Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός!

Από paok24.com: Το μεθαυριανό παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τη Λίνκολν στο Γιβραλτάρ, θα σηματοδοτήσει την 9η συμμετοχή του ΠΑΟΚ σε φάση ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης με "διπλά" παιχνίδια, από τη σεζόν 2010-11 έως σήμερα.
Πηγή: paok24.com
Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός!

Στις προηγούμενες οχτώ, ο Δικέφαλος πανηγύρισε δύο "διπλά" σε πρεμιέρα, τα οποία αποτέλεσαν τη βάση για τη μετέπειτα πρόκριση των "ασπρόμαυρων" στην επόμενη φάση του Europa League.

Τη σεζόν 2010-11, προερχόμενος από τη σπουδαία πρόκριση εις βάρος της Φενέρμπαχτσε, ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε την πορεία του στους ομίλους με εκτός έδρας ισοπαλία κόντρα στην Μπριζ (1-1) και εν τέλει προκρίθηκε στους "32" με τη νίκη του στο Ζάγκρεμπ εις βάρος της Ντινάμο, πριν αποκλειστεί από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Την επόμενη σεζόν, ο ΠΑΟΚΑ προκρίθηκε στους ομίλους εις βάρος της Καρπάτι Λβιβ και κοντραρίστηκε για την πρόκριση στους "32" με Τότεναμ, Ρουμπίν Καζάν και Σαμροκ Ρόβερς, καταφέρνοντας τελικά να δώσει το "παρών" στη νοκ άουτ φάση για δεύτερη διαδοχική χρονιά, από τη στιγμή που πανηγύρισε το τεράστιο "διπλό" στο "Γουάιτ Χαρτ Λέιν" επί της Τότεναμ.

Στην πρεμιέρα δε των ομίλων, οι "ασπρόμαυροι" έμειναν στο 0-0 με τους Λονδρέζους στην Τούμπα, με τον Λίνο να ευστοχεί αρχικά σε πέναλτι αλλά τον διαιτητή να διατάσσει την επανάληψή του και τον Βραζιλιάνο να αστοχεί.

Σε ότι αφορά τις "διπλές" μάχες με την Ουντινέζε, το 0-0 στην Ιταλία δεν στάθηκε αρκετό μιας και ακολούθησε η βαριά ήττα στην Τούμπα με 3-0.

Τη σεζόν 2013-14 δε, ο ΠΑΟΚ βρέθηκε απευθείας σε όμιλο του Europa League μαζί με Σαχτέρ Καραγκαντί, Άλκμααρ και Μακάμπι Χάιφα και κατάφερε εκ νέου να προκριθεί στους "32", κερδίζοντας στην πρεμιέρα τη Σαχτέρ στην Τούμπα με 2-1. Ωστόσο, ο Δικέφαλος δεν κατάφερε για τρίτη διαδοχική σεζόν να προκριθεί στους "16", μιας και γνώρισε δύο ήττες από την Μπενφίκα.

Περίοδος 2014-15, με τον ΠΑΟΚ να προκρίνεται εις βάρος της Ζίμπρου Κισινάου στα πλέι οφ και να παίρνει εκ νέου μέρος στη φάση των ομίλων, έχοντας απέναντί του τη Ντινάμο Μινσκ, τη Γκινγκάμπ και την Φιορεντίνα. Πρεμιέρα στην Τούμπα με εντυπωσιακή νίκη εις βάρος της Ντινάμο με 6-1, φινάλε με ήττα στην Τούμπα από την Γκινγκάμπ με 2-1 και αποκλεισμός.

Την επόμενη χρονιά, ο Δικέφαλος κάνει... περίπατο με Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ στην Τούμπα, αποκλείει στη συνέχεια Σπαρτάκ Τρνάβα και Μπρόντμπι και προκρίνεται στη φάση των ομίλων, στην οποία κληρώνεται μαζί Γκαμπάλα, Μπορούσια Ντόρτμουντ και Κράσνονταρ.

Η πρεμιέρα στο Αζεραμπαϊτζάν δεν αναδεικνύει νικητή, ο ΠΑΟΚ δεν καταφέρνει τελικά να πάρει την πρόκριση για τους "32", κατακτώντας μία σπουδαία νίκη στο φινάλε εις βάρος της Ντόρτμουντ στη Γερμανία.

Αναφορικά με τη σεζόν 2016-17, οι "ασπρόμαυροι" δίνουν ξανά το "παρών" σε φάση ομίλων μαζί με Φιορεντίνα, Σλόβαν Λίμπερετς και Καραμπάγκ, με την πρεμιέρα να επιφυλάσσει μία "λευκή" ισοπαλία με τους "βιόλα" (1-1) και το φινάλε πρόκριση στους "32", ωστόσο η Σάλκε αποδείχθηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο.

Και φτάνουμε στη σεζόν 2018-19, την χρονιά του νταμπλ, με τον ΠΑΟΚ να ξεκινάει τις υποχρεώσεις του στους ομίλους του Europa League με εντός έδρας ήττα από την Τσέλσι (0-1) και τελικά να κατακτά μόλις τρεις βαθμούς, αυτούς που πήρε με την εντυπωσιακή νίκη του εις βάρος της Μπάτε Μπόρισοφ με 4-1.

Τέλος, ο ΠΑΟΚ βρέθηκε και πέρσι στους ομίλους του Europa League μαζί με Ομόνοια, Αϊντχόφεν και Γρανάδα, μην καταφέρνοντας στην πρεμιέρα να κάμψει την αντίσταση της Ομόνοιας στην Τούμπα (1-1) και να έχει να θυμάται δύο πράγματα. Το τελευταίο παιχνίδι του Αμπέλ Φερέιρα, αυτό κόντρα στην Γρανάδα στην Ισπανία (0-0) και την εντυπωσιακή νίκη εις βάρος της PSV στην Τούμπα με σκορ 4-1, στο ευρωπαϊκό ντεμπούτο του Πάμπλο Γκαρσία στον "ασπρόμαυρο" πάγκο!

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...