Ο ΠΑΟΚ δεν… κλέβει

Από paok24.com : Ο ΠΑΟΚ πέρασε νικηφόρα από την Τρίπολη κερδίζοντας τον Αστέρα με 0-1, αλλά η εμφάνιση δεν αφήνει σε καμία περίπτωση κανέναν ικανοποιημένο. Ενδεικτικό της δυσκολίας που παρουσιάζει ο Δικέφαλος του Βορρά στο παιχνίδι του και ειδικά σε φάση άμυνας, είναι τα ελάχιστα κλεψίματα που έχουν κάνει οι επιθετικοί και μεσοεπιθετικοί του στις δύο πρώτες αγωνιστικές.
Πηγή: paok24.com
Ο ΠΑΟΚ δεν… κλέβει

Πιο συγκεκριμένα ο Ράζβαν Λουτσέσκου έχει χρησιμοποιήσει συνολικά 7 παίκτες στις θέσεις του φορ και των μεσοεπιθετικών, με τη συγκομιδή να είναι μόλις 3 κλεψίματα. Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ έχει 2 και ο Κάρολ Σφιντέρσκι 1. Τα τρία αυτά κλεψίματα καταγράφηκαν στο παιχνίδι της προηγούμενης βδομάδας κόντρα στον ΠΑΣ.

Στο χθεσινό παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης, Σφιντέρσκι, Άκπομ, Μπίσεσβαρ, Μίτριτσα, Μουργκ και Ζίβκοβιτς δεν είχαν ούτε ένα κλέψιμο και το πιο ανησυχητικό είναι ότι οι συγκεκριμένοι παίκτες φαίνονται να δυσκολεύονται σε φάση άμυνας. Η πίεση που ασκούν στους αντιπάλους τους είναι αναιμική, με αποτέλεσμα να μην τους οδηγούν στο εύκολο λάθος, δεν κάνουν φάουλ και γενικά παρουσιάζουν μία πολύ soft εικόνα. Σε κάθε περίπτωση η επιθετική άμυνα είναι και ένας πολύ καλός τρόπος να επιτεθείς, κλέβοντας ψηλά τις μπάλες, βρίσκοντας και τον αντίπαλο ανοργάνωτο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα όλων των παραπάνω σχετικά με τη λειτουργία των μεσοεπιθετικών και επιθετικών του ΠΑΟΚ, είναι η χθεσινή εμφάνιση του Μιτρίτσα. Ο Ρουμάνος εξτρέμ δεν πίεσε σε κανένα σημείο το δεξί μπακ του Αστέρα, ενώ σε πάρα πολλές φάσεις άφησε εκτεθειμένο τον Σίντκλεϊ αντιμέτωπο με δύο αντιπάλους.

Ένα ακόμα στοιχείο που εντείνει την ανησυχία σχετικά με τα κλεψίματα της ομάδας του Δικεφάλου είναι ότι στο παιχνίδι της Τρίπολης και οι αμυντικοί μέσοι παρουσίασαν μία προβληματική λειτουργία, με τον Στέφαν Σβαμπ να μην έχει κανένα και τον Γιασμίν Κούρτιτς να έχει 1 μόλις κλέψιμο.

Διαβάστε ακόμη...