Δούκας για Ίβκοβιτς: «Όσο καλύτερα φιλοσοφείς τη ζωή, τόσο καλύτερα διαβάζεις κάθε παιχνίδι»

Από sdna.gr:Ο εκ των υπεύθυνων επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Λευτέρης Δούκας, γύρισε το χρόνο πίσω και θυμήθηκε μια ιστορία με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς, αποχαιρετώντας τον με τον δικό του τρόπο.
Πηγή: sdna.gr
Δούκας για Ίβκοβιτς: «Όσο καλύτερα φιλοσοφείς τη ζωή, τόσο καλύτερα διαβάζεις κάθε παιχνίδι»

Ο Λευτέρης Δούκας, θυμήθηκε ένα παλιότερο παιχνίδι του Σέρβου τεχνικού, λίγο πριν κλείσει στον ΠΑΟΚ και σε σχετικό του post, τόνισε ότι για να γίνεις μεγάλος προπονητής, δεν αρκεί μόνο η γνώση, αλλά πρέπει να είσαι και μεγάλη προσωπικότητα, καταδεικνύοντας την αξία του Ντούσαν ίβκοβιτς.

Αναλυτικά ανέφερε:

«Ήταν στις 2-3 σημαντικότερες προσωπικότητες που γνώρισα, η αρχή έγινε στο Ευρωμπάσκετ της Ρώμης το 1991, πριν έρθει στον ΠΑΟΚ.

Στην τελευταία παράσταση της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας με αντίπαλο τη διοργανώτρια, έδινε την εντύπωση πως ενώ μπορούσε να το σηκώσει με σκορ ρεκόρ, το απέφευγε.

Επί 40 λεπτά πατούσε πότε φρένο για να μην πάρει μεγάλη διαφορά και πότε γκάζι, ίσα ίσα για να μην επιτρέψει στους αντιπάλους να νιώσουν ότι μπορούν να απειλήσουν.

Τον ρώτησα σχετικά στη συνέντευξη τύπου και λέγοντας του ότι είμαι από Θεσσαλονίκη, απάντησε «θα σου πω το χειμώνα» επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες πως είχε κλείσει στον ΠΑΟΚ.

Μερικούς μήνες μετά παραμονή αγώνα με Άλμπα στο Βερολίνο, μου λέει «αν διέσυρα τους Ιταλούς μέσα στο σπίτι τους δε θα με συγχωρούσαν ποτέ, θα τους στιγμάτιζα για πάντα. Θα έβρισκα απέναντι Ιταλικές ομάδες και θα ήταν λυσσασμένες. Το ίδιο και Ιταλοί αθλητές. Ιταλοί διαιτητές θα έψαχναν αφορμές για να με εκδικηθούν. Για ποιο λόγο; Στόχος ήταν να πάρω το κύπελλο και το κατάφερα, είχα να κερδίσω κάτι ταπεινώνοντας ένα έθνος και στέφοντας το εναντίον μου; Στο κάτω κάτω, είναι προς όφελός σου να νομίζει ο αντίπαλος πως η διαφορά σας είναι μικρή και μπορεί να σε κερδίσει»

Για να γίνεις μεγάλος αθλητής, προπονητής, παράγοντας κλπ δεν αρκεί η γνώση, το ταλέντο και η δουλειά, αν δεν είσαι μεγάλη προσωπικότητα.

Όσο καλύτερα φιλοσοφείς τη ζωή, τόσο καλύτερα διαβάζεις κάθε παιχνίδι».

Διαβάστε ακόμη...