα που απέκτησε φέτος ο ΠΑΟΚ ήταν ο Βλάντο Γιάνκοβιτς, ο 31χρονος φόργουορντ τον οποίο ο Λυκογιάννης γνωρίζει από την κοινή τους παρουσία στον Χολαργό τη περίοδο 2018-19. Ακόμα γνωρίζει τα πάντα για το Βasketball Champions League, αφού συμμετείχε δύο σερί σεζόν στην διοργάνωση με την ΑΕΚ.

Πάντως ο Λυκογιάννης δεν είναι ο μοναδικός... Άρης με τον οποίο συνεργάστηκε ο Γιάνκοβιτς, καθώς έπαιξε στον αντίπαλο του ΠΑΟΚ την περίοδο 2016-17. Ήταν ακόμα μέλος μιας από της πιο κυρίαρχες γενιές κερδίζοντας τα Euro U18 και U20 και παίζοντας λες και ήταν ο πιο έξυπνος παίκτης στο παρκέ. Η εμπειρία του θα βοηθήσει τον ΠΑΟΚ ώστε να επιστρέψει στο διεθνές μπάσκετ απαλά...

Ένας πρώην παίκτης του Κολοσσού, του Άρη και της ΑΕΚ είναι ο Βασίλης Τολιόπουλος. Ο 25χρονος καλύπτει τις δύο θέσεις των γκαρντ και οι 11.6 πόντοι με τις 3.5 ασίστ πέρσι στον Ιωνικό έκαναν τον ΠΑΟΚ να του... τηλεφωνήσει και να τον κλήσει για δύο χρόνια.

Ο Ντέιβιντ Ντι Λέο έρχεται για να προσφέρει φρέσκο αέρα στον ΠΑΟΚ στην 2η του χρονιά ως επαγγελματίας. Έπαιξε στην Μούρθια πέρσι πριν τραυματιστεί στο χέρι τον Ιανουάριο και χάσει το υπόλοιπο της σεζόν. Ο ντι Λέο μπορεί να παίξει και τις δύο θέσεις των φόργουορντ στα 2.03 και αναμένεται να σουτάρει πάνω από 40% στο τρίποντο.

Υπάρχουν ακόμα δύο νέοι Έλληνες παίκτες... Ο Νίκος Καμαριανός είναι 24χρονος φόργουορντ που άρχισε επαγγελματικά πριν 6 χρόνια στην ΑΕΚ και συνέχισε σε Κηφισιά, Πανιώνιο, Κολοσσό, όπου πάντως δεν πρόλαβε τον Λυκογιάννη. Ο Μιχάλης Καμπερίδης είναι 27 ετών και βοηθά στις θέσεις "4" και "5", ενώ για πρώτη φορά επαγγελματικά θα παίξει στην ίδια ομάδα με τον αδελφό του Γιώργο. Ο Μιχάλης πέρασε και μια χρονιά με τον Γγιάννη Αντετοκούνμπο στον Φιλαθλητικό το 2012-13 πριν περάσει στην ΑΕΚ. Ακόμα έπαιξε με τον Λυκογιάννη κόουτς στον Χολαργό την περίοδο 2018-19, ενώ τις τελευταίες δύο σεζόν έπαιξε σε Ρέθυμνο και Λάρισα.

Ο Ανδρέας Χριστοδούλου είναι Ελληνοκύπριος που καλύπτει τις θέσεις 2 και 3. Άρχισε την καριέρα τουσ τον Ολυμπιακό, έπαιξε 4 χρόνια στο Ρέθυμνο και μετά πήγε στον Προμηθέα για την περίοδο 2020-21. Εκεί πάλεψε να βρει σταθερότητα συμμετοχής και τώρα ελπίζει οτι η αλλαγή σκηνικού θα τον εμπνεύσει για μεγαλύτερα πράγματα. Με τον Ολυμπιακό πήρε το FIBA Intercontinental Cup το 2013 σε ηλικία 18 ετών".

Διαβάστε ακόμη...