Η Λίνκολν Ρεντ Ιμπς έβαλε το Γιβραλτάρ στο χάρτη!

Από paok24.com: Η ιστορία της ομάδας του Γιβραλτάρ!
Πηγή: paok24.com
Η Λίνκολν Ρεντ Ιμπς έβαλε το Γιβραλτάρ στο χάρτη!

Το βράδυ της Πέμπτης (26/8), η είδηση της πρόκρισης της Λίνκολν Ρεντ Ίμπς από το Γιβραλτάρ των μόλις 33.000 κατοίκων στη φάση των ομίλων του Conference League έκανε το γύρο της Ευρώπης, καθώς έγραφε τη μεγαλύτερη στιγμή στην ποδοσφαιρική της ιστορία. Οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές από τη μικρή βραχώδη χερσόνησο που βρίσκεται στο νότιο μέρος της Ιβηρικής, έκαναν την υπέρβαση, καθώς όχι απλά έφτασαν στα πλέι οφ αλλά απέκλεισαν τη λετονική Ρίγα! Η πρόκριση κρίθηκε στην παράταση καθώς και οι δυο αγώνες ολοκληρώθηκε με σκορ 1-1, με τη Λίνκολν Ρεντ Ίμπς να πετυχαίνει δυο γκολ και να επικρατεί με τελικό σκορ 3-1. H ομάδα του Γοβραλτάρ απέκλεισε στην 1η φάση των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ στην Φόλα Ερς από το Λουξεμβούργο και ακολούθως αποκλείστηκε από την Κλουζ στην 2η προκριματική φάση. Βρέθηκε στο Γιουρόπα Λιγκ όπου αποκλείστηκε από την Σλόβαν Μπρατισλάβας, η οποία θα είναι στον ίδιο όμιλο στο Κόνφερενς Λιγκ.

Προπονητής της είναι ο 60χρονος Μάικλ Μακέλγουι.Όσο για το ρόστερ της; Ο βασικός της κορμός αποτελείται από ξένους ποδοσφαιριστές, κυρίως Ισπανούς.

Αυτό είναι το ρόστερ της, με τη λίστα να έχει δομηθεί με τους ποδοσφαιριστές που είχαν συμμετοχή σε αυτά τα οκτώ Ευρωπαϊκά παιχνίδια που έδωσε μέχρι να φτάσει στους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ.

Διαβάστε ακόμη...