Λούκας Πέρεθ: Κάθε χρόνο και μία μεταγραφή (vid)

Από paok24.com:Η καριέρα και το όνομα του Λούκας Πέρεθ είναι γνωστό στον ΠΑΟΚ από το 2011 και συζητιέται κάθε φορά που όλοι θυμούνται τι έκανε ο Ισπανός στον ΠΑΟΚ και το βασικότερο τι θα μπορούσε να κάνει εάν έμενε κι άλλο στην ομάδα και στη Θεσσαλονίκη.
Πηγή: paok24.com
Λούκας Πέρεθ: Κάθε χρόνο και μία μεταγραφή (vid)

Η πρώτη γνωριμία έγινε το 2011 και στους αγώνες του ΠΑΟΚ με την Καρπάτι Λβιβ και το πρώτο φλερτ ήρθε έναν χρόνο μετά. Εν τέλει ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να τον αποκτήσει το καλοκαίρι που ήρθε στην ομάδα ο Ιβάν Σαββίδης, αλλά το έκανε το επόμενο και ο Λούκας Πέρεθ για έναν χρόνο ήταν κάτοικος Τούμπας. Εκείνη τη σεζόν ο Λούκας με 50 συμμετοχές ήταν βασικός στον ΠΑΟΚ και σχεδόν αναντικατάστατος με 10 γκολ και 15 ασίστ εκείνη τη σεζόν.

Από κει και μετά όμως ξεκίνησαν τα "αν", τα "ίσως" και όλα τα προβλήματα. Μετά τον τελικό του 2014 στο ΟΑΚΑ θέλησε να αποχωρήσει και πήγε δανεικός στην Λα Κορούνια. Την επόμενη σεζόν και μετά από 21 παιχνίδια, 6 γκολ και 3 ασίστ στην Ντεπορτίβο, γύρισε στον ΠΑΟΚ, αλλά έπαιξε μόλις δύο παιχνίδια, τον επαναληπτικό με την Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ και τον πρώτο αγώνα με την Σπάρτακ Τρνάβα. Εκεί ο Λούκας είχε 2 γκολ και 2 ασίστ με αποτέλεσμα να φανεί η απουσία του και στα πρώτα παιχνίδια της σεζόν, μέχρι να πάρουν την ομάδα στις πλάτες τους, οι Γκάρι Ροντρίγκεζ και Ρόμπερτ Μακ.

Τη σεζόν 2015-16 με την Λα Κορούνια, ο Λούκας έκανε τα πάντα για την ομάδα του. 36 παιχνίδια στην Λα Λίγκα 17 γκολ και 10 ασίστ με τους Ισπανούς να κάνουν λόγο ότι θα έπρεπε να είναι στην αποστολή και τις εθνικής ομάδας για το EURO του 2016 στην Γαλλία. Εν τέλει ο παίκτης εκτός από το 1,5 εκατ. ευρώ που έφερε στον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 2015 που έφυγε για την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, έφερε και άλλα 4 εκατ. ευρώ από την πώλησή του στην Άρσεναλ. Η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ έδωσε 20 εκατ. ευρώ στην Ντεπορτίβο, πήρε τον παίκτη, του έδωσε το νούμερο 9 και τον υπολόγιζε πίσω από τον Ολιβιέ Ζιρού. Ο Λούκας δεν έμεινε ευχαριστημένος με αυτή την προοπτική και πίστευε ότι μπορεί να πάρει φανέλα βασικού. Εν τέλει έκανε 21 συμμετοχές, τις 11 στο πρωτάθλημα, πέτυχε 7 γκολ, το 1 στο πρωτάθλημα και το τέλος της σεζόν, τον έβρισκε και πάλι σε αναζήτηση ομάδας.

Και που πήγε; Που αλλού, στην Ντεπορτίβο Λα Κορούνια. Και πάλι γεμάτη σεζόν με 37 παιχνίδια, 9 γκολ και 8 ασίστ, αλλά ο υποβιβασμός της ομάδας του, δεν μπορούσε να τον κρατήσει κι άλλο στην ιδιαίτερη πατρίδα του. Έτσι η Άρσεναλ αποφάσισε και πάλι ο Λούκας να αλλάξει ομάδα. Το καλοκαίρι του 2018 συμφώνησε με την Γουέστ Χαμ με το ποσό των 4,4 εκατ. ευρώ, και στα "σφυριά" έκανε 19 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και 6 γκολ. Το περίεργο θα ήταν να μείνει κι άλλο στο Λονδίνο και έτσι ο Λούκας Πέρεθ, άλλαξε και πάλι ομάδα με την Αλαβές να δίνει 2,4 εκατ. ευρώ στην αγγλική ομάδα και να τον πάρει και πάλι στην Ισπανία. Την πρώτη χρονιά σε 34 παιχνίδια έδειξε να βρίσκει τον εαυτό του. 11 γκολ και 5 ασίστ από τον Λούκας, με την Αλαβές να μένει κατηγορία και τον ίδιο να γίνεται το αστέρι της ομάδας του. Μάλιστα οι πολλοί τραυματισμοί στην Μπαρτσελόνα εκείνη τη σεζόν, είχαν δώσει το δικαίωμα στην ομάδα της Καταλονίας για μία μεταγραφή εκτός μεταγραφικής περιόδου και η Μπαρτσελόνα ήταν έτοιμη να πάρει έστω και για λίγο διάστημα τον Λούκας από την Αλαβές. Οι απαιτήσεις όμως της ομάδας, έκαναν τελικά τους Μπλαουγκράνα να πάρουν τον Μπρέθγουειτ από την Θέλτα. Πέρσι όμως δεν μπόρεσε να μείνει στα ίδια στάνταρ. Με 28 συμμετοχές στην Ισπανία και στην Αλαβές, με 4 γκολ και 4 ασίστ ο Λούκας Πέρεθ δεν ήταν ο βασικός της Αλαβές και παίκτης-κλειδί για την ομάδα, με αποτέλεσμα να μείνει ελεύθερος από τους Βάσκους και να ψάξει για ακόμα ένα καλοκαίρι την ομάδα που παίξει την επόμενη σεζόν... 

Διαβάστε ακόμη...